Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 11:58, 19 sty 2018

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Dzięki

też planujesz żywopłociki cisowe?
Tu ma być ogród :) 19:47, 18 sty 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ania, prościej by było wymienić czego tam nie ma, bo lądują tam wszystkie rośliny z rabat, które ujednolicam - jednym słowem misz-masz.
Jesienią dużo tam poszerzyłam, dosadziłam - jak wszystko przeżyje te moje późne przesadzania to wiosną zobaczymy, czy jakoś to wygląda

Aniu, a Ty znowu bez wątku jesteś, czemuż to?

ale jak Ci bujnie to 5 metrów to z butów wyskoczymy
powiem Ci że trochę mi się nie chce mieć tego watku bo to obliguje to jakiejś aktywności a mi się nie chce latać z aparatem po mrozie wole u Was bywać
wątek jest, tylko nie w podpisie
Ogród z wilkiem zamkn. 18:30, 18 sty 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Piękny przegląd ogrodu po sezonie pracy, masę zmian na lepsze!

Dziękuję staram się
Tu ma być ogród :) 17:21, 18 sty 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Cisy są posadzone co 35 cm, są tak małe, że oczywiście trzeba mocno wyobraźnie wysilić, żeby sobie te przyszłe żywopłociki wyobrazić

Myślę, że w kolejnym sezonie wyobrażnia już nie będzie potrzebna aby zobaczyć nasze żywopłotki
Tu ma być ogród :) 15:14, 18 sty 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Cisy są posadzone co 35 cm, są tak małe, że oczywiście trzeba mocno wyobraźnie wysilić, żeby sobie te przyszłe żywopłociki wyobrazić

Dzięki

Małymi krokami-Ogród Wioli 15:03, 18 sty 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
to samo mogę napisać o molinii Variegata, u mnie też od południa i to pod okapem i świetnie sobie daje radę.
Przedogródek się spodobał, tylu gości już do Ciebie zajrzało, super!

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:48, 18 sty 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
o choćby tutaj, to zdjęcie od Pawlusa - limki a za nimi miskanty ML - gdyby były większe odstępy pomiędzy roślinami miskanty byłyby lepiej wyeksponowane, a na pewno na to zasługują.

Masz rację, pięknie. Poszerzam
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:45, 18 sty 2018

Do góry
o choćby tutaj, to zdjęcie od Pawlusa - limki a za nimi miskanty ML - gdyby były większe odstępy pomiędzy roślinami miskanty byłyby lepiej wyeksponowane, a na pewno na to zasługują.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:41, 18 sty 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Moja miała korzenie płytko, ale bardzo rozłożyste, z wykopaniem nie było większego problemu, ale czy ożyje na wiosnę to sama jestem ciekawa, tym bardziej, że moja to taka fajna odmiana i przykro by było ją stracić.
O taka jak w tym linku.

http://kattka.blogspot.com/2008/09/catalpa-speciosa-pulverulenta.html

A wracając do rabaty przy płocie jest wiele ogrodów na forum, którymi mogłabyś się zainspirować, bo forumowicze mają takie rabaty z jednolitymi nasadzeniami przy ogrodzeniu.

Speciosa z łaciny to piękny, nic dziwnego ,że ją tak nazwali. Mam nadzieje,ze da radę. Dzięki wielkie za wszelkie sugestie. Nieocenione
Tu ma być ogród :) 14:39, 18 sty 2018

Do góry
DorKa napisał(a)
Przybyłam z projektowania zobaczyć do Ciebie i nie mogę w to uwierzyć,że do tej pory tu ni byłam Masz przepiękny ogród . Jestem zachwycona. Jeżeli nie masz nic przeciwko będę zaglądać i czerpać inspiracje. Dzięki!

Dziękuję serdecznie, zapraszam.

Na forum jest mnóstwo pięknych ogrodów, czasami trzeba sporo czasu poświęcić żeby się do nich dokopać, bo wiele świetnych wątków niestety zamarło, a przez to stają się mało popularne, a szkoda.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:20, 18 sty 2018

Do góry
DorKa napisał(a)

Nie jest sczepiona i masz rację ,na wiosnę biorę za łopatę.Tu za mało miejsca tak czy siak będzie miała.
Trzymam kciuki za Twoją, żeby przeżyła Moja rośnie 5 rok

Moja miała korzenie płytko, ale bardzo rozłożyste, z wykopaniem nie było większego problemu, ale czy ożyje na wiosnę to sama jestem ciekawa, tym bardziej, że moja to taka fajna odmiana i przykro by było ją stracić.
O taka jak w tym linku.

http://kattka.blogspot.com/2008/09/catalpa-speciosa-pulverulenta.html

A wracając do rabaty przy płocie jest wiele ogrodów na forum, którymi mogłabyś się zainspirować, bo forumowicze mają takie rabaty z jednolitymi nasadzeniami przy ogrodzeniu.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:17, 18 sty 2018

Do góry
Michu87 napisał(a)

1,5 metra to mało na tą trawę i hortensje. Musisz pamiętać, że do trawy przydałoby ci się mieć możliwość dojścia żeby je móc związać. Hortensję od trawy dobrze by było posadzić w odległości ok. metra. Jak się wszystko rozrośnie to będzie zbyt ciasno. Tam ze 2 - 2,5 by się przydało. Trawa ok metr przestrzeni, hortensja też i na niskie piętro nie masz już miejsca. Wszystko będzie miało wygląd "na upchane".

zgadzam się w zupełności, bo sama to przerabiałam.
Poza tym nawet takie wysokie trawy jak gracki zza kilkuletnich hortek będą słabo widoczne.
Kiedyś nawet gdzieś sobie zapisywałam zdjęcia ile wystają trawy zza hortensji wraz z ich wiekiem - ale musiałabym pogrzebać w archiwum.
Na zielonej... trawce :) 14:10, 18 sty 2018

Do góry
A właśnie miałam pytać co z pawilonem
Szybko ruszyliście, u mnie w sobotę to był solidny mróz a wy już wylewkę zrobiliście, wow!
Jakie wymiary będzie miał pawilon?

Czytałam Twoje artykuły, gratuluję publikacji!
Droga do spełnienia 14:07, 18 sty 2018

Do góry
Kamila, to oby się odwróciło i szybciutko życie przyniosło pozytywne chwile!
Małymi krokami-Ogród Wioli 14:05, 18 sty 2018

Do góry
to samo mogę napisać o molinii Variegata, u mnie też od południa i to pod okapem i świetnie sobie daje radę.
Przedogródek się spodobał, tylu gości już do Ciebie zajrzało, super!
Ogród z wilkiem zamkn. 13:54, 18 sty 2018

Do góry
Piękny przegląd ogrodu po sezonie pracy, masę zmian na lepsze!
Tu ma być ogród :) 13:53, 18 sty 2018

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Oj będzie się działo kibicuję

oj tak, a wszelkiego rodzaju wsparcie jak najbardziej się przyda
Tu ma być ogród :) 13:52, 18 sty 2018

Do góry
Kawa napisał(a)
no wo
plany sprecyzowane nieźle
ja jeszcze zimowo śpię

ja mam teraz trochę luzu to planuję, ale prędzej niż w marcu to do ogrodu się nie wybieram
Może zaczniemy coś wcześniej dłubać, bo mamy jedno zaległe warsztatowe zadanie, ale to w ciepełku w garażu.
Tu ma być ogród :) 13:48, 18 sty 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
hejka
ja to jestem mega ciekawa twojej rabaty 5 metrowej co ty tam wymyśliłaś
masz jakies fotki lub inspirki? to o czym nie mówimy ze ma tam być to wiem ale roślinkowo to nieogarniam

Ania, prościej by było wymienić czego tam nie ma, bo lądują tam wszystkie rośliny z rabat, które ujednolicam - jednym słowem misz-masz.
Jesienią dużo tam poszerzyłam, dosadziłam - jak wszystko przeżyje te moje późne przesadzania to wiosną zobaczymy, czy jakoś to wygląda

Aniu, a Ty znowu bez wątku jesteś, czemuż to?
Tu ma być ogród :) 13:45, 18 sty 2018

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Zeszłoroczne zakupy super!
Plany na rok 2018 fajnie się zapowiadają

Edytko powiedz mi co ile sadzilaś te cisy na obwódkę?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies