ale jak Ci bujnie to 5 metrów to z butów wyskoczymy
powiem Ci że trochę mi się nie chce mieć tego watku bo to obliguje to jakiejś aktywności a mi się nie chce latać z aparatem po mrozie wole u Was bywać
wątek jest, tylko nie w podpisie
o choćby tutaj, to zdjęcie od Pawlusa - limki a za nimi miskanty ML - gdyby były większe odstępy pomiędzy roślinami miskanty byłyby lepiej wyeksponowane, a na pewno na to zasługują.
Na forum jest mnóstwo pięknych ogrodów, czasami trzeba sporo czasu poświęcić żeby się do nich dokopać, bo wiele świetnych wątków niestety zamarło, a przez to stają się mało popularne, a szkoda.
Moja miała korzenie płytko, ale bardzo rozłożyste, z wykopaniem nie było większego problemu, ale czy ożyje na wiosnę to sama jestem ciekawa, tym bardziej, że moja to taka fajna odmiana i przykro by było ją stracić.
O taka jak w tym linku.
A wracając do rabaty przy płocie jest wiele ogrodów na forum, którymi mogłabyś się zainspirować, bo forumowicze mają takie rabaty z jednolitymi nasadzeniami przy ogrodzeniu.
zgadzam się w zupełności, bo sama to przerabiałam.
Poza tym nawet takie wysokie trawy jak gracki zza kilkuletnich hortek będą słabo widoczne.
Kiedyś nawet gdzieś sobie zapisywałam zdjęcia ile wystają trawy zza hortensji wraz z ich wiekiem - ale musiałabym pogrzebać w archiwum.
A właśnie miałam pytać co z pawilonem
Szybko ruszyliście, u mnie w sobotę to był solidny mróz a wy już wylewkę zrobiliście, wow!
Jakie wymiary będzie miał pawilon?
to samo mogę napisać o molinii Variegata, u mnie też od południa i to pod okapem i świetnie sobie daje radę.
Przedogródek się spodobał, tylu gości już do Ciebie zajrzało, super!
ja mam teraz trochę luzu to planuję, ale prędzej niż w marcu to do ogrodu się nie wybieram
Może zaczniemy coś wcześniej dłubać, bo mamy jedno zaległe warsztatowe zadanie, ale to w ciepełku w garażu.
Ania, prościej by było wymienić czego tam nie ma, bo lądują tam wszystkie rośliny z rabat, które ujednolicam - jednym słowem misz-masz.
Jesienią dużo tam poszerzyłam, dosadziłam - jak wszystko przeżyje te moje późne przesadzania to wiosną zobaczymy, czy jakoś to wygląda