Lepiej o liściach białych, jeśli budujesz ogród elegancki, w przewadze w białej tonacji. Żółty zaś, jeśli budujesz ogród na zasadzie mocnych kontrastów i kolorowy.
Danusia, poddała mi pomysł poniżej zamiast wiśni śliwy wiśniowe i hortensje. Pomysł z hortensjami strasznie mi się podoba ale jeśli chodzi o drzewa to nie wiem. Chciałabym aby drzewa stanowiły ciąg na całej długości ogrodzenia. Cała jesień przyglądałam się w internecie zdjęciom tych śliw i nie mam do nich przekonania
Długość rabaty to 12 m. Tuje są posadzone za rzadko bo tylko co 1 m.
W najszerszym miejscu na środku jest 3,7 m, rabata z prawej i lewej strony zwęża się do 2,8 m.
Tuja Danica mi jakoś tutaj nie pasuje, może nie będę kombinować z tym co mam tylko dam coś nowego.
Świerk Inversa to malowniczy iglak, ale na zasłonięcie czegokolwiek to on się nie nadaje. Raczej do podziwiania samotnie na trwaniku powinien rosnąć. Bo to gwiazda jest
Platana sadzisz jako soliter w trawniku w konkretnym celu. Ma dawać cień i komponowanie tu nie ma znaczenia. Śliwy pasują. Ważna cała reszta, czyli wypełnienie całego ogrodu.
Olik, teraz i Ty będziesz szczęśliwa ze swoją nową rabatką
Wszyscy się bali doradzać coś konkretnego bo tu jest potrzebna Szefowa, która wie co i jak Masz za idealny ogród aby projektować coś na szybko.
Oluś rozrysuj jakie tam są uwarunkowania, skąd się wchodzi do tego budynku. Dzisiaj nie zobaczę bo za chwilę mam księgową, ale jutro. Tutaj trzeba pomyśleć i się skupić ,żeby głupoty nie palnąć. Pa.