Dzien dobry, ja mam pytanie konkretnie do Pani Danuty. Jestem poczatkujacym ogrodnikiem a internet nie zawsze oddaje rzeczywisty kolor rosliny. Bardzo podoba mi sie (oczywiscie nie tylko) zestawienie kolorystyczne na zdjeciu 3 str. 211 w Pani ksiazce "Jak zaprojektowac OGROD MARZEN". Chcialabym zapytac czy pod hortensjami rosna zurawki "Sweet tee" i funkie "Allegan fog"? Czy jednak sie myle. Jesli tak, bardzo prosze o podanie prawidlowych nazw tych roslinek.
Pozdrawiam
Hosta 'Fire&Ice" plus Heuchera w typie 'Creme Brule", 'Coral Bells' lub 'Caramel'
Sweet Tea ma takie nerwy widoczne a te raczej są pomarańczowe z wierzchu i różowe od spodu.
I ja czekam na kolejny nowy wianek...a juz kolor tych kwiatów które pokazałaś ni to szmaragdowy ni to zgaszony turkus wymieszany z szarościa jest niesamowity, ciekawe jak go wkomponujesz z innuymi........???
Witam. Danusiu w wątku "Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat" na str. 421 zapytałam o moją rabatę hortensjowo- śliwową. Chciałabym ją w tym roku dokończyć. Bardzo prosiłabym Cię o pomysł jakie rośliny Ty byś widziała na miejscu trzepaka, żeby ładnie komponowały się ze śliwami wiśniowymi i hortensjami. Tłem jest żywopłot z ligustru. Wstawiłam kilka zdjęć tego miejsca. Twoje pomysły są świetne.
Pozdrawiam.
Kochani bardzo mało bywam, bo nie jest dobrze Wybaczcie, inne sprawy zaprzątają mój czas Trochę pozaglądałam w tematyczne, ale odpuszczam. Trzymajcie poziom i pomagajcie Dziękuję.