Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:06, 25 sty 2016

Do góry
Zapodaj link, o co chodzi? Bop byłam i nie widzę
Typografia ogrodu 15:04, 25 sty 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
W czym tkwi problem? Co mam patrzeć?

Pytalam Cie Danusiu na wczesniejszej stronie u Ciebie.
Wiec przeklejam o co pytalam:

Danusiu zwracam sie z prosba o rade.od kilkunastu stron u mnie dyskusja o wielopniowych drzewach o sawannowym pokroju-a to dlatego ze chcialabym stwoarzyc wieksza przestrzen jednorodnej trawy (najpewniej molinii) z pojedynczymi wielopiennymi drzewami.propozycji rozwazam kilka: klon tatarski,magnolia kobus,brzoza dooronbos,perocia a przede wszystkim swidosliwa Lamarca.i tu pytanie czy jej odrosty da sie opanowac.czy bys jej nie doradzala? A moze masz inna propozycje
Typografia ogrodu 15:00, 25 sty 2016

Do góry
W czym tkwi problem? Co mam patrzeć?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:54, 25 sty 2016

Do góry
W którymś roku Grzesio walczył z myjką i meblami

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:52, 25 sty 2016

Do góry
Marzy mi się oczywiście wiosna z jej ciepełkiem i kwiatami hortensji. I umytymi meblami.

Tutaj widać, że wszystkie bukszpany w donicach mróz trafił i były do wymiany.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:48, 25 sty 2016

Do góry
Borbetka napisał(a)
U mnie też sporo cienia i zawsze mam więcej śniegu niż inni. Przerzucam go wtedy w słoneczne miejsca jak idiota, ale nie znoszę patrzeć na to.
Ale mi się na giełdę jechać zachciało ... też wianek chcę.

Też tak robię, wywalam na chdonik, wtedy szybciej topnieje, a na ulicy wywalam na asfalt
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:48, 25 sty 2016

Do góry
Kuklik napisał(a)

Jeszcze nie
Te są z nasion zebranych jesienią. Moja pierwsza próba

Rób jakieś zapiski i może zdjęcia, przydadzą się w wątku o hostach. Ja nigdy nie wysiewałam, bo po prostu nie miałam nasion, kwiaty ucinam zawsze
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:42, 25 sty 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Klon Shirasawy

Zdecydowanie wolę, gdy ma takie słoneczne liście. To przepiękne drzewo, rozświetla ogród i daje wiele radości.

O, o takich marzę Parasoleczki pięknie zwisające. I ten kolor! Znów się u Ciebie Danusiu gapię. A wiosną będę polować na takiego. Piękny!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:05, 25 sty 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ooo. hosty kiełkują, czyli przesyłki zimowe były?

Jeszcze nie
Te są z nasion zebranych jesienią. Moja pierwsza próba
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:36, 25 sty 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Dzisiaj zamieściłam w komentarzu całą listę roślin tutaj: w ostatnim poście

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/467-chelsea-flower-show-2015-migawki-i-roznosci-ogrodowe

Wejdź w tag Chelsea i wybieraj z artykułów zestawienie, które się szczególnie podoba https://www.ogrodowisko.pl/tag/chelsea-flower-show

Komentarz już przeczytałam ... jakby dla mnie napisany ... do zdjęć wrócę pewnie jeszcze nie raz ... piękne są Dziękuję Danusiu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:18, 25 sty 2016

Do góry
Ooo. hosty kiełkują, czyli przesyłki zimowe były?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:12, 25 sty 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zimowe krajobrazy w moim ogrodzie zachwycają mnie tylko przez pierwsze godziny od zaprzestania opadów. Potem to już tylko smutek mi zostaje i czekanie jak stopnieje, co zaczęło się dziś. Z uwagi na cienisty ogród, przebiega to dużo wolniej niż u sąsiadów z naprzeciwka.

Buziaki w prawie samo południe wysyłam
Nic się nie martw, sąsiedzi Cię nie wyprzedzą, słyszałam, że deszcz idzie, spłucze wszędzie równo...
Tylko że bez śniegu będzie jeszcze gorzej, ja ledwo mogę doczekać wiosny...
Z tej niecierpliwości chyba groszek posieję... hosty już kiełkują na parapecie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:11, 25 sty 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/467-chelsea-flower-show-2015-migawki-i-roznosci-ogrodowe

Wejdź w tag Chelsea i wybieraj z artykułów zestawienie, które się szczególnie podoba https://www.ogrodowisko.pl/tag/chelsea-flower-show

Danuś a nie dało by się tego wpleść w tekst bo to mega istotne informacje są?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:54, 25 sty 2016

Do góry
malkul napisał(a)

moze jeszcze Waldek się zlituje i znów zrobi jakąś wizkę

Funkie - Hosta 11:13, 25 sty 2016

Do góry
Dancing Queen pięknie "pofalbankowana". Urocza.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:11, 25 sty 2016

Do góry
Zimowe krajobrazy w moim ogrodzie zachwycają mnie tylko przez pierwsze godziny od zaprzestania opadów. Potem to już tylko smutek mi zostaje i czekanie jak stopnieje, co zaczęło się dziś. Z uwagi na cienisty ogród, przebiega to dużo wolniej niż u sąsiadów z naprzeciwka.
Zamieszkać w ogrodzie 11:09, 25 sty 2016

Do góry
Do projektu jeszcze malutki krok, ustalenia, zmiany, oswojenie się. Zmiany można robić etapami

Ola (leon60) wzorem do naśladowania, co zrobiła po moim projekcie? Widać jak na dłoni Super jest, a nawet lepiej, tak się rozhuśtała
Kostka granitowa 21:29, 24 sty 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A ja nie chwalę sobie kostki betonowej, jest brzydka generalnie w odbiorze, ale ma jedyną zaletę, że jest tania i dostępna. Ułożenie też jest tańsze. Ale co tanie to mało warte moim zdaniem. Jaka by nie była, zawsze będzie tylko namiastką prawdziwej kostki kamiennej.

To "wynalazek" niemiecki, weszła do nas od nich właśnie.

Można ją kupić najniższych kosztem, można też zapłacić nieco więcej. Dużo ludzi skarży się na jakość jakiegoś produktu generalnie, a odnosi się tylko do najtańszych egzemplarzy na rynku. Proszę zobaczyć płyty, ten rynek również się zmienia i dąży do tego by można było artykułami betonowymi upiększać ogrody.
Słodkie fiołki .... 21:01, 24 sty 2016

Do góry
Zaraz cmentarne, bratki do moich ulubionych też nie należą, bo są tak popularne że aż nudne, ale są ładne nowoczesne kolory, kremowe, białe, niebieskie. I tanie, W dużej ilości bardzo są ładne, ale niekoniecznie polecam. Jednak musisz sobie zdać sprawę, że wszystko trzeba sadzić w dużej ilości nie trzy na krzyż, jak to się zwykle widzi.

Ale nie sadź ich. Rozmnażanie fiołków afrykańskich na oknie? Brzydota. Okno ma zdobić a nie być watpliwej urody rozmnażalnią. Ja tam bym nie szła w to. Chyba że w niewidcznym miejscu, wystawki bym, z tego nie robiła. Fiołki dla ciebie są cmentarne a szkółka sępolii jest ok?

O ozdobnycb donicach pooglądaj sobie propozycje aranżacji, bo to co planowałaś jest beznadziejne estetycznie.
Rośliny okrywowe 20:51, 24 sty 2016

Do góry
Nie z nasion, z sadzonek - floksy szydlaste polecam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies