Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moja działka na Dębowym Lesie 15:37, 28 sty 2019

Do góry
Dzień dobry tędy sobie szłam i gdzie doszłam kto zgadnie ?

W Dolinie Muminków 15:31, 28 sty 2019

Do góry
W karmniku spory ruch mamy
Wąski cienisty przedogódek 14:54, 28 sty 2019

Do góry
wrzesień 2018

Majówka na Majówce 14:28, 28 sty 2019

Do góry
Poza warzywami mam posadzone porzeczki czarne (3 szt.), czerwone (4 szt.), doszły w tym roku białe (3szt.) i agrest (2szt.)

Ostatnie prace przed końcem sezonu, cześć rabat już przekopana z przekompostowanym obornikiem albo poplonem. I ostatnie zbiory

11.2018

...uDany ogród 14:24, 28 sty 2019

Do góry
Aldona40 napisał(a)
Witaj Danusiu

Wyślij nam trochę śniegu, bo u nas już wszystko stopniało. Moja córcia właśnie zaczęła ferie i przydałoby się trochę białego puchu, a zamiast śniegu to kropi deszcz.

Śliczne hiacynty, uwielbiam je ( a co Ja nie uwielbiam jeśli chodzi o kwiatuszki
Muszę przejechać się do ogrodniczego, bo w markecie jeszcze nie widziałam, a też zawsze kupuję żeby wcześniej poczuć wiosnę
Ostatnio mąż z córcią kupili mi tulipany, później róże(róże to były urodzinowe ), a w czwartek kupiłam sobie storczyka białego o drobnych kwiatuszkach, no nie mogłam mu się oprzeć Ja zawsze jak wchodzę do supermaketu to pierwsza rzecz na którą zwracam uwagę to są kwiatuszki Lubię jak mam w domu coś kwitnącego.

Pozdrawiam

Aldonko witaj poniedziałkowo
U nas teraz cały śnieg się topi, jest pochmurno, a raczej mrocznie. Zasypiam na stojąco
Ja bardzo lubię wiosenne kwiaty w domu, oprócz hiacyntów mam kilka skrzydłkwiatów, zielistek i jednego kaktusa bożonarodzeniowego.
Storczyki kocham, ale nie umiem ich pielęgnować, umierają u mnie
U nas w marketach całe masy kwiatów, ale niektóre są dosłownie ususzone, aż żal patrzeć...
Kupiłam mnóstwo nasion , doniczek i podstawek. Wkrótce zaczynam wysiewy, czas zacząć sezon Marzy mi się piękny warzywnik i bujnie rodzące pomidory i ogórki. Chyba w tym roku nie zaczniemy budowy, bo jak pomyślę ile mam zapisanych prac na ten sezon to z pewnością nas zima zastanie

Pozdrawiam serdecznie!!

Majówka na Majówce 14:14, 28 sty 2019

Do góry
Obecnie tak wygląda sad drzewka chudzinki, prawie ich nie widać...
Chyba trochę za ciasno posadzone, no cóż najwyżej będziemy mocno ciąć co się da, no i trzeba jeszcze popracować nad podłożem, po oprysku mam nadzieje posiać trawę (zostawię tylko pusto koło samych pni za radą Hani_Gruszki)

Ogród w Klein Kottorz 13:51, 28 sty 2019

Do góry
daszum napisał(a)
Pozostałe trawki, trawy i trawiszcza...

Jestem tutaj na str 41 przepiekne widoki. Tez kochasz trawy jak widac. Trawy i horty to widok nie z tej ziemi na przelomie lata i jesieni. Wszystko sie przebarwia. W zeszlym roku jesien jak nigdy nawet ladniejsza od lata bo juz codniej a kolorki jak widac.
W tym roku taz mam zamiar trawki przemeblowac ewen rozsadzic bo takie olbrzymy porosly. Jeszcze chce co nie co dokupic jak np miskant droning ingrid bardzo ladnie sie przebarwia, purple falls i molinid heidebra jeszcze miskant rossi.

Wiec chyba nie spoczne jeszcze tego roku.

Pozdrawiam
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 13:43, 28 sty 2019

Do góry
zawitka napisał(a)

No to lecimy dalej [

Nie znam tej

Na teraz jak nie rozpoznaje
Ale ladniutka jest.
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 13:41, 28 sty 2019

Do góry
zawitka napisał(a)

A teraz na niebiesko!!!!!! Agapant.

Piękne. Ale to ich zimowanie
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 13:14, 28 sty 2019

Do góry
sierotka napisał(a)
Witaj Grażynko masz 100 % racji ,ale styczeń jest taki długi a zima tez długa ,ze chce się już roślinek, w tym roku kupuje przez net tylko jabloneczki rajskie i jeżówki ,po resztę będę jeździć po szkołkach ,lubię w nich spędzać liczne godziny
Moje ostrózki

Te dwie kupione są w szkółce .

Ta na rynku

Piękne te twoje ostrozki Bogusiu.
Ciekawa jestem jak moje przezimowaly.
Może w tym roku w tym miejscu jeszcze inne będą.
Z jednorocznych nasionek nie zabrałam. Ciekawa jestem czy mi coś się wydieje6 i rozpoznam.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 12:55, 28 sty 2019

Do góry
Kupiłam dzisiaj tkaninę na krzesła, narzutkę i zasłonki...do domku którego jeszcze nie mam
Ale był śliczny i gadał do mnie
Będzie tak
Moja działka na Dębowym Lesie 12:54, 28 sty 2019

Do góry
zawitka napisał(a)
Pudełaczka piękne czatuję na nie ale u nas zniknęły jak stały się modne do prac ręcznych...Zerknij do hobby zadałam Ci tam pytanie bo się wzięłam do roboty.

przywrotnika też mam ale jakoś wcale nie rośnie muszę mu pokrzywkę podrzucić to może poleci do przodu.

Z przepisu na jabłuszka też skorzystam bo potrzebuję do przybrania tortu.Pozdrówka ślę U nas -4.

No tak najlepiej kupować ja na promocji .A nie zawsze tak jest.
Hmmm.gdzie to hobby mam szukać ?

Moj przywtotnik rośnie średnio.
Ale dobry pomysł. Jak to podzielę to też podleje je pokrzywa.
U mnie też zima na minusie.
Pozdrawiam cieplutko i dobrego dnia Halinko życzę.
Majówka na Majówce 12:52, 28 sty 2019

Do góry
Po drugiej stronie
zrobiłam miejsce (tymczasowe) dla ogórków, skrzynki z papryką, poletko z rabarbarem i z truskawkami - najpierw jesienią wywiozłam kilkanaście taczek ziemi, nawiozłam drugie tyle + kompost i inne dobra, wiosną posadziłam rośliny i przykryłam ziemię włókniną żeby trochę ograniczyć rozwój chwastów.

Niestety okazało się, że na tej stronie pola jest zatrzęsienie pędraków, ma-sa-kra co tam się działo. Trochę to dziwne, bo na jednej części były naprawdę pojedyncze sztuki. Ostatecznie to co było w skrzyniach jakoś się uchowało, rabarbar i truskawki zeżarte prawie do cna, a ja się głowiłam całe lato czemu mimo podlewania wszystko marnieje w oczach, gorąc swoją drogą, ale żeby aż tak...
Majówka na Majówce 12:51, 28 sty 2019

Do góry
Pomidory dostały podpory

Majówka na Majówce 12:48, 28 sty 2019

Do góry
Warzywnik powiększył się o kolejne skrzynie (na kilku dostawiłam dodatkowo po jednej w górę żeby warzywka miały lepsze warunki bytowe), powstały też dwie duże skrzynie z myślą o pomidorach i m.in. fasolce szparagowej czy buraczkach.

Sichtungsgarten Weihenstephan 12:24, 28 sty 2019

Do góry
Sichtungsgarten. 35 stopni w cieniu.

https://www.hswt.de/fileadmin/Dateien/Forschung/WeG/Sichtungsgarten/Sichtungsgarten_Plan_2014_Version2.pdf

CDN

Sichtungsgarten Weihenstephan 12:22, 28 sty 2019

Do góry
Sichtungsgarten Weihenstephan 12:21, 28 sty 2019

Do góry

Po obejrzeniu ogrodów na górze poszłam w dół, po drodze mijając takie oto widoczki.

Sichtungsgarten Weihenstephan 12:19, 28 sty 2019

Do góry
Sichtungsgarten Weihenstephan 12:18, 28 sty 2019

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies