Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 22:07, 27 wrz 2014

Do góry
ModraSowa napisał(a)
Iwonko, ale pędzisz. Nadrobiłam już i podziwiam, Fajnie będzie na wiosnę . A jakie tulipany zamówiłaś, bo albo gdzieś mi umknęło albo nie pisałaś.

Witaj Aniu, sama się dziwię,że ten wątek leci. Jak chcę się cofnąć o dwa dni, to kilka stron muszę przejść.
Zamówiłam tulipany z Benexu, dostałam od nich informację, że w poniedziałek wyślą. Takie zamówiłam: https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/71/713161/original.jpg
Posadzę je na rabacie z różowymi różami i Rh w kolorze różu (Nova Zembla i jeszcze jeden, zapomniałam nazwy )
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 22:00, 27 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Hi, hi, to ja się na trzecią do was dołączam. Za daleko te Wojsławice.

Kamilko, gdzie ci Danusia zaprojektowała przejście z bukszpanu w trzmielinę? Możesz jakoś pokazać na planie ten fragment?

tu właśnie, zawijasek zaczyna się trzmielinowo przy tulipanowcu, przechodzi w buskzpan i zakręca przy buku

Ogródek Iwony 22:00, 27 wrz 2014

Do góry
as226 napisał(a)
Witaj Iwonko, wpadłam się przywitać, jestem pierwszy raz u Ciebie Kolejny wspaniały ogród. Zaznaczam wątek, bo bardzo ciekawy. Będę zaglądać.

PS ładna z Ciebie kobitka

Witaj Asiu u mnie. Dziękuję bardzo za miłe słowa. Bardzo mi pochlebiasz, choć nie wiem, czy na to zasługuję.
Cieszę się z moich rabatek, ze wsparcia mojego M, on chyba też lubi nasze nowe rabatki. Ale do pięknego ogrodu mi bardzo daleko. W tym roku udało mi się prawie dwie strony domu ujarzmić : wschodnią i południową. Nie mam jeszcze wszystkich roślinek, ale bynajmniej wiem, co bym tam chciała dosadzić. A wszystko dzięki wspaniałym osobom na ogrodowisku. Jest co oglądać, podziwiać, jest się od kogo uczyć i radzić.
W wolnej chwili zajrzę do twojego ogródka, bo widzę, że jesteś tu dłużej ode mnie. Pozdrawiam cieplutko.
Ogródek Iwony 21:53, 27 wrz 2014

Do góry
ryska napisał(a)
Iwonko jeśli podobają Ci się te ecru aksamitki to chętnie wyślę Ci nasionka. Kwiaty ma duże pełne podobne do goździków z dnia kobiet ale są wysokie ok 60 cm w słońcu i 80 cm w cieniu, bynajmniej u mnie taka dżungla. Pozdrawiam

Reniu, bardzo chętnie. Kolor ich jest ładny, bo te pomarańczowe mi w tym roku do niczego nie pasowały.
Ogródek Iwony 21:52, 27 wrz 2014

Do góry
Dorota123 napisał(a)
U mnie stipa wzeszła i padła, chociaż działałam zgodnie z przepisem

To wielka szkoda. Ja jeszcze też nie mam doświadczenia.
Ogródek Iwony 21:51, 27 wrz 2014

Do góry
Mira napisał(a)
Opakowania tekturowe po jajkach szybko się rozłożą w ziemi więc żadna ochrona przed nornicami,lepsze koszyki lub nawet zwykłe doniczki plastikowe.

Mirko, podoba mi się sadzenie w koszyczkach. O tych toczkach pomyślałam dlatego, że u mnie nie ma nornic, a te cebulki biedronkowe były właśnie w czymś takim. Nawet, jak się rozłożą, to rozstaw zostanie. Ja pierwszy raz sadziłam, więc było mi tak łatwiej.
Chyba dokupię koszyczki plastikowe.
Miłego weekendu życzę
Ogród to życie 18:24, 27 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, przepraszam, że seteczkę przegapiłam, samych radości na 102 ci życzę

Iwonko, na 102 są równie miłe Bardzo dziękuję.
Ogród Beaty 09:03, 27 wrz 2014

Do góry
Beatko, pytalas się o przesadzanie hortensji. Możesz je teraz przesadzać, tylko potem przez tydzień dobrze podlewaj. beda miały więcej czasu na przyjęcie się przed zima. Ja wczoraj dwie przesadzalam mimo kwiatów. Tydzień temu inna i nic jej nie jest. Tylko trzeba zadbać, by miały wilgotne podłoże.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 23:54, 26 wrz 2014

Do góry
Ja tylko jednym okiem mogę zerkać, dlatego wybrałam TUTAJ
Mój przyszły ogród 23:47, 26 wrz 2014

Do góry
Iwcia napisał(a)
Iwk4
Witaj
Odwiedziłam dziś szkółkę i nie mogłam oczu oderwaćod żurawek, nie mówiąc juz o decyzji, którą kupić. Wybór padł na black taffety. Jak dla mnie niesamowita. Dostałam też wreszcie hakonechloe aureolę. Wszystko to sprawiło, że mimo nędznej pogody hunor mam że hej.

Bardzo ciekawa żurawka
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 23:30, 26 wrz 2014

Do góry
Hi, hi, to ja się na trzecią do was dołączam. Za daleko te Wojsławice.

Kamilko, gdzie ci Danusia zaprojektowała przejście z bukszpanu w trzmielinę? Możesz jakoś pokazać na planie ten fragment?
Ogród to życie 23:25, 26 wrz 2014

Do góry
Aniu, przepraszam, że seteczkę przegapiłam, samych radości na 102 ci życzę
Podwórkowa rehabilitacja 23:22, 26 wrz 2014

Do góry
Reniu musiałam sprawdzić twoje robótki, jak o nich przeczytałam. Ja bardzo lubiłam na zmianę haftować, robić na drutach i szydełku, jak miałam 10 lat, zrobiłam sobie na urodziny sukienkę na szydełku, dumna byłam, jak ją mogłam ubrać. Bardzo lubię szydełkowe serwetki i poduszki. Haftowałam też obrazki, ale teraz już mi nie wolno. Szydełko mi się marzy jeszcze zimą. Pozdrawiam.

A ogrodowo - nie wiedziałam, że są aksamitki kremowego koloru. Czy normalnie można kupić ich nasiona?
Ogród na glinie 22:50, 26 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Mi by pasowały te trzmieliny przed szmaragdami jako dalszy ciąg obwódki z żurawek. Ładne połączenie kolorystyczne wyszło.

Mi się kolor też podoba, bo tuje i Rh są ciemne, żółte rozjaśni.
Zastanawiałam się tylko czy właśnie takie liście i wysokość.
Oj żeby się było Danusią.
Człowiek się zastanawia nad pierdołami
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:49, 26 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
A ja w ciszy buszuję po wątkach, telewizor zamknięty, odpoczywam od hałasu
Trawkę jutro skosimy, a właściwie M skosi

Iwonko
Tylko jednym okiem zerkam w telewizor
Tutaj mam ciekawsze obrazki.
Ogród Beaty 22:48, 26 wrz 2014

Do góry
Beatko, Donia kupiła dzisiaj cebulki w promocji (wiesz już, gdzie ). Tobie też się udało może?
Ja swoje dziś wsadziłam, teraz tylko czekam na te 100 cebul z Benexu na przednią rabatę. A tak się zażegnywałam, ze już nic nie kupię. Mój M jest kusicielem.
Ogród na glinie 22:44, 26 wrz 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)

Tak, byłam wczoraj u Sylwii i wiedziałam. Ale nie mam u siebie koncepcji narazie na taki żywopłocik, choć kiedyś przez chwilę myślałam że przy Jarząbie coś takiego zrobię.

Mi by pasowały te trzmieliny przed szmaragdami jako dalszy ciąg obwódki z żurawek. Ładne połączenie kolorystyczne wyszło.
Ogródek Iwony 22:40, 26 wrz 2014

Do góry
bdan napisał(a)

Boję się tego sadzenia cebul, ale zaglądając na Twoją minkę to chyba super sprawa będzie

Danusiu, ja się bałam tak bez pojemników. Sadzarka nie zdała egzaminu, chyba jakaś taka niewydarzona była. Koszyczki fajnie się sadziło i te toczki gotowe do sadzenia z Bie...
Zastanawiam się, czy pozostałych tulipanów - czekam na zamówione 100 na przednią rabatkę nie sadzić w toczkach od jaj ? Zostały mi 3 koszyczki (za mało ), a one ułatwiają sprawę. Ale kupiłam prostokątne, lepiej się je układa jeden za drugim
Ogród na glinie 22:37, 26 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Małgosiu, a z trzmieliny chcesz zrobić obwódkę?
Wczoraj Sylwia wstawiła fotki swojej obwódki trzmielinowej, bardzo mi się podoba:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2587-ogrod-sylwii-od-poczatku-czii?page=860#post_6

Tak, byłam wczoraj u Sylwii i wiedziałam. Ale nie mam u siebie koncepcji narazie na taki żywopłocik, choć kiedyś przez chwilę myślałam że przy Jarząbie coś takiego zrobię.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:34, 26 wrz 2014

Do góry
A ja w ciszy buszuję po wątkach, telewizor zamknięty, odpoczywam od hałasu
Trawkę jutro skosimy, a właściwie M skosi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies