Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na glinie

Ogród na glinie

wojtas2101 22:25, 26 wrz 2014

Witaj Małgosiu
Już jestem, widzę żę robota u Ciebie idzie pełną parą..............!
Malgosik 22:35, 26 wrz 2014

wojtas2101 napisał(a)
Witaj Małgosiu
Już jestem, widzę żę robota u Ciebie idzie pełną parą..............!

Miło Cię gościć.
To tylko drobne poprawki
Malgosik 22:37, 26 wrz 2014

Iwk4 napisał(a)
Małgosiu, a z trzmieliny chcesz zrobić obwódkę?
Wczoraj Sylwia wstawiła fotki swojej obwódki trzmielinowej, bardzo mi się podoba:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2587-ogrod-sylwii-od-poczatku-czii?page=860#post_6

Tak, byłam wczoraj u Sylwii i wiedziałam. Ale nie mam u siebie koncepcji narazie na taki żywopłocik, choć kiedyś przez chwilę myślałam że przy Jarząbie coś takiego zrobię.
Malgosik 22:38, 26 wrz 2014

nicol21 napisał(a)
No, no, jak na bolący kręgosłup to Ty naprawdę nieźle działasz! Fajnie tam ta trzmielina wygląda - pod szmaragdami. No i w ogóle jak już wszystko podrosło.
Szkoda wielka tych Rh, ale może po reanimacji będzie ok? Oby!

Jestem ostrożna z tym kręgosłupem, ale poniekąd nie mam wyjścia, muszę coś robić w ogrodzie. Myślę tylko czy nie zaniemogę w pewnym momencie i nie będzie komu skończyć. Oby nie.
beata_kulesza 22:43, 26 wrz 2014

Gosiu ja Cię wcale nie poganiam to Ty pędzisz jak rakieta. Nie nadążam czytać. Ciągle coś nowego a to u Sylwi ,a to u Iwonki Ja mam jeszcze tylko takie wykończeniówki do zrobienia. Nic już nie kupuje może jakieś drobiazgi. Róże zostawiam na wiosnę mam całą zimę ,żeby coś wybrać
Iwk4 22:44, 26 wrz 2014

Malgosik napisał(a)

Tak, byłam wczoraj u Sylwii i wiedziałam. Ale nie mam u siebie koncepcji narazie na taki żywopłocik, choć kiedyś przez chwilę myślałam że przy Jarząbie coś takiego zrobię.

Mi by pasowały te trzmieliny przed szmaragdami jako dalszy ciąg obwódki z żurawek. Ładne połączenie kolorystyczne wyszło.
Malgosik 22:48, 26 wrz 2014

beata_kulesza napisał(a)
Gosiu ja Cię wcale nie poganiam to Ty pędzisz jak rakieta. Nie nadążam czytać. Ciągle coś nowego a to u Sylwi ,a to u Iwonki Ja mam jeszcze tylko takie wykończeniówki do zrobienia. Nic już nie kupuje może jakieś drobiazgi. Róże zostawiam na wiosnę mam całą zimę ,żeby coś wybrać

Ha ha ha
To sztuczny tłok.
2 kopnięcia łopatą i 5 zdjęć

No dobra. Może jutro od rana uda się popracować.
Malgosik 22:50, 26 wrz 2014

Iwk4 napisał(a)

Mi by pasowały te trzmieliny przed szmaragdami jako dalszy ciąg obwódki z żurawek. Ładne połączenie kolorystyczne wyszło.

Mi się kolor też podoba, bo tuje i Rh są ciemne, żółte rozjaśni.
Zastanawiałam się tylko czy właśnie takie liście i wysokość.
Oj żeby się było Danusią.
Człowiek się zastanawia nad pierdołami
beata_kulesza 23:05, 26 wrz 2014

U nas jak na razie bardzo zimno , następny tydzień ma być cieplejszy więc chyba poczekam a jutro trochę za dom się trzeba zabrać. Ogarnąć co nie co
Toszka 12:54, 27 wrz 2014

Malgosik napisał(a)

tylko że oregano zimą zmarznie i będzie łyso
trzmielina ma przewagę, bo jest zimozielona i jeszcze jej nie mam w ogrodzie
ilex jest w sumie o podobnej strukturze i jest też zimozielony, do tego ma kolce, co przy małych dzieciach odpada na przód rabaty z wąskim przejściem

.

ilex crenata golden gem absolutnie nie ma żadnych kolców!
dodam jeszcze, że bardziej przypomina zółty drobnolistny bukszpan... do trzmieliny nie jest w ogóle podobny i jak dla mnie ma dużą zaletę, bo niewiele przyrasta