Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój przyszły ogród

Mój przyszły ogród

Iwcia 10:47, 10 wrz 2014

Dziękuję Ci za miłe słowa
Sonka 19:53, 19 wrz 2014

Dotarłam ponownie do Ciebie przez przypadek, myślałam,że opuściłaś ogrodowisko. Wypielęgnowany Twój ogród na blachę, podoba mi się bardzo, ale tak się zastanawiam, czy róże i hortensje będą rosły w kamykach, chyba niezbyt to lubią, a ogród urósł, pięknie. Ja nie potrafię się ograniczać, za dużo mi się podoba i wszystko chciałbym mieć, mam jakieś zboczenie.
Iwcia 20:42, 19 wrz 2014

Sonka Fajnie, że zawitałaś do mnie. A czemu mysłałaś, że opuściłam ogrodowisko?
tak się zastanawiam, czy róże i hortensje będą rosły w kamykach, chyba niezbyt to lubią
hmm nie zauważyłam z ich strony sprzeciwu - jak na razie. Kora doprowadzała mnie do obłędu dlatego zdecydowałąm się na kamień. Ja też wiele chciałabym jeszcze mieć. Zajrzę do Ciebie w wolnej chwili (jeśli mogę)
Iwk4 17:10, 22 wrz 2014

Dzień Dobry, Iwcia. W metamorfozach zachwyciłam się jedną twoją rabatką, tutaj znalazłam, jak wyglądała 2 lata temu. Niesamowite, jak roślinki podrosły. Bardzo mi się podobają twoje rabatki. Zaznaczam sobie twój wątek, aby go nie zgubić. Pozdrawiam
Iwcia 18:09, 22 wrz 2014

Iwk4
Witaj
Odwiedziłam dziś szkółkę i nie mogłam oczu oderwaćod żurawek, nie mówiąc juz o decyzji, którą kupić. Wybór padł na black taffety. Jak dla mnie niesamowita. Dostałam też wreszcie hakonechloe aureolę. Wszystko to sprawiło, że mimo nędznej pogody hunor mam że hej.
ewalm 23:46, 26 wrz 2014

Iwcia napisał(a)
A może miskant apache a przed kulami bukszpanu hakonechloe aureola? Chyba będzie zbyt duza...

Wydaje mi się że 'Adagio' bardziej nawiązywałby do ML, które tam dalej rosną, jest delikatniejszy. 'Apache' chyba zbyt pstrokaty? Hakone za wysoka, jakiś carex może?

buziaki Iwonko
ewalm 23:47, 26 wrz 2014

Iwcia napisał(a)
Iwk4
Witaj
Odwiedziłam dziś szkółkę i nie mogłam oczu oderwaćod żurawek, nie mówiąc juz o decyzji, którą kupić. Wybór padł na black taffety. Jak dla mnie niesamowita. Dostałam też wreszcie hakonechloe aureolę. Wszystko to sprawiło, że mimo nędznej pogody hunor mam że hej.

Bardzo ciekawa żurawka
Iwcia 11:17, 27 wrz 2014

Wydaje mi się że 'Adagio' bardziej nawiązywałby do ML, które tam dalej rosną, jest delikatniejszy. 'Apache' chyba zbyt pstrokaty? Hakone za wysoka, jakiś carex może?
Witaj Ewo. Apache już wsadziłam między te moje bocianie nogi. Wybrałam go ze względu na pokrój - wydaje się być bardziej pionowy. Aureolki dwie dałam przed szmaragdami - bedą zatem pomiędzy kulami. Miało być inaczej ale jakoś mi się ciasno wydaje. Żurawki tez rosną - wokół metalowych kul i chyba dokupię ich, by zrobić większą plamę. W wolnej chwili zrobię foto. Muszę zmykać
Iwcia 15:20, 28 wrz 2014

No więc tak to wygląda na dziś. W planie dosadzenie żurawek, jesli będzie im tu dobrze oczywiście.
Poza tym pojawiły się pająki w moim ogrodzie Mają gniazdo obok cyprysika w kole.Tak dokładnie to doszli starsi bracia do moich karzełków. Co do efektu - zobaczę jak się trochę rozrosną, może fajnie byłoby tak otoczyć to koło w całości?
Iwcia 15:25, 28 wrz 2014

No i jesień...

A to juz na kolejne przemyślenia - zarys fragmentu rabaty i maluszkek rosnący jeszcze w trawie.