Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 22:34, 26 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Boję się tego sadzenia cebul, ale zaglądając na Twoją minkę to chyba super sprawa będzie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:20, 26 wrz 2014

Do góry
Piękna metamorfoza, a historia jakby moją ręką pisana z tym przekopywaniem ogrodu po trafieniu na O.
Ogródek Iwony 22:11, 26 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Joasiu, zostaw fotki. Niesamowicie ci się rozrosła. Ale też czytałam, ze nie wszystkim się udało. Mam nadzieję, ze dobrze ją zagadam

No właśnie Iwonko pogadasz, jak będzie trzeba to i postraszysz i msi urosnąć
Widzę że wiesz jak z takimi malotami postępować
Ogródek Iwony 22:07, 26 wrz 2014

Do góry
Joasiu, zostaw fotki. Niesamowicie ci się rozrosła. Ale też czytałam, ze nie wszystkim się udało. Mam nadzieję, ze dobrze ją zagadam
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:05, 26 wrz 2014

Do góry
Mnie nadal przeraża takie pobojowisko. Na szczęście każdy wie, ze to chwilowe .
Ogród na glinie 22:03, 26 wrz 2014

Do góry
Małgosiu, a z trzmieliny chcesz zrobić obwódkę?
Wczoraj Sylwia wstawiła fotki swojej obwódki trzmielinowej, bardzo mi się podoba:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2587-ogrod-sylwii-od-poczatku-czii?page=860#post_6
Zakątek z fioletową ławeczką 21:41, 26 wrz 2014

Do góry
Doniu, czytam, że udało ci się w B dokupić cebulowe? Ja swoje dziś posadziłam.
Zdjęcia zachwycają.
Brakuje mi Anuli, pozdrów ją serdecznie.
Ogród do kwadratu 21:39, 26 wrz 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)
Kochani jesteście... Bardzo dziękuję że o mnie jeszcze pamiętacie .... Mało mnie teraz, ale już niedługo wszystko powróci na dawne tory. Przepraszam, że nie zaglądam do was... obiecuję że nadrobię ile się da w niedzielę... tymczasem wrzucam jakieś słoneczne fotki - zrobiłam je kilka dni temu w przypływie radości z tego, że słoneczko nawet jesienią tak miło grzeje ... w roli głównej rozplenice.... och są cudowne!!!

....

Pokazujesz cudowności. Pięknie u ciebie. ja nadal studiuję twój wątek w wolnych chwilach. POzdrawiam
Ogród niby nowoczesny ale... 21:36, 26 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Witaj Magdo. Dziś w nocy się obudziłam, a że szybko spać nie mogłam, to weszłam na O. Pochodziłam po twoim ogrodzie, zobaczyłam fotki z lotu ptaka, czyli okiem twojego M na dachu i drzewie, ale najbardziej urzekły mnie (jeśli w definicji twojego ogrodu może być "bardziej" ) kulki wyskakujące z rzędu. Czy to była jakaś inspiracja, czy twój własny pomysł? Jeśli inspirka, Magdo, wrzuć mi link do mnie. Pozdrawiam. I już nic nie zmieniaj. Masz idealnie.
Oczywiście komentarz chciałam pisać od razu, ale jak zobaczyłam , że jest 3 w nocy, dałam sobie spokój.

Ja nie wiem jak można obudzić się o 3 w nocy i siedzieć na kompie...nawet jak się obudzę to nie wstaję...chyba leniwa jestem Zaciskam mocno oczy i udaję, że śpię ha ha.

Kulki wyskakujące z rzędu to pomysł Magnolii, która ubiegłoroczną wiosną pomagala mi przy tej rabacie. Wtedy jakoś mnie te kulki nie przekonały a w tym roku sobie o tej propozycji przypomnialam i ta dam...dosadzam kuleczki. Jutro dojdą dwie nowe ( o ile pogoda psikusa nie sprawi)

Ogródek Iwony 21:35, 26 wrz 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

Przytarasowa prezentje się naprawdę świetnie. Planujesz tam jeszcze coś dosadzić?
Ciekawie zapowiada się ta rabata na której dzisiaj podziałałaś. Pracowita pszczółka z Ciebie.
I te cebulowe, oj będzie się działo wiosną.
IWonko, podkładaj cos pod kolana bo ja się tak załatwiłam wiosna, ze do dzisiaj mam problem z kolanem.

Joasiu, dziękuję za dobre rady z tym czymś pod kolana. Ciągle się zapominam. Nawet M chciał mi ostatnio kupić taką podkładkę specjalną, ale wtedy nie chciałam, a teraz by się przydało. Muszę o tym pamiętać.
Jeśli chodzi o tę rabatkę, to tydzień temu Danusia mi dała podpowiedź: https://www.ogrodowisko.pl/watek/4579-ogrodek-iwony?page=130. W miarę możliwości chciałabym to zrealizować. W końcu wprawne oko Danusi zawitało na moje skromne włości. Na tej rabatce mają też być stipy, wiec Joasiu liczę na ciebie i twoje nasionka oraz instrukcję uprawy
Ogród niby nowoczesny ale... 21:24, 26 wrz 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)
Modrzewiowa

Witaj Magdo. Dziś w nocy się obudziłam, a że szybko spać nie mogłam, to weszłam na O. Pochodziłam po twoim ogrodzie, zobaczyłam fotki z lotu ptaka, czyli okiem twojego M na dachu i drzewie, ale najbardziej urzekły mnie (jeśli w definicji twojego ogrodu może być "bardziej" ) kulki wyskakujące z rzędu. Czy to była jakaś inspiracja, czy twój własny pomysł? Jeśli inspirka, Magdo, wrzuć mi link do mnie. Pozdrawiam. I już nic nie zmieniaj. Masz idealnie.
Oczywiście komentarz chciałam pisać od razu, ale jak zobaczyłam , że jest 3 w nocy, dałam sobie spokój.
Ogródek Iwony 21:21, 26 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Joasiu, specjalnie dla Ciebie wstawiłam fotki z metamorfozy przytarasowej. Pozdrawiam.
edit: A faceci muszą trochę pomarudzić, żeby im się wydawało, kto jest głową. Ale i tak głową szyja kręci, prawda Joasiu?
Każdego e-Ma jakoś idzie udobruchać, a jak zobaczą efekty pracy, to wtedy podziwiają w duchu, bo im się nie wypada przyznać do błędu. Mój np. lubi być chwalony, więc jak ktoś coś dobrego o nim mówi, to mu powtarzam i się cieszy

Przytarasowa prezentje się naprawdę świetnie. Planujesz tam jeszcze coś dosadzić?
Ciekawie zapowiada się ta rabata na której dzisiaj podziałałaś. Pracowita pszczółka z Ciebie.
I te cebulowe, oj będzie się działo wiosną.
IWonko, podkładaj cos pod kolana bo ja się tak załatwiłam wiosna, ze do dzisiaj mam problem z kolanem.
Ogródek Iwony 21:12, 26 wrz 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

Serio myślałam że jestem u Doni
A po chwili wróciłam bo coś mnie tknęło że to inny ogród
Ślicznie się zrobiło aż trudno ogród poznać, a eM szaleje z zakupami, oj szaleje. Mój cały czas zrzędzi za to moje przesadzanie, ale ja robię swoje.

Joasiu, specjalnie dla Ciebie wstawiłam fotki z metamorfozy przytarasowej. Pozdrawiam.
edit: A faceci muszą trochę pomarudzić, żeby im się wydawało, kto jest głową. Ale i tak głową szyja kręci, prawda Joasiu?
Każdego e-Ma jakoś idzie udobruchać, a jak zobaczą efekty pracy, to wtedy podziwiają w duchu, bo im się nie wypada przyznać do błędu. Mój np. lubi być chwalony, więc jak ktoś coś dobrego o nim mówi, to mu powtarzam i się cieszy
Ogródek Iwony 21:11, 26 wrz 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Iwonko, macham

Doniu, też ci macham i lecę do ciebie, bo weekend się zaczyna i troszkę czasu dziś mam
Ogródek Iwony 21:08, 26 wrz 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
Ale zadowolona ogrodniczka przy robocie
Iwonko drzewko ma cieniutki pień i ja dodałabym mu jeszcze jeden patyczek. A mianowicie bambusowy przywiązała do pnia, by pieniek rósł przy nim prosto. Bo jest jeszcze wiotki. Dopiero wtedy całą ta konstrukcję przywiązałabym do tych 2 palików po bokach tak jak są.

Zdjęcie Danusi to już dość gruby pieniek, który raczej się nie odkształci.
Pozdrawiam

Małgosiu, dziękuję za dobre rady. Kijki przy drzewku, to chwilowa prowizorka do czasu, aż mój M zorganizuje drewniane. Te, co znalazł w domu, były za krótkie. U teścia był warsztat, to się wszyscy przyzwyczaili, że do dziadka po wszystko szli i od razu mieli. Dziadka już nie ma, więc samemu trzeba takie rzeczy załatwiać.
Ale masz rację z tym kijkiem przy drzewku. Ana też miała taki bezpośrednio przy roślince, wczoraj u niej widziałam Na razie to są jakieś rurki miedziane.
Ogródek Iwony 20:40, 26 wrz 2014

Do góry
GorAna napisał(a)

Iwonko, wygląda jakbyś jajka sadziła
Może wybierzesz się jutro na Łuczniczkę na kiermasz roślin?...spotykam się tam z Yolką, może dołączysz do nas?

Aniu, dziękuję za zaproszenie. Do Bydgoszczy mam setkę (km), ale akurat jutro mój najstarszy syn wraca z Londynu, był tam na urlopie, więc w domu wesoło będzie. Pozdrawiam i udanych zakupów życzę.

A co do tego sadzenia, w takich śmiesznych kartonikach w Bie... były komplety cebul do posadzenia, wystarczyło tylko zakopać, ale ja wymieniałam żonkile na różowe tulipany, bo mi różowy z żółtym nie pasował
Pomyślałam sobie z resztą, że może w toczki do jajek posadzić tulipany? Taki sam materiał, w glebie się rozłoży. Zastanawiam się nad tym
Ogródek Iwony 20:36, 26 wrz 2014

Do góry
Teraz jest tak:
Wrzesień 2014:
Ogródek Iwony 20:31, 26 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Iwonko, wygląda jakbyś jajka sadziła
Może wybierzesz się jutro na Łuczniczkę na kiermasz roślin?...spotykam się tam z Yolką, może dołączysz do nas?
Ogródek Iwony 20:30, 26 wrz 2014

Do góry
Skoro już mowa o zmianie rabat, to z tej strony było tak:
Maj 2014

Lipiec 2014 - Nadal tak samo - busz:

A z tarasu nie było nic widać:
Ogródek Iwony 20:28, 26 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ha, ha Wybaczam Joasiu.

Serio myślałam że jestem u Doni
A po chwili wróciłam bo coś mnie tknęło że to inny ogród
Ślicznie się zrobiło aż trudno ogród poznać, a eM szaleje z zakupami, oj szaleje. Mój cały czas zrzędzi za to moje przesadzanie, ale ja robię swoje.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies