Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Malgosik 20:54, 26 wrz 2014

Ale zadowolona ogrodniczka przy robocie
Iwonko drzewko ma cieniutki pień i ja dodałabym mu jeszcze jeden patyczek. A mianowicie bambusowy przywiązała do pnia, by pieniek rósł przy nim prosto. Bo jest jeszcze wiotki. Dopiero wtedy całą ta konstrukcję przywiązałabym do tych 2 palików po bokach tak jak są.

Zdjęcie Danusi to już dość gruby pieniek, który raczej się nie odkształci.
Pozdrawiam
Iwk4 21:08, 26 wrz 2014

Malgosik napisał(a)
Ale zadowolona ogrodniczka przy robocie
Iwonko drzewko ma cieniutki pień i ja dodałabym mu jeszcze jeden patyczek. A mianowicie bambusowy przywiązała do pnia, by pieniek rósł przy nim prosto. Bo jest jeszcze wiotki. Dopiero wtedy całą ta konstrukcję przywiązałabym do tych 2 palików po bokach tak jak są.

Zdjęcie Danusi to już dość gruby pieniek, który raczej się nie odkształci.
Pozdrawiam

Małgosiu, dziękuję za dobre rady. Kijki przy drzewku, to chwilowa prowizorka do czasu, aż mój M zorganizuje drewniane. Te, co znalazł w domu, były za krótkie. U teścia był warsztat, to się wszyscy przyzwyczaili, że do dziadka po wszystko szli i od razu mieli. Dziadka już nie ma, więc samemu trzeba takie rzeczy załatwiać.
Ale masz rację z tym kijkiem przy drzewku. Ana też miała taki bezpośrednio przy roślince, wczoraj u niej widziałam Na razie to są jakieś rurki miedziane.
Iwk4 21:11, 26 wrz 2014

Donia72 napisał(a)
Iwonko, macham

Doniu, też ci macham i lecę do ciebie, bo weekend się zaczyna i troszkę czasu dziś mam
Iwk4 21:12, 26 wrz 2014

JoannA napisał(a)

Serio myślałam że jestem u Doni
A po chwili wróciłam bo coś mnie tknęło że to inny ogród
Ślicznie się zrobiło aż trudno ogród poznać, a eM szaleje z zakupami, oj szaleje. Mój cały czas zrzędzi za to moje przesadzanie, ale ja robię swoje.

Joasiu, specjalnie dla Ciebie wstawiłam fotki z metamorfozy przytarasowej. Pozdrawiam.
edit: A faceci muszą trochę pomarudzić, żeby im się wydawało, kto jest głową. Ale i tak głową szyja kręci, prawda Joasiu?
Każdego e-Ma jakoś idzie udobruchać, a jak zobaczą efekty pracy, to wtedy podziwiają w duchu, bo im się nie wypada przyznać do błędu. Mój np. lubi być chwalony, więc jak ktoś coś dobrego o nim mówi, to mu powtarzam i się cieszy
JoannA 21:21, 26 wrz 2014

Iwk4 napisał(a)

Joasiu, specjalnie dla Ciebie wstawiłam fotki z metamorfozy przytarasowej. Pozdrawiam.
edit: A faceci muszą trochę pomarudzić, żeby im się wydawało, kto jest głową. Ale i tak głową szyja kręci, prawda Joasiu?
Każdego e-Ma jakoś idzie udobruchać, a jak zobaczą efekty pracy, to wtedy podziwiają w duchu, bo im się nie wypada przyznać do błędu. Mój np. lubi być chwalony, więc jak ktoś coś dobrego o nim mówi, to mu powtarzam i się cieszy

Przytarasowa prezentje się naprawdę świetnie. Planujesz tam jeszcze coś dosadzić?
Ciekawie zapowiada się ta rabata na której dzisiaj podziałałaś. Pracowita pszczółka z Ciebie.
I te cebulowe, oj będzie się działo wiosną.
IWonko, podkładaj cos pod kolana bo ja się tak załatwiłam wiosna, ze do dzisiaj mam problem z kolanem.
Iwk4 21:35, 26 wrz 2014

JoannA napisał(a)

Przytarasowa prezentje się naprawdę świetnie. Planujesz tam jeszcze coś dosadzić?
Ciekawie zapowiada się ta rabata na której dzisiaj podziałałaś. Pracowita pszczółka z Ciebie.
I te cebulowe, oj będzie się działo wiosną.
IWonko, podkładaj cos pod kolana bo ja się tak załatwiłam wiosna, ze do dzisiaj mam problem z kolanem.

Joasiu, dziękuję za dobre rady z tym czymś pod kolana. Ciągle się zapominam. Nawet M chciał mi ostatnio kupić taką podkładkę specjalną, ale wtedy nie chciałam, a teraz by się przydało. Muszę o tym pamiętać.
Jeśli chodzi o tę rabatkę, to tydzień temu Danusia mi dała podpowiedź: https://www.ogrodowisko.pl/watek/4579-ogrodek-iwony?page=130. W miarę możliwości chciałabym to zrealizować. W końcu wprawne oko Danusi zawitało na moje skromne włości. Na tej rabatce mają też być stipy, wiec Joasiu liczę na ciebie i twoje nasionka oraz instrukcję uprawy
JoannA 21:46, 26 wrz 2014

Podpowiedź Danusi już wcześniej widziałam i wiem że będzie cudna. Efektu końcowego będę z ciekawością oczekiwać.
Nasionka stipy już zebrałam, a instrukcja uprawy będzie na bieżąco. Razem wysiejemy stipę i będziemy nawzajem podlądać jak nam rosną. To bardzo łatwa roślinka w uprawie.
Wstawię fotkę mojej z wiosny i usunę jak obejrzysz. Moja stipa wysiana w lutym, to zdjęcie z końca kwietnia
JoannA 21:50, 26 wrz 2014

A to fotka z marca, 2 tygodnie po pikowaniu
Iwk4 22:07, 26 wrz 2014

Joasiu, zostaw fotki. Niesamowicie ci się rozrosła. Ale też czytałam, ze nie wszystkim się udało. Mam nadzieję, ze dobrze ją zagadam
JoannA 22:11, 26 wrz 2014

Iwk4 napisał(a)
Joasiu, zostaw fotki. Niesamowicie ci się rozrosła. Ale też czytałam, ze nie wszystkim się udało. Mam nadzieję, ze dobrze ją zagadam

No właśnie Iwonko pogadasz, jak będzie trzeba to i postraszysz i msi urosnąć
Widzę że wiesz jak z takimi malotami postępować