Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:45, 04 wrz 2014

Do góry
Witam wieczornie Przepraszam, że nie wgrałem wczoraj zdjęć, ale totalnie nieczasowy jestem... Jakąś godzinę temu wróciłem z Katowic i pędzę wgrać nowe zdjęcia O ile się Wam nie znudziło oglądać jedno i to samo.. Chwasty proszę omijać wzrokiem jakby się jakieś pojawiły...

Hortensje różowieją - lubię je na tym etapie

Lecę w kulki... 21:36, 03 wrz 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Aniu, jak zwykle czarujesz coś pięknego Choć boje się, że ta folia na rabacie wywoła skandal, ale trudno

...skoro Sebek uważasz że mata na rabacie to eksces ( bo to chyba takie rzeczy w naszym kochanym kraju wywołują skandale!) to muszę Ci w tajemnicy powiedziec że też ją mam - matę szmatę... i co z tego? albo mój kręgosłup albo mikroorganizmy...wybór jest jakby oczywisty...
...i z tego co mi wiadomo ani Ania ani ja nie mamy ekipy ogrodników na każde zawołanie do pielenia...

...pozdrawiam ciepło Anię...
...mam nadzieję że nie ma mi za złe powyższej dygresji...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:49, 03 wrz 2014

Do góry
Danusiu, dziękuję, że czuwasz

Irenko, fotki mam zrobione, ale kiedy je wgram? Pewnie wieczorem U mnie ogólna cisza w ogrodzie. Burze pojawiają się nowe i czarne chmury szybko nie znikną, ale nie chcę narzekać... Zawsze może być gorzej...

Pozdrawiam zaglądających
Sosnowo 10:32, 03 wrz 2014

Do góry
danuta_ napisał(a)
Sebek,

Ale te trawy piękne ,czy to ML taki wysoki urósł czy coś innego? Pozdrówka Danuś.
Sosnowo 09:59, 03 wrz 2014

Do góry
Sebek, fajnie że wpadłeś - dziekuję, za miłe słowa, które motywuja do kolejnych działań.
Zbysiu, witaj, wrzosowisko rozrasta się w zastraszającym tempie, nie spodziewałam się, że roślinkom tak dobrze tam będzie. Za moment pewno trzeba będzie kolejną korektę robić.

A tu drugi wszosowy "miszung"

Początki w Kruklandii 04:50, 03 wrz 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Wreszcie avatarek z twarzą, choć nie jesteśmy anonimowi to jednak fajniej się tak pisze Pozdrawiam

Racja.

Odpozdrawiam
Sosnowo 23:38, 02 wrz 2014

Do góry
Niesamowite miejsce stworzylas Danusiu, bardzo fajnie się na to patrzy i podziwia
Początki w Kruklandii 23:24, 02 wrz 2014

Do góry
Wreszcie avatarek z twarzą, choć nie jesteśmy anonimowi to jednak fajniej się tak pisze Pozdrawiam
Ogród z lustrem 23:20, 02 wrz 2014

Do góry
Jest genialnie, skrzynie wypełnione tym puchem tylko czekają bo wydać plony
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:22, 02 wrz 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Miszczuniu, dasz radę, a zawód każdy się przyda, im więcej, tym lepiej
u nas non stop leje, aż woda nie wsiąka w trawnik, tego nie pamiętam u nas...oprócz oczywiście powodzi, ale wtedy bliżej 2m miałam

U nas tez mokro, ale takich sytuacji nie ma... Współczuję, bo rośliny swoje przez to odchorują... O 2 metrach wody aż strach wspominać... Pozdrawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:20, 02 wrz 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)

No tak szczegółowa nie byłam faktycznie...tych z podstawówki i gimnazjum nawet nie liczyłam....Sebek 4 tygodnie

Tych tez nie liczyłem, bo już się nie liczą Przez 4 tygodnie może zdarzyć się dużo, czego jestem przykładem
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:18, 02 wrz 2014

Do góry
makkasia napisał(a)
Miszczuniu gratuluję a fotki Twoje kofam, więc nawet jak sie nic nie dzieje to nie żałuj ich nam
macham

Może jutro coś cyknę W sumie hortki teraz szaleją, wiec mus je obfocic
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:14, 02 wrz 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Julita, to był dziewiąty i dziesiąty egzamin Niedługo zaczną się od nowa... Ajajaj, jeszcze 4 tygodnie...

No tak szczegółowa nie byłam faktycznie...tych z podstawówki i gimnazjum nawet nie liczyłam....Sebek 4 tygodnie
Ogród u stóp klasztoru 06:58, 02 wrz 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Widzę, że Alinka na spotkanie to nawet płyty kamienne z trawy oskubala Macham zeźlony, że mnie z Wami nie było

Też zwróciłam na to uwagę. Nawet fajnie wygląda. Pozdrówka Alinko.
Lecę w kulki... 23:49, 01 wrz 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Aniu, jak zwykle czarujesz coś pięknego Choć boje się, że ta folia na rabacie wywoła skandal, ale trudno

Zobaczymy....
Każdy ma inne doświadczenia....
Ja nigdy nie ukrywałam faktu, że w moim ogrodzie gości szmata...
i niejednokrotnie wspominałam, że wyłamuję się z tendencji ogólnie przyjętej ''szmata precz''
i nie boję się do tego przyznać...
I tak zostanie...
Przetestowałam...
tam gdzie miałam grubo ściółkowane tylko korą...po odsunięciu kory korzenie też były na wierzchu...
Jedynie brak jakiejkolwiek ściółki skutkuje korzeniami schowanymi całkiem w ziemi.
U mnie więcej plusów na korzyść szmaty...
Poza tym ja nie szadzę gęsto....nie nadążyłabym za chwastami...
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:26, 01 wrz 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Aniu, zdjęcie alejki zachwycające Jak czytam Wasze przygody z dzieciństwa to stwierdzam, że jednak byłem spokojnym dzieckiem

No cóż.. byłam na pewno niespokojnym dzieckiem.. i łątwiej mnie było znaleźć na drzewie niż na ziemi

Hortensja Everest... na razie raczej Evereścik.. ale za rok... będzie Everest

Ogród u stóp klasztoru 23:22, 01 wrz 2014

Do góry
Dzidka ......większość zakątków już dobrze znana , dlatego mało fotek pokazuję , bo w kółko jedno i to samo ..nie chcę przynudzać, więc nie ma niedosytu.
niedosyt czasowy za to był ,i to spory .pogawędki ogrodników zajmują zawsze dużą część spotkania ,więc doba dla nas to tak w miarę.Lato -masz rację mignęło w tym roku ....też mam te same odczucia.mam nadzieję że kiedyś powtórzymy spotkanie i dokończymy rozmowy .

Ania----masz racje -pogoda nie pomaga .nastrój deszczowy,choć próbuje nie dać się pogodzie .

SEbEK----hahahahah trawę nie oskubałam tylko obcięłam i to najlepszym nożem jaki miałam....
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:21, 01 wrz 2014

Do góry
Aniu, zdjęcie alejki zachwycające Jak czytam Wasze przygody z dzieciństwa to stwierdzam, że jednak byłem spokojnym dzieckiem
Lecę w kulki... 23:08, 01 wrz 2014

Do góry
Ogród u stóp klasztoru 23:04, 01 wrz 2014

Do góry
Widzę, że Alinka na spotkanie to nawet płyty kamienne z trawy oskubala Macham zeźlony, że mnie z Wami nie było
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies