Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ptasi gaj 09:03, 04 gru 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Elu, wiesz że zakochałam się w tym zakątku, zresztą zagajnik też skradł moje serce. U mnie takich śliczności nie mam i mieć nie będę. Dziękuję, że mogę oglądać i podziwiać u Ciebie.
Czytałam dyskusję i te dziwne wpisy, nie chciałam się wtrącać bo i tak była już zadyma. Jedno tylko napiszę miej to wszystko w tyle, jak komuś przychodzi ochota na porządki, to powinien się wziąć za swój dom.
Też Ci gratuluję 500 i 505 (jeśli się na nią załapię), bo to znaczy, że Twój wątek pędzi i lubimy go odwiedzać .
ściskam mocno i idę gotować świąteczny bigos i kapustę postną i farsz na pierogi .
Skąpana w słońcu 09:03, 04 gru 2018

Do góry
Jeżówka Milkshake

To dość masywna jeżówka, na sztywnych pędach osadzone są dość duże kwiaty. Nie wymaga podwiązywania. Przyrasta przyzwoicie, ale nie tak dobrze jak inne jeżówki o pojedynczych kwiatach. Ma dużo kwiatów, ponieważ główny pęd ma p kilka bocznych odgałęzień. Dolne płatki białe, jeżyk wpada w miodowy kolor.

Jeżówka Alba

Dość wysoka i masywna jeżówka. Pokrojem i wzrostem podobna do jeżówki podstawowej. Wypuszcza sztywne łodygi zakończone dość dużymi kwiatami. Szybko się krzewi i długo kwitnie. U mnie nie wymagała podwiązywania. Nie wyłamuje pędów. Cała pokryta szorstkimi włoskami.

Skąpana w słońcu 08:44, 04 gru 2018

Do góry
Kasiu(Kasya), bardzo dziękuję. Mam ich więcej

Adrianno (adkawi) zaproście jeżówki do swoich ogrodów, nie będziecie żałować

Jeżówka Secret Romance

Bardzo ją lubię. Jej kolor jest taki - romantyczny róż. Ta jeżówka jet średniej wysokości, drugi rząd na rabacie. Moja powolutku przyrastała. Ma sztywne pędy i nie wymaga podwiązywań, sama sobie radzi. Kwiaty pełne, pojedyncze dolne płatki zwieszone w dół. W ostatniej fazie kwiat ma piękny pompon.

Jeżówka Vanilla Cupcake

Mam ją dość długo, ale ciągle przesadzam. Nie mogę znaleźć dla niej miejsca. Trudno mi jest obiektywnie o niej się wypowiedzieć. Wydaje się, że to będzie wysoka jeżówka. Wypuszcza solidne masywne łodygi, z których wyrastają boczne. Obawiam się, że będzie wymagała podwiązywania. Brzydko przekwita więc trzeba będzie sukcesywnie usuwać kwiaty. Właściwie to sama nie wiem, czy jej słońce tak nie przypaliło. Chyba znalazłam dla niej docelowe miejsce to przyszły rok pokaże jej prawdziwe oblicze.

Wśród brzóz i dębów 08:30, 04 gru 2018

Do góry
Basiu,
Z okazji Imienin - zdrowia, szczęścia i spełnienia marzeń
Tu narazie jest ściernisko... 08:25, 04 gru 2018

Do góry
Basiu, z okazji Imienin moc serdecznych życzeń.
Zdrowia, szczęścia, spełnienia marzeń
Tu narazie jest ściernisko... 08:01, 04 gru 2018

Do góry
Bardzo dziękuję za pamięć i życzenia.
Ciasteczko dla Was
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:56, 04 gru 2018

Do góry
Oj, masz tych drzew tam u siebie. Nie dziwię się, że ekipę wezwałaś. teraz masz więcej oddechu w ogrodzie

Mój sąsiad tak podciął swoje drzewa iglaste, bo też za duże już były

Daj proszę znać, jak je zobaczysz, to je skasuję.
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:53, 04 gru 2018

Do góry
Rosa napisał(a)
Fajnie po tych postrzyżynach . Egzotycznie trochę się zrobiło.

Tak, też mam takie odczucie ale za to, jak będą wichury, a na bank będą, już mnie tyle pracy nie czeka, to zmora co 3 dni grabić 5cm warstwy igieł, usiane wszystko wkoło. Miłego dnia

a tyle tego było
ciężko zdjęcie zrobić
jak posprzątam balkon, to może uda się z góry całość pokazać
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:50, 04 gru 2018

Do góry
tu w lasku poprzednim razem kilka zdążyli zrobić, na jednej wysoko jest gniazdo srok, co roku młode tam są, gniazdo nie naruszone..

hortensje bez kwiecia, miłorzęby łyse, róża Chopin wysoko i nadal zielone, a buksy częściowo cięłam, przestałam, jak zauważyłam zmasowany atak ćmy, było akcja ratunkowa i na razie żyją, w nowym sezonie będę pilnować i od razu działać..
opadłe liście z miłorzębów zostawiam, jest naturalna ściółka, same się zlasują i chronią przed suszą

przy okazji cięcia, niestety i straty, połamane gałązki magnolii, ogrodowe hortensje, ciut azalie japońskie i rodki tutaj, ale za 2 lata powinno się to odbudować
cięcie drzew, jak jest dolne piętro, to nie lada wyzwanie

Miłkowo - sezon 2016-2022 07:35, 04 gru 2018

Do góry
A u mnie ekipa była 3 raz, czekam na 4 raz, teraz idziemy w las gęstwinę podcinać.
Wiosną będzie 5 raz, ale znowu z wysięgnikiem.

Koło niebieskiego już wycięte, panowie się śmieli, że teraz mam palmy
ale mnie się podoba, czuć oddech, a drzewa nadal są...tylko teraz widać cały syf sąsiada, trudno....wole jednak mieć mniej pracy.

Ogród Basi 07:33, 04 gru 2018

Do góry
Wszystkiego najlepszego Basiu!!
Dużo radości życiowej i ogrodowej!!
Sto lat w zdrowiu!!

Wśród brzóz i dębów 07:32, 04 gru 2018

Do góry
I dużo zdrówka!!
Tu narazie jest ściernisko... 07:29, 04 gru 2018

Do góry
Sto lat w zdrowiu!!
Ukojenie 07:23, 04 gru 2018

Do góry
zoja napisał(a)
Ogrodkowo

Zoju, a kto to jest? I gdzie go można zobaczyć?
Pogaduchy nocnych marków...ale nie tylko o ogrodach:) 07:03, 04 gru 2018

Do góry
Dziękuję Dana lubię w niej kucharzyć

Mirka mała kuchnia może być bardziej pojemna niż duża, moja co
prawda z oknem, gdzie nie mam tej górnej zabudowy,
ale mam widoczki na ogród.
Kuchnię stworzysz swoją wymarzoną...coraz bardziej jestem ciekawa waszych nowych domowych przestrzeni
Tu narazie jest ściernisko... 06:43, 04 gru 2018

Do góry
Basieńko!!!! Wszystkiego najlepszego z okazji imienin. Spełnienia wszystkich marzeń i planów nie tylko ogrodowych. I najważniejsze..... zdrowia
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 03:15, 04 gru 2018

Do góry
matys84 napisał(a)

Waldku,
masz jakieś zdjęcia jak trawa odbiła po wertykulacji?

Danusia już Ci pokazała na swoim przykładzie na czym polega tajemnica posiadania ładnego trawnika. U mnie wygląda to identycznie, a trawnik ma już szósty rok.
-Czy mam zdjęcia jak trawa odbiła po jesiennej wertykilacji?
-Z tego roku nie mam, ponieważ zakończyła się już wegetacja.
Z tego co mi wiadomo, to Witek również przełożył na sezon jesienny wszystkie prace pielęgnacyjne w tym wertykulację trawnika. W/g mnie jest to o wiele lepsza pora na przeprowadzanie tego typu zabiegów, niż miesiące wiosenne.

Trawnik po wertykulacji z wcześniejszych lat.
Wiosna.

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 01:46, 04 gru 2018

Do góry
Izo, pamiętasz pisałam, że mam trochę pomysłów dla ciebie Dawno Ale o tamtej pory doszłam do 100. O np. takie. Te są z grubej skóry, ale wcale nie muszą. Taki jak ten pierwszy mam po moim tacie. Jest ze skórki prawie jak safianowa. Na pewno można to uszyć z grubego jeansu. A ten drugi możebyć pikowany w kratkę i terz zrobi się sztywny.

Najchętniej dałabym ci link do tej tablicy. Ona jest ukryta, nie dla każdego dostępna.Tylko musiałabyś też mieć konto na Pintereście. Ale mogę też spakować wszystkie zdjęcia i wysłać na mail, albo może przez wiadomości na fb.
Ogród Basi 00:22, 04 gru 2018

Do góry
Adela napisał(a)

Basiu z okazji Imienin najświeższe kwiatki z mojego ogródka wraz z najcieplejszymi pozdrowieniami i życzeniami:
Wszystkiego, co najlepsze!!!

Elunia, serdecznie dziękuję za życzenia. To miła niespodzianka.
A ciemierniki nie zawiodły. Będą chyba jeszcze kwitnące na Boże Narodzenie. Wszak nazywa się je Różą Bożego Narodzenia. Ale cudna jest ta "róża".
Pozdrawiam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies