Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony II 00:15, 20 lip 2017

Do góry
Nowalijka napisał(a)

Zdradź nam proszę kto towarzyszył Ci przy kawie. Czyżby ptaszki?

Ptaszki też Elu, czasami na kawę w ogrodzie wpada ktoś z rodziny e-Ma (wszyscy blisko mieszkają). Dziś też tak było. Jak tylko jest ciepło, wybieramy zakątek w ogrodzie. Dziś w promieniach zachodzącego słońca kawa była na tarasie
Ogródek Iwony II 00:12, 20 lip 2017

Do góry
Ożanka na dobranoc To tylko jedna sadzonka Cudna jest

Ogródek Iwony II 00:10, 20 lip 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Moni, miło mi

...dziś wywiozłam dwie taczki odpadów na kompost. Przycięłam przekwitłe kwiatostany szałwii i kocimiętki, wypieliłam róże i rabatę bylinową.
Aaaaaa, wypiłam kawę w ogrodzie w miłym towarzystwie

Zdradź nam proszę kto towarzyszył Ci przy kawie. Czyżby ptaszki?
Ogródek Iwony II 00:10, 20 lip 2017

Do góry
Nowalijka napisał(a)

Rozmarzyłam się, piękne miejsce na poranną kawę

Elu, dokładnie tak. Tam siadam i planuję dzień
Ogródek Iwony II 00:08, 20 lip 2017

Do góry
MonikA napisał(a)
Piękny i zadbany jest ogród, widać ile pracy włożyliście w jego przemianę

Moni, miło mi

...dziś wywiozłam dwie taczki odpadów na kompost. Przycięłam przekwitłe kwiatostany szałwii i kocimiętki, wypieliłam róże i rabatę bylinową.
Aaaaaa, wypiłam kawę w ogrodzie w miłym towarzystwie

Ogródek Iwony II 23:57, 19 lip 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Iwonko, rzeczywiście zdjęcia porównawcze sa swietne. Szkoda, że czasami kasujemy "te brzydkie" albo robimy tylko w tych miejscach, które nas cieszą.
Doczytałam, że szykujesz imprezę urodzinową. Jeśli swoją to wszystkiego najlepszego

Jolu, masz rację. Zwykle robimy fotki tego, co wzrok przyciąga Omijam rabaty, które śpią w danym momencie Muszę się poprawić

A na zdjęcia porównawcze czas będzie zimą Teraz odpoczywamy w ogrodzie Kiedy nie pielimy, nie przesadzamy, nie wycinamy przekwitłych roślin

Impreza podwójna moja i e-Ma.
Ogródek Iwony II 23:57, 19 lip 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Gosiu, dziękuję.
Zrobiłam fotki poranne ogrodu, ale albo komputer szwankuje, albo karta SD. Zresztą wczoraj mi jedna padła, dziś wzięłam drugą i jakoś nie mogę skopiować fotek. Szkoda ...

Rozmarzyłam się, piękne miejsce na poranną kawę
Do raju daleko - u Ewy 23:13, 19 lip 2017

Do góry
mirkaka napisał(a)
Ewa, doczytałam że robisz spotkanie, Co Ci wykopać z mojego ogrodu

Ewa, podpinam się pod pytanie. I na kiedy wpis do kalendarza z rezerwacją zrobić?
Ogródek Iwony II 22:20, 19 lip 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, piękne. Mam nadzieję, że w sierpniu też staniesz się posiadaczką takich. Teraz szykuję imprezę urodzinową i nie mam czasu, ale potem podjadę do szkółki zobaczyć za nimi Buziak

Super Bardzo się cieszę, sierpień jak najbardziej mi odpowiada. Na sadzenie też chyba lepszy miesiąc a niżeli lipiec.
Wszystkiego po trochu 21:16, 19 lip 2017

Do góry
To chyba carex elata?
Mirko, pięknie masz. Kiedyś skuszę się na powojniki. Cudnie u Ciebie kwitną
Z Pszenicznej ... 21:14, 19 lip 2017

Do góry
AgataP napisał(a)
Docelowo między płytami będą otoczaki, tak jak przed domem.
Po bokach będzie tylko inaczej.

A w warzywniku gdzie nie ma skrzyń to każda ścieżka dostanie obwódkę z plecionego płotka z gałęzi leszczyny. Tutaj już jest, po drugiej stronie buki też dostaną. W nogi im posadzę chyba poziomki
A cynie mają maciejkę, w przyszłym roku przy płotku nisko posadzę jeszcze nagietki lub aksamitki.
W innych miejscach może coś innego, macierzankę mam, piękną, będę nad nią dumać

Agata, jestem pod wrażeniem twojej pomyslowosci
Bardzo fajnie wyglądają te plyty zatopione w kamieniach
Na dodatek bardzo oryginalne i niedrogie rozwiązanie. Tylko trochę pracy przy tym
Ogródek Iwony II 17:27, 19 lip 2017

Do góry
Mirko. Hortki od Ciebie zachwycające są. A stipa dwuletnia. Roczniaki małe są...
Ogródek Iwony II 10:32, 19 lip 2017

Do góry
Malgosik napisał(a)
ładne porównanie przed garażem
teraz jest pięknie, zielono
ale zdałoby się jeszcze wcześniejsze zdjęcie, zanim posadziłaś buka i wokół niego

no same berberysy dają na tarasie energię, a co dopiero czerwone róże

Gosiu, gdzieś miałam taką fotkę, jak było tam składowisko drzewa, stały oparte rowery, a ja nawet nie marzyłam, ze ukradnę ten kawałek podwórka i zrobię tam zakątek do posiedzenia. Niestety, nie mogę znaleźć tej fotki ...
Jak będę miała więcej czasu, pozbieram do porównania fotki na kompie. Zawaliłam komputer zdjęciami, muszę połowę pousuwać w wolnym czasie, bo ciężko odnaleźć się. Mam je poumieszczane w folderach rok/ miesiąc / wg kolejności robienia, czyli wg dat ... i teraz czasem trudno sobie przypomnieć, w którym folderze jest dane ujęcie ...

Ogródek Iwony II 10:07, 19 lip 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Iwonko,piękne miejsce stworzyliście. Jak obejrzałam zdjęcia porównawcze szczęka mi opadła. Pięknie,pięknie i jeszcze raz pięknie.

Asiu, warto robić nawet te brzydkie zakątki, by później mieć porównanie. Na fotkach lepiej wszystko widać. Inaczej, widać szczegóły, które można poprawić.
Stipa dziś świeciła w słoneczku

Ogródek Iwony II 10:03, 19 lip 2017

Do góry
Margo napisał(a)
Iwonko, Montany piękne są w połączeniu z fioletem, ta rabata zachwyca mnie nieustannie
Zresztą cały ogród piękny i dopracowany masz.
Buziaki

Gosiu, dziękuję.
Zrobiłam fotki poranne ogrodu, ale albo komputer szwankuje, albo karta SD. Zresztą wczoraj mi jedna padła, dziś wzięłam drugą i jakoś nie mogę skopiować fotek. Szkoda ...

Ogródek Iwony II 10:00, 19 lip 2017

Do góry
Anusia napisał(a)
Piękne róże, piękne zmiany. Warto na pewno dla takich efektów.

Aniu, piękne. Mam nadzieję, że w sierpniu też staniesz się posiadaczką takich. Teraz szykuję imprezę urodzinową i nie mam czasu, ale potem podjadę do szkółki zobaczyć za nimi Buziak
Ogródek Iwony II 09:51, 19 lip 2017

Do góry
Joku napisał(a)
Bardzo lubię twoje montany. Są piękne. Zastanawiam się dlaczego czerwony kolor jest tak nielubiany. To chyba kwestia mody?
Nowy trawnik dodaje urody waszemu ogrodowi. Cudnie jest.

Jolu, nowy trawnik fajnie połączył rabaty. W niedzielę byłą e-Ma siostra. Posiedzieliśmy sobie w tym kąciku. Potem powiedziała, ze udał się nam ten zakątek. Zrobił się kameralny kącik między dwoma budynkami. Jak podjazd zarośnie trawą, będzie jeszcze ładniej.
Co do Montany, masz rację, że to chyba moda na nie-czerwony, nie-pomarańczowy itp.
Pod wpływem mody zrobiłam sobie modny zakątek różowy i powiem ci, ze pewien rodzaj różu mnie denerwuje.
Nawet chciałam pokazać na przykładzie floksów, ale nie mam fotki - wygląda na to, że omijam z daleka.
Lubię delikatny kolor różu, jak u tych hortensji od Mirki:

A nieogrodowiskowo lubię czerwień, herbaciany, jakoś mnie przyciągają te kolory, jak magnes
Rok temu, jak byłaś Jolu u mnie, jeszcze ten zakątek czekał na swoją kolej. Po waszej wizycie dopiero go robiłam.

Mam nadzieję, że jeszcze się spotkamy, będziesz mogła porównać
Ogródek Iwony II 00:10, 19 lip 2017

Do góry
TeresaK napisał(a)
Iwonko... witam po długiej przerwie... zaglądałam i zaglądam do Ciebie bardzo często. Jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego ogródka i zmian które w nim przeprowadziłaś. Uwielbiam zdjęcia z perspektywy... Naprawdę pięknie u Ciebie

Tereniu, jesteś
Zaglądałam do Ciebie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies