Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 00:15, 20 lip 2017

Nowalijka napisał(a)

Zdradź nam proszę kto towarzyszył Ci przy kawie. Czyżby ptaszki?

Ptaszki też Elu, czasami na kawę w ogrodzie wpada ktoś z rodziny e-Ma (wszyscy blisko mieszkają). Dziś też tak było. Jak tylko jest ciepło, wybieramy zakątek w ogrodzie. Dziś w promieniach zachodzącego słońca kawa była na tarasie
Nowalijka 00:17, 20 lip 2017

Iwk4 napisał(a)

Ptaszki też Elu, czasami na kawę w ogrodzie wpada ktoś z rodziny e-Ma (wszyscy blisko mieszkają). Dziś też tak było. Jak tylko jest ciepło, wybieramy zakątek w ogrodzie. Dziś w promieniach zachodzącego słońca kawa była na tarasie

Fajnie, taka rodzinna atmosfera, to są uroki mieszkania w domkach i w otoczeniu bliskich. Ma to swoje uroki. Zazdroszczę, to nie to samo co w blokowisku. To taka enklawa, spokój i rozluźnienie. Fajnie masz
olga80 09:31, 20 lip 2017

Iwonka tak jak piszesz warto robić zdjęcia i tych brzydszych miejsc w ogrodzie aby mieć porównanie i oglądać inne ogrody aby utwierdzać się w tym aby,że warto dokonywać zmian i nasza ciężka praca będzie kiedyś nagrodzona.Też mam w ogrodzie jeszcze miejsca,które nie nadają się do pokazania żwir,cegła gruz,ale i na to przyjdzie czas tak jak u Ciebie
Jeśli chodzi o kolory,które są niemodne to uważam,że nie należy ślepo za nią podążać.Trzeba tak dobierać kolor czy to w ogrodzie w domu,odzieży abyśmy czuli się w tym dobrze.
_Martini_ 18:24, 20 lip 2017

Iwk4 napisał(a)
Ożanka na dobranoc To tylko jedna sadzonka Cudna jest

Wszystko piękne, cudne, ale ja oczywiście zapytam o różę. Jaka to i czy dobrze widzę, że podwiązujesz ją poziomo? Jak długo ją masz?
AgataP 09:27, 21 lip 2017

_Martini_ napisał(a)

Wszystko piękne, cudne, ale ja oczywiście zapytam o różę. Jaka to i czy dobrze widzę, że podwiązujesz ją poziomo? Jak długo ją masz?

Ja nie Iwonka ale powiem w sprawie przywiązywania róży - ja mam louisa i każdy długi pęd staram się przywiązać do pergoli jak najbardziej poziomo. W kącikach liściowych wypuści potem nowe pędy, które zakwitną.
Wniosek - przywiązywanie poziome róż daje burzę kwiatów Jak nie ma się pergoli to dociągi się robi sznureczkami To się nazywa kulkowanie róży
Malgosik 10:43, 21 lip 2017

Iwk4 napisał(a)

Gosiu, gdzieś miałam taką fotkę, jak było tam składowisko drzewa, stały oparte rowery, a ja nawet nie marzyłam, ze ukradnę ten kawałek podwórka i zrobię tam zakątek do posiedzenia. Niestety, nie mogę znaleźć tej fotki ...
Jak będę miała więcej czasu, pozbieram do porównania fotki na kompie. Zawaliłam komputer zdjęciami, muszę połowę pousuwać w wolnym czasie, bo ciężko odnaleźć się. Mam je poumieszczane w folderach rok/ miesiąc / wg kolejności robienia, czyli wg dat ... i teraz czasem trudno sobie przypomnieć, w którym folderze jest dane ujęcie ...

dobra jesteś
ja znajduję tyko czas by wrzucić zdjęcia do folderu rok
ale chyba łatwiej coś znaleźć
_Martini_ 10:56, 21 lip 2017

AgataP napisał(a)

Ja nie Iwonka ale powiem w sprawie przywiązywania róży - ja mam louisa i każdy długi pęd staram się przywiązać do pergoli jak najbardziej poziomo. W kącikach liściowych wypuści potem nowe pędy, które zakwitną.
Wniosek - przywiązywanie poziome róż daje burzę kwiatów Jak nie ma się pergoli to dociągi się robi sznureczkami To się nazywa kulkowanie róży

Agata, trochę już właśnie o tym czytałam, a teraz podglądam te podpinania i kulkowanie, bo nie wykluczone, że u siebie spróbuję. Dlatego pytałam jaką różę Iwonka wypoziomowała.
Idę sobie zobaczyć tę Twoją Luizę.
Iwk4 13:10, 21 lip 2017

Martynko, Agata dobrze Ci odpowiedziała.
U mnie ta ciemnoróżowa to Laguna. A obok rośnie Louise Odier. Laguna bardziej obficie u mnie kwitnie. LuO za to pięknie pachnie i ma ładny kolor.
Ale pamiętaj ze w każdym ogrodzie roże mogą rosnąć różnie. Te mają rok.
Laguna wymaga podcinania przekwitlych kwiatków. Trzeba mieć do niej dojscie.
Sttaram się rozpinać poziomo gałązki. Dzięki temu z uspionych pąków wyrastają nowe gałązki z pąkami kwiatowymi.
Iwk4 13:15, 21 lip 2017

Malgosik napisał(a)

dobra jesteś
ja znajduję tyko czas by wrzucić zdjęcia do folderu rok
ale chyba łatwiej coś znaleźć

Gosiu, chyba mam za dużo fotek
Czasami robię kilka podobnych fotek. A potem nie mogę się zdecydować, które skasować
_Martini_ 13:32, 21 lip 2017

Louis ma rok i już taka? Czyli muszę jej u siebie przygotować jakieś podpory na przyszły sezon. Myślałam, żeby prowadzić ją w trejażu, ale teraz mi wpadło do głowy to kulkowanie. Tylko, że na kulkowanie to chyba za młoda jeszcze. Muszę pozbierać myśli i coś ustalić