Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Skalniak"

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 22:57, 17 sie 2011

Do góry
A tak wygląda miejsce do ktorego jeździmy, nad jeziorem Miedwie, 10 km od domu, wielki plac zabaw, zagroda ze zwierzętami, restauracja, patio, weranda, i uroczy skalniak, na prawdę POLECAM

Ogródek vesper - pomożecie? 11:42, 10 sie 2011

Do góry
I kolejne zdjęcia, skalniak (posadzę tam jeszcze wrzośce lub wrzosy, żurawki, trzmielinę):

Uploaded with ImageShack.us

Nie wiem, jaka to odmiana jałowca (pośredni ???):

Jodła, straciła wszystkie igły, ale wypuściła nowe przyrosty i taka 'sztuka' sobie rośnie u nas

Nie znam nazwy tego kwiatka, rośnie przy brzozie japońskiej:

Przy planowaniu rabat muszę zwiąć pod uwagę rośliny, które już rosną na działce, a które chcę przesadzić, tj bodziszek, kosaćce, 3 krzaczki piwonii, 3 lub 4 młodziutkie sadzonki hortensji, 5 krzaczków róż.
O....! 15:03, 08 sie 2011

Do góry
Ojej !!! Marzenko ja wymiękam uuuuu. Jak pięęęęęknieeee
Ogród hmmm stawek z nenufarami-moje marzenie ,rabatka żwirowa i skalniak -dla mnie bomba
Murek no wspaniały .Bardzo lubię kamienne budowle. No ale widoki , oj szczęka mi opadła i chyba jeszcze się tam gdzieś poniewiera .Jestem oczarowana Fajnie tak z okna sobie zerknąć na taki krajobraz Niektóre zdjęcia już znam, ale teraz fajnie się u Ciebie trochę pogościć .
O....! 14:33, 08 sie 2011

Do góry
myszorek napisał(a)
No i jak Ci się może nie podobać ten skalniak!!!! Jest bombastyczny, wspaniały idealnie wkomponowany w krajobraz. Firletka kwiecista by tam jeszcze pasowała, ale ta o srebrnych mechatych listeczkach

ale Magda,jest firletka kwiecista, ta ?
ta ?

moze jej nie zobaczyłaś na wczesniejszej fotce, teraz widać chyba lepiej...

O....! 23:52, 07 sie 2011

Do góry
myszorek napisał(a)
No i jak Ci się może nie podobać ten skalniak!!!! Jest bombastyczny, wspaniały idealnie wkomponowany w krajobraz. Firletka kwiecista by tam jeszcze pasowała, ale ta o srebrnych mechatych listeczkach

dzięki Magda !
ale ja doskonale wiem, ze mogłoby być znacznie lepiej, wciąż tam walczę z nadmiarem rozchodnika białego...
O....! 23:46, 07 sie 2011

Do góry
Ogrodowe zawirowania 21:31, 07 sie 2011

Do góry
Wróciłam dopiero z ogrodu, miałam odchwaszczać ścieżkę ale zatrzymał mnie skalniak. Też był zaniedbany, chociaż jesienią oczyściłam go całkowicie, posadziłam trawy i goździki i czekałam do tej poru co z tego będzie. Ano nic ciekawego, trawy wymarzły a reszta rachityczna. Dzisiaj pierwsze co zrobiłam to wywaliłam agrotkaninę ..... A miało być tak pięknie z trawami i kamykami na całości.......

Zdjęcia zeszłoroczne

Skalniak został własnoręcznie wykonany przez mojego Brata który czuje i rozumie kamień. Obsadzony był wcześniej roślinami skalnymi i lawendą. Lawenda wymarzła trzy lata temu a resztę zagłuszyło trawsko. Trzy lata bez właściwej opieki zrobiły swoje.
O....! 21:21, 07 sie 2011

Do góry
marzena napisał(a)
jeszcze kawałek mojego ogrodu, to jest od strony pn, za domem - murek łączy się z piwniczką ziemną wykonaną też z kamienia i przykrytą ziemią

a po drugiej stronie tej piwniczki wykorzystałam 'górkę' na skalniak

Pięknie u Ciebie. Ten "tarasik" fantastyczny z dywanem z trawy. Gdyby to była jakaś płytka stracił by cały swój urok. A piwniczka marzenie, może kiedyś uda mi się zrobić taką w skarpie nad jeziorkiem. Wszystko pomysłowe i fajnie rozwiązane.
O....! 22:18, 06 sie 2011

Do góry
dzięki za pochwały dotyczące murku i w sumie otoczenia murkiem domu na różnych poziomach ( w związku z położeniem działki na terenie podgórskim), ale to pomysły męża - przekażę

Richie napisał(a)
Świetny pomysł ten skalniak na piwniczce A czy w piwniczce jest beczółka z winem? to się
wpraszam

no, wyobraź sobie, ze jeszcze nie ma beczółki ! a zaproszenie już masz
O....! 21:53, 06 sie 2011

Do góry
Świetny pomysł ten skalniak na piwniczce A czy w piwniczce jest beczółka z winem? to się
wpraszam
O....! 21:28, 06 sie 2011

Do góry
jeszcze kawałek mojego ogrodu, to jest od strony pn, za domem - murek łączy się z piwniczką ziemną wykonaną też z kamienia i przykrytą ziemią

a po drugiej stronie tej piwniczki wykorzystałam 'górkę' na skalniak

Ogród zmyślony 19:15, 05 sie 2011

Do góry
no, ja mam jakby trochę 'naturalny' skalniak - na górce utworzonej na ziemi pokrywającej piwniczkę ziemną z kamieni, czyli wypukłość była, ale troche 'po macoszemu' ten skalniak traktowałam i mam nieźle zarośnięty rozchodnikami... musze się zabrać za niego !
Ogród zmyślony 19:00, 05 sie 2011

Do góry
Lena napisał(a)

Lenko, polować na zielcho też lubię, ale jak kieszeń ciężka, bo inaczej chandra murowana Ostatnio z ubrań to kupuję już tylko rękawiczki...do ogrodu, a zamiast kosmetyków guano, albo jakieś inne dzdzownice Chyba muszę się nad swoim losem zastanowić głębiej, bo inaczej sama się zapuszczę na amen

Też się łapię na tym że wolę zielcho kupić niż szmatki...ale tymi też nie pogardzę... Jutro jadę się "ubrać" hihihi ale na trasie szkółka jest,więc nie wiem jak będzie
Doczytałam że też Magdalena jesteś??? Z małopolski?

Nie Lenko, nie z małopolski.Rzuciło nas na patelnię, czyli równinę mazowiecką. Po ośmiu latach powoli się aklimatyzuję. Brakuje mi krajobrazów pagórkowatych.

Marzenko, skalniak można robić myśląc właśnie o pagórkach. Jak się przyjrzysz róznorodnie nasadzonym polom z daleka, to zobaczysz jakimi falami idzie kolor, jak się załamuje światło.Danusia jak była u mnie na wiosnę, to dodatkowo pomachała zgrabnie łapkami i mi się tak zwizualizowało-choć dalej mam robotę z przegrupowaniami na swoim skalniaku, ale już mniej.To trudna robota, bo już sam skalniak w płaskim ogrodzie często wygląda obciachowo.U mnie ta górka musiała być.Popatrz na skalniak Gramy jaki jest piękny.Będziesz jeszcze sama za swojego zadowolona, zobaczysz, bo masz ogród, który sprzyja pagórkom

Oj podpowiedzcie mi co nie pasuje na tej mojej rabacie, nooo
Ogród zmyślony 18:29, 05 sie 2011

Do góry
Marta, oczywiscie już bywałam u Ciebie ! m.in ogladałam Twoje zakupy, skalniak i realizacje planów ogrodowych. No, ja Ci nie doradzę, bo nie czuje się kompetentna w roli doradczyni ogrodowej...
ale bardzo podobał mi sie Twój skalniak z pięknymi i okazałymi roslinami - myślę tu troche o swoim, z którego wciąż nie jestem zadowolona... i
Moje krzewy są całoroczną ozdobą ogrodu. 21:03, 02 sie 2011

Do góry
maria_kalinowska napisał(a)
Danusiu, jeszcze raz gorąco dziękuję za tak miłe przyjęcie. Jestem zachwycona Twoim ogrodem. Zdopingowałaś mnie do zrobienia porządku pod moim świerkiem. To jest duże drzewo i tam zrobiłam skalniak, ale żle dobrałam rośliny i w tej chwili nie wygląda to ciekawie.Muszę zacząć od nowa. Cieszę się, że jesteś zadowolona z prezentu.Twojej Teściowej dziękuję za pozdrowienia i przesyłam wzajemne.Jeszcze raz Danusiu pozdrawiam Was i myślę, że jeszcze się kiedyś spotkamy.

Oczywiście, że musimy się spotkać, Zbysiu juz obiecał, że wpadnie, więc może razem zajrzycie przy okazji?
Jakie zmiany planujesz pod świerkiem ?
Moje krzewy są całoroczną ozdobą ogrodu. 20:28, 02 sie 2011

Do góry
Danusiu, jeszcze raz gorąco dziękuję za tak miłe przyjęcie. Jestem zachwycona Twoim ogrodem. Zdopingowałaś mnie do zrobienia porządku pod moim świerkiem. To jest duże drzewo i tam zrobiłam skalniak, ale żle dobrałam rośliny i w tej chwili nie wygląda to ciekawie.Muszę zacząć od nowa. Cieszę się, że jesteś zadowolona z prezentu.Twojej Teściowej dziękuję za pozdrowienia i przesyłam wzajemne.Jeszcze raz Danusiu pozdrawiam Was i myślę, że jeszcze się kiedyś spotkamy.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:45, 25 lip 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Gosiu, wg mnie naparstnica jest za wysoka na skalniak. Poza tym w zasadzie zalicza się do roślin dwuletnich, choć wydaje się, że to jest bylina, bo się rozsiewa i ciągle jest.

..aaaa to "podziękuję" za naparstnicę Chciałam dać coś wysokiego, smukłego jako wyższe, pojedyncze punkty na skarpę Będę szukać
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:30, 25 lip 2011

Do góry
Gosiu, wg mnie naparstnica jest za wysoka na skalniak. Poza tym w zasadzie zalicza się do roślin dwuletnich, choć wydaje się, że to jest bylina, bo się rozsiewa i ciągle jest.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:07, 25 lip 2011

Do góry
Danuś czy naparstnica nada sie na skalniak????
Ogród Sylwii od początku :) 13:17, 24 lip 2011

Do góry
Skalniak w trakcie metamorfozy czyli przekładanie kamieni wraz ze ściąganiem agrowłókniny

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies