jestem w domu i muszę wykorzystać ten czas, a ze dość pogodnie to tym bardziej
w hortkach przytnij pędy od frontu nad 1 pąkiem lub nad 2 a te na dalszym palnie o oczko wyżej, wówczas bedziesz miała różną wysokość taką kaskadową. Jak ściełaś wszystko na jednym poziomie to moze nie wyglądać to najlepiej
No właśnie ciełam w zeszłym roku nad 3 pąkiem najczęściej i nie najlepiej to teraz wygląda. To teraz ciachnę niżej, mam nadzieję że hortki to przeżyją.
Dzięki za pomoc
Podziwiam za ogrom wykonanych porządków, U mnie dość zimno, jeśli wychodzę na ogród to na godzinkę, max dwie. No i porządki idą w tempie ślimaczym. Lato mnie zastanie jak tak dalej pójdzie
oj dałam po robocie przez ostatnie dwa dni brakowało mi tego. Żurawki poczyszczone, zwertykulowane, wygrabione, cisy przycięte rabaty posprzątane. Teraz jeszcze tylko poprzycinać hortensje i bukszpany
nooooooo kochana, wczoraj zerknęłam na dwa gniazda ale szybko odwróciłam głowe w obawie by nie zobaczyć siedzącego bociana do mnie jeszcze nie doleciały, ale widzę że jest nadzieja
właśnie widziałam prognozy z zimy zrobi się znowu lato... muszę olejem prysnąć koniecznie w tym tygodniu...
co do krokusów to one nie wymagają dosadzania