Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:10, 23 mar 2016

Do góry
ana_art napisał(a)

jestem w domu i muszę wykorzystać ten czas, a ze dość pogodnie to tym bardziej
w hortkach przytnij pędy od frontu nad 1 pąkiem lub nad 2 a te na dalszym palnie o oczko wyżej, wówczas bedziesz miała różną wysokość taką kaskadową. Jak ściełaś wszystko na jednym poziomie to moze nie wyglądać to najlepiej

Hortensje pocięte - niżej niż w zeszłym roku i wg zaleceń kaskadowo
Dziękować bardzo
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:55, 22 mar 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
nie mam fot

No jak to tak? Ranisz mnie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:06, 22 mar 2016

Do góry
nie wiem jak u Was ale u mnie już -3,4, oby to były ostatnie podrygi
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:05, 22 mar 2016

Do góry
Kasiek napisał(a)
w hortkach przytnij pędy od frontu nad 1 pąkiem lub nad 2 a te na dalszym palnie o oczko wyżej, wówczas bedziesz miała różną wysokość taką kaskadową. Jak ściełaś wszystko na jednym poziomie to moze nie wyglądać to najlepiej

napisze to sobie na czole zeby pamietac do przyszlego roku...Kurde no.

szkoda czoła
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:04, 22 mar 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Tez jestem po drapaniu trawnika Pokaż ten porządek!
nie mam fot
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:50, 22 mar 2016

Do góry
UlaB napisał(a)
Już wertykulacje zrobiłaś??? U nas ostatnio lało i mam za mokro. O forsycji nie wspomne.... Ciski i inne iglaste tez juz pocielam (z jednym krzaczorem sie nie wyrobiłam ale przed swietami dam rade), rabaty wysprzątałam, ale z bukszpanami i hortensjami jeszcze sie wstrzymuje - ciachnełam tylko rozowa anabelke. Za to przyciełam róże (za wczesnie nieco, ale wierze w nie ). Przez najbliższy tydzień co noc pokazują u mnie -4.
U mnie jeszcze nie ma irysków

Pierwsza kawa na tarasie to jest to

u mnie sucho, dawno nie padało, więc trzeba było to wykorzystać. Odraz bardziej wiosennie sie zrobiło
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:49, 22 mar 2016

Do góry
Margo napisał(a)

No właśnie ciełam w zeszłym roku nad 3 pąkiem najczęściej i nie najlepiej to teraz wygląda. To teraz ciachnę niżej, mam nadzieję że hortki to przeżyją.
Dzięki za pomoc

Podziwiam za ogrom wykonanych porządków, U mnie dość zimno, jeśli wychodzę na ogród to na godzinkę, max dwie. No i porządki idą w tempie ślimaczym. Lato mnie zastanie jak tak dalej pójdzie

jestem w domu i muszę wykorzystać ten czas, a ze dość pogodnie to tym bardziej
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:43, 22 mar 2016

Do góry
ana_art napisał(a)

jeśli uciełaś nad pąkiem np 3 to rozkrzewiła Ci się nad 3 pąkiem, jeśli chcesz by rozkrzewiła sie niżej to ciachnij nad 2 pąkiem

No właśnie ciełam w zeszłym roku nad 3 pąkiem najczęściej i nie najlepiej to teraz wygląda. To teraz ciachnę niżej, mam nadzieję że hortki to przeżyją.
Dzięki za pomoc

Podziwiam za ogrom wykonanych porządków, U mnie dość zimno, jeśli wychodzę na ogród to na godzinkę, max dwie. No i porządki idą w tempie ślimaczym. Lato mnie zastanie jak tak dalej pójdzie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:08, 22 mar 2016

Do góry
Kasiek napisał(a)
Wertykulacje stoi zza rogiem i sie pyta kiedy zaczne
Kawal roboty zrobilas, dalas dobry przyklad i kopa do roboty
wczoraj padłam przed 21 nie czując rąk... a ile dzisiaj ptaków nad moją głową leciało... oj ile radości dają
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:05, 22 mar 2016

Do góry
MOja pluskiwca w donicy mnie zaskakuje przezimowała 2 zimę BEZ żadnego okrywania... razem z nią szałwia
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:03, 22 mar 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Ja podobne dostałam i do gruntu juz posadziłam. Te powojniki, co w gruncie tez idą, więc nic mu nie będzie, najwyżej stroisz na noc zakładaj
Irenko nie zapominaj, że Ty w innej strefie klimatycznej jesteś
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:02, 22 mar 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Posadź i okryj włukniną białą powpjniki w gruncie u mnie już też ruszyły a korzonki zasyp korą to nie zmarzną
póki co tańcze, na dzień wystawiam na noc zabieram jeszcze 2 noce zapowiadają u mnie do -4
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:01, 22 mar 2016

Do góry
bociek napisał(a)
Hejka, witam najpiękniejsze oczy Ogrodowiska

Wróciłam, może na dłużej, może na chwilę, ale jestem. Dzięki za dobre słowa i myśli Nawet nie wiesz, jak wiele mi dałaś

Ściskam Cię bardzo bardzo mocno

ojtam ojtam Cieszę się, że wróciłaś i cieszę się że coś tam dobrego zrobiłam jednak nie jestem taka najgorsza
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:00, 22 mar 2016

Do góry
Margo napisał(a)
Ana, mam pytanie odnośnie cięcia hortensji.
Nie wiem na jakiej wysokości je uciąć, czy tak samo jak w zeszłym roku ? Bo wydaje mi się że mogłyby rozkrzewić jeszcze trochę u podstawy, Ale nie wiem czy uciąć je dokładnie w tych samych miejscach, czy może oczko wyżej ?

jeśli uciełaś nad pąkiem np 3 to rozkrzewiła Ci się nad 3 pąkiem, jeśli chcesz by rozkrzewiła sie niżej to ciachnij nad 2 pąkiem
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:58, 22 mar 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Niektóre sklepy tak własnie przysyłają . Powojniki zamawiam dopiero wiosną bo też tak miałam a w tym roku przysłali mi 15 lutego piwonie bez doniczek i musialam je posadzic do gruntu bo w zadna doniczke sie nie miesciły. Dwie żyja a trzeciej nie widac ale moze wyrośnie. A lilie zawsze tez wczesnie przysyłali to w tym roku pomyślałam ze zamówię za zaliczeniem bo najpierw wysyłaja zapłacone i mimo zamówienia w styczniu do dzis ich nie ma. Ciekawe jakie dostanę bo Ania pokazuje z wielkimi pędami.

Pierwsza z brzegu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:54, 22 mar 2016

Do góry
oj dałam po robocie przez ostatnie dwa dni brakowało mi tego. Żurawki poczyszczone, zwertykulowane, wygrabione, cisy przycięte rabaty posprzątane. Teraz jeszcze tylko poprzycinać hortensje i bukszpany
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:52, 22 mar 2016

Do góry
Pierwszy

i pierwsza kawka w ogrodzie w tym sezonie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:48, 22 mar 2016

Do góry
Wioooosna

przed wertykulowaniem

w trakcie

i po

5 worków siana wygrabione, jeszcze plac zabaw mi został
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:29, 22 mar 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
Aaaaaa i co ja mam teraz z nimi zrobić???? Kto powie....

Posadź i okryj włukniną białą powpjniki w gruncie u mnie już też ruszyły a korzonki zasyp korą to nie zmarzną
Rododendronowy ogród II. 12:25, 22 mar 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
Bożenko przyszły mi lilie powiedz mi proszę jak głęboko je sadzić?

Na głębokosc trzy razy większą od wielkosci cebuli.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies