Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Mysza 20:16, 22 mar 2016

Pracuś z Ciebie
U mnie jeszcze chyba za mokro na wertykulację, ale niebawem też mnie to czeka.
Macham.
UlaB 20:18, 22 mar 2016

Już wertykulacje zrobiłaś??? U nas ostatnio lało i mam za mokro. O forsycji nie wspomne.... Ciski i inne iglaste tez juz pocielam (z jednym krzaczorem sie nie wyrobiłam ale przed swietami dam rade), rabaty wysprzątałam, ale z bukszpanami i hortensjami jeszcze sie wstrzymuje - ciachnełam tylko rozowa anabelke. Za to przyciełam róże (za wczesnie nieco, ale wierze w nie ). Przez najbliższy tydzień co noc pokazują u mnie -4.
U mnie jeszcze nie ma irysków

Pierwsza kawa na tarasie to jest to
Margo 20:43, 22 mar 2016

ana_art napisał(a)

jeśli uciełaś nad pąkiem np 3 to rozkrzewiła Ci się nad 3 pąkiem, jeśli chcesz by rozkrzewiła sie niżej to ciachnij nad 2 pąkiem

No właśnie ciełam w zeszłym roku nad 3 pąkiem najczęściej i nie najlepiej to teraz wygląda. To teraz ciachnę niżej, mam nadzieję że hortki to przeżyją.
Dzięki za pomoc

Podziwiam za ogrom wykonanych porządków, U mnie dość zimno, jeśli wychodzę na ogród to na godzinkę, max dwie. No i porządki idą w tempie ślimaczym. Lato mnie zastanie jak tak dalej pójdzie
ana_art 20:49, 22 mar 2016

Margo napisał(a)

No właśnie ciełam w zeszłym roku nad 3 pąkiem najczęściej i nie najlepiej to teraz wygląda. To teraz ciachnę niżej, mam nadzieję że hortki to przeżyją.
Dzięki za pomoc

Podziwiam za ogrom wykonanych porządków, U mnie dość zimno, jeśli wychodzę na ogród to na godzinkę, max dwie. No i porządki idą w tempie ślimaczym. Lato mnie zastanie jak tak dalej pójdzie

jestem w domu i muszę wykorzystać ten czas, a ze dość pogodnie to tym bardziej
w hortkach przytnij pędy od frontu nad 1 pąkiem lub nad 2 a te na dalszym palnie o oczko wyżej, wówczas bedziesz miała różną wysokość taką kaskadową. Jak ściełaś wszystko na jednym poziomie to moze nie wyglądać to najlepiej
ana_art 20:50, 22 mar 2016

UlaB napisał(a)
Już wertykulacje zrobiłaś??? U nas ostatnio lało i mam za mokro. O forsycji nie wspomne.... Ciski i inne iglaste tez juz pocielam (z jednym krzaczorem sie nie wyrobiłam ale przed swietami dam rade), rabaty wysprzątałam, ale z bukszpanami i hortensjami jeszcze sie wstrzymuje - ciachnełam tylko rozowa anabelke. Za to przyciełam róże (za wczesnie nieco, ale wierze w nie ). Przez najbliższy tydzień co noc pokazują u mnie -4.
U mnie jeszcze nie ma irysków

Pierwsza kawa na tarasie to jest to

u mnie sucho, dawno nie padało, więc trzeba było to wykorzystać. Odraz bardziej wiosennie sie zrobiło
Kasiek 20:52, 22 mar 2016

w hortkach przytnij pędy od frontu nad 1 pąkiem lub nad 2 a te na dalszym palnie o oczko wyżej, wówczas bedziesz miała różną wysokość taką kaskadową. Jak ściełaś wszystko na jednym poziomie to moze nie wyglądać to najlepiej

napisze to sobie na czole zeby pamietac do przyszlego roku...Kurde no.
Sebek 20:54, 22 mar 2016

Tez jestem po drapaniu trawnika Pokaż ten porządek!
ana_art 21:04, 22 mar 2016

Sebek napisał(a)
Tez jestem po drapaniu trawnika Pokaż ten porządek!
nie mam fot
ana_art 21:05, 22 mar 2016

Kasiek napisał(a)

napisze to sobie na czole zeby pamietac do przyszlego roku...Kurde no.

szkoda czoła
ana_art 21:06, 22 mar 2016

nie wiem jak u Was ale u mnie już -3,4, oby to były ostatnie podrygi