Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 19:54, 22 mar 2016

oj dałam po robocie przez ostatnie dwa dni brakowało mi tego. Żurawki poczyszczone, zwertykulowane, wygrabione, cisy przycięte rabaty posprzątane. Teraz jeszcze tylko poprzycinać hortensje i bukszpany
ana_art 19:58, 22 mar 2016

Bogdzia napisał(a)
Niektóre sklepy tak własnie przysyłają . Powojniki zamawiam dopiero wiosną bo też tak miałam a w tym roku przysłali mi 15 lutego piwonie bez doniczek i musialam je posadzic do gruntu bo w zadna doniczke sie nie miesciły. Dwie żyja a trzeciej nie widac ale moze wyrośnie. A lilie zawsze tez wczesnie przysyłali to w tym roku pomyślałam ze zamówię za zaliczeniem bo najpierw wysyłaja zapłacone i mimo zamówienia w styczniu do dzis ich nie ma. Ciekawe jakie dostanę bo Ania pokazuje z wielkimi pędami.

Pierwsza z brzegu
ana_art 20:00, 22 mar 2016

Margo napisał(a)
Ana, mam pytanie odnośnie cięcia hortensji.
Nie wiem na jakiej wysokości je uciąć, czy tak samo jak w zeszłym roku ? Bo wydaje mi się że mogłyby rozkrzewić jeszcze trochę u podstawy, Ale nie wiem czy uciąć je dokładnie w tych samych miejscach, czy może oczko wyżej ?

jeśli uciełaś nad pąkiem np 3 to rozkrzewiła Ci się nad 3 pąkiem, jeśli chcesz by rozkrzewiła sie niżej to ciachnij nad 2 pąkiem
ana_art 20:01, 22 mar 2016

bociek napisał(a)
Hejka, witam najpiękniejsze oczy Ogrodowiska

Wróciłam, może na dłużej, może na chwilę, ale jestem. Dzięki za dobre słowa i myśli Nawet nie wiesz, jak wiele mi dałaś

Ściskam Cię bardzo bardzo mocno

ojtam ojtam Cieszę się, że wróciłaś i cieszę się że coś tam dobrego zrobiłam jednak nie jestem taka najgorsza
ana_art 20:02, 22 mar 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Posadź i okryj włukniną białą powpjniki w gruncie u mnie już też ruszyły a korzonki zasyp korą to nie zmarzną
póki co tańcze, na dzień wystawiam na noc zabieram jeszcze 2 noce zapowiadają u mnie do -4
ana_art 20:03, 22 mar 2016

Milka napisał(a)
Ja podobne dostałam i do gruntu juz posadziłam. Te powojniki, co w gruncie tez idą, więc nic mu nie będzie, najwyżej stroisz na noc zakładaj
Irenko nie zapominaj, że Ty w innej strefie klimatycznej jesteś
Kasiek 20:05, 22 mar 2016

Wertykulacje stoi zza rogiem i sie pyta kiedy zaczne
Kawal roboty zrobilas, dalas dobry przyklad i kopa do roboty
ana_art 20:05, 22 mar 2016

MOja pluskiwca w donicy mnie zaskakuje przezimowała 2 zimę BEZ żadnego okrywania... razem z nią szałwia
ana_art 20:08, 22 mar 2016

Kasiek napisał(a)
Wertykulacje stoi zza rogiem i sie pyta kiedy zaczne
Kawal roboty zrobilas, dalas dobry przyklad i kopa do roboty
wczoraj padłam przed 21 nie czując rąk... a ile dzisiaj ptaków nad moją głową leciało... oj ile radości dają
Kasiek 20:10, 22 mar 2016

Ja ostatnio uzylam koparki...ale i tak mialam bable na rekach. Ot co. I jeszcze sie z tego cieszylam