Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Problemy z tujami 18:29, 26 lis 2018

Do góry
Witam, mam problem z tujami szmaragd które posadziłem 2,5 roku temu (kwiecień 2016). Mam założone nawadnianie więc na brak wody nie narzekają. Urosły na około 150 cm. Przez ten czas nic się złego z nimi nie działo. Jednak do sierpnia tego roku ponieważ wtedy zauważyłem że zaczęły brązowieć czubki (w załączeniu zdjęcia). Mimo że na wiosnę dałem nawóz przeciw brązowieniu igieł. Jeden znajomy ogrodnik stwierdził że to grzyb spryskałem więc Topsinem, obciąłem brązowe końcówki i spaliłem jednak po jakimś czasie znowu na innych tujach pojawiło się to samo mimo iż wszystkie zostały przeze mnie spryskane środkiem grzybobójczym Topsin. W związku z tym czy to może jakiś robak np. przędziorek? Proszę o pomoc. Dziękuję.

Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 18:14, 26 lis 2018

Do góry
Witam, mam problem z tujami szmaragd które posadziłem 2,5 roku temu (kwiecień 2016). Mam założone nawadnianie więc na brak wody nie narzekają. Urosły na około 150 cm. Przez ten czas nic się złego z nimi nie działo. Jednak do sierpnia tego roku ponieważ wtedy zauważyłem że zaczęły brązowieć czubki (w załączeniu zdjęcia). Mimo że na wiosnę dałem nawóz przeciw brązowieniu igieł. Jeden znajomy ogrodnik stwierdził że to grzyb spryskałem więc Topsinem, obciąłem brązowe końcówki i spaliłem jednak po jakimś czasie znowu na innych tujach pojawiło się to samo mimo iż wszystkie zostały przeze mnie spryskane środkiem grzybobójczym Topsin. W związku z tym czy to może jakiś robak np. przędziorek? Proszę o pomoc. Dziękuję.

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 17:49, 26 lis 2018

Do góry
W oczekiwaniu na Święta Zamierzam je wykorzystać w salonie ogrodowym,niby sztuczne ale świetnie zrobione Prawdziwe nie wytrzymają mrozów
Mój ogródek działkowy ROD Jarosław 17:48, 26 lis 2018

Do góry
Wędzarnia skończona teraz tylko wędzieć...

3
Doświadczalnia bylinowo-różana 17:44, 26 lis 2018

Do góry

No a od stosunkowo niedawna zaczęła się moja pasja ogrodnicza
I tak to zatoczyłam koło, bo zaczęło się od zdjęć roślin i pejzaży i na tym też zakończyło

Doświadczalnia bylinowo-różana 17:40, 26 lis 2018

Do góry
Doświadczalnia bylinowo-różana 17:39, 26 lis 2018

Do góry
Doświadczalnia bylinowo-różana 17:38, 26 lis 2018

Do góry

Później przeszłam na ludzi, wypróbowywałam różne możliwości programów graficznych, a jeszcze później przeszłam na fotki modowe

Doświadczalnia bylinowo-różana 17:36, 26 lis 2018

Do góry
U Muszelki na wątku toczyła się dyskusja na tematy fotograficzne i dzięki temu wróciłam myślami do moich początków fotograficznych, które były już baaardzo dawno. Zebrało mi się trochę na wspominki

Te zdjęcia robiłam jeszcze analogowo

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 17:32, 26 lis 2018

Do góry
Jeszcze zdobią

Ogród pod akacjami 17:29, 26 lis 2018

Do góry
Trochę lata w pochmurne dni.

Pozdrawiam
Ogrodowe kreacje 16:46, 26 lis 2018

Do góry
Świerk kłujący, jodła pospolita, świerk pospolity, sosna zwyczajna:

Ogrodowe kreacje 16:42, 26 lis 2018

Do góry
tuja 'Malonyana Aurea', tuja 'Smaragd', świerk biały 'Conica', cyprysik Lawsona 'White Spot'
Ogrodowe kreacje 16:39, 26 lis 2018

Do góry
sosna kosodrzewina, tuja 'Danica', świerk pospolity 'Nidiformis'

Ogrodowe kreacje 16:36, 26 lis 2018

Do góry
Przyszła pora na zimozielone, byliny zanikły, drzewa liście pogubiły, wreszcie je widać Za dużo może ich nie mam, ale trochę ich rośnie. Pokażę dzisiaj co tam udało się posadzić.
Jodła kalifornijska, jodła koreańska, cis o igiełkach cytrynowych na wiosnę, ale niestety nie wiem jaka to odmiana, może ktoś wie? i tuja 'Globosa'

Ogród Muszelki 16:27, 26 lis 2018

Do góry
Przywitanie z Fuertą z okna samolotu

i z ostatniego dnia... pa, pa

Zobacz na tym ostatnim zdjęciu, jak fajnie można wykorzystać "maskę" (kontynenty).
...uDany ogród 16:18, 26 lis 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ta biel też ma swój urok.

Ewciu to prawda
Ja w ogóle lubię biel, od kilku lat kocham zimę

Zakochałam się w zimie gdy ogród stał się bajkową krainą

...uDany ogród 16:11, 26 lis 2018

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Ptaszki pięknie uchwyciłaś
Bardzo lubię też zdjęcia Twojego jesiennego ogrodu - dla mnie nie wygląda na śpiący
Słodkiego masz psiaczka

Ewciu to bardzo wdzięczne modelki, choć nadzwyczaj ruchliwe i trudno dobre zdjęcie zrobić.
Jesienny ogród już smutny i bez koloru. Mam nadzieję na śnieżną zimę niech wszystko odpocznie, lato było upalne i suche. Może choć śnieg napada i napoi ziemię.
Kochanego przyjaciela

...uDany ogród 16:05, 26 lis 2018

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Nic dziwnego że masz tyle ptaków jak stołówka taka wypasiona.
Ja też już zaczęłam dokarmiać ptaki, ledwo sypnęłam słonecznik do pojemnika to zleciał się nie wiadomo skąd.

Basiu to resztki z zeszłego roku, teraz zamówiłam mieszankę ziarna a M robi karmniki.
Cieszę się jak ptaki mnie odwiedzają, uwielbiam je podglądać

Ogród Muszelki 16:04, 26 lis 2018

Do góry
mira napisał(a)

Muszelko - muszę Ci to napisać - zrobiłam!!!! na razie pierwszy album rodzinny i wysłałam - kurcze ale się bawiłam bo to ze spotkania wyjątkowego 4-ch pokoleń, czekam teraz niecierpliwie a w między czasie robię drugi na prezent z relacją z urodzin mojej przyjaciółki.
Ja już kiedyś robiłam albumy jak się te fotoksiążki pojawiły - ale teraz jest łatwiej - wtedy płytę się wysyłało

Twój album ze Szwajcarii obejrzałam już kilka razy pod każdym względem i był dla mnie podpowiedzią "techniczną" bo naprawdę zrobiłaś bardzo, bardzo piękny i elegancki album.

Dziękuję Ci, że jesteś i dzielisz się swoją pasją, tym samym ja sprawię innym piękne prezenty.

pozdrawiam, miłego dnia

Mirko, bardzo dziękuję za serdeczne słowa. Czekam wraz z Tobą na przesyłkę Mam nadzieję, że się nie zawiedziesz. Z doświadczenia wiem, że taki rodzinny album wywoła u obdarowanych nie tylko zachwyt, ale i ogromne wzruszenie. Robiłam podobne albumy np. z okazji 50. rocznicy ślubu, 80. urodzin, „roczku”, z okazji przejścia na emeryturę, itp.

Najczęściej jednak robię podróżnicze
Przed albumem ze Szwajcarii zaprojektowałam fotoksiążkę ze zdjęć przywiezionych przez moją córkę z wakacji na Wyspach Kanaryjskich. Znalazłam piękny „podróżniczy” szablon. Wkleję kilka stron albumu - zobrazują, jak fajnymi szablonami dysponuje ta drukarnia.

Pozdrawiam cieplutko

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies