Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czubajkowy Ogród

Czubajkowy Ogród

anpi 08:20, 03 sty 2019

Zasypało trochę śniegiem?Pozdrawiam NoworocznePomyślności życzę!
Rumianka 09:44, 03 sty 2019

Anulka...życzę w Nowym Roku wspaniałych realizacji ogrodowych w nowej części, by okoliczne zwierzęta zerkające zza płotu oniemiały z wrażenia...
Gosialuk 10:35, 06 sty 2019

Dorotko dziękuję za życzenia. Tobie w Nowym Roku życzę zdrowia i spełnienia ogrodowych marzeń.
U nas sypie teraz śnieg i zrobiła się zima na całego. Na działkę oczywiście nie jeżdżę i czekam na wiosnę. Teraz tylko zaglądam na O i przeglądam oferty szkółek. Mam już w planach dokupić kilka hortensji i paproci. A wcześniej zamówiłam jeszcze przetacznikowce wirginijskie i syberyjskie. Zobaczymy co ten rok przyniesie. W tamtym roku połowa moich planów odnośnie przesadzania roślin została przełożona, bo nie dało się przesadzać w takie upały.
Doranma 21:22, 12 sty 2019

Dziękuję wszystkim za odwiedziny, pozostawione komentarze i życzenia.
Wielokrotnie chciałam napisać, wstawić zdjęcia, ale czas tak szybko leci ...
Dziś już obiecałam sobie, że koniecznie, chociaż jedno. Żeby się za mocno nie przeterminowało
A chciałam Wam pokazać moje ostatnie pomidorki, które zebrałam przed Świętami z krzaczka, który rósł na balkonie i na początku listopada wniosłam go do pokoju. Krzaczek był oblepiony owocami, więc żal go było wyrzucić. Straszył więc swoim wyglądem przez kilka tygodni, ale pomidorki stopniowo dojrzewały i ostatecznie uzbierała się ich cała miseczka. Jeszcze nie wszystkie zjedzone - oszczędzam Zapraszam więc na degustację, jeśli ktoś ma chęć

To był bardzo pomidorowy rok! Pierwsze dojrzewające owoce sfotografowałam 7 lipca, czyli przez pół roku objadałam się swoimi własnymi ekologicznymi pomidorami Bardzo szybko znudziło mi się zapisywanie, ile ich zebrałam - skończyłam na 11,5 kg. I nawet, gdyby było ich "tylko" tyle (a nie było!), to wynik ten stanowiłby absolutny mój prywatny rekord! Cieszy bardzo Teraz zostały jeszcze w słoiczkach - marynowane, kiszone i konserwowane solą w soku własnym. Do wiosny wystarczy.

Ciekawa jestem, czy Wy dokumentujecie swoje coroczne zbiory warzywne i owocowe?

Pozdrawiam cieplutko
Gosialuk 23:52, 12 sty 2019

Nawet coś takiego nie przyszło mi do głowy. Ale też prawienie uprawiam warzyw, w tym roku eksperymentalnie miałam 5 krzaczków pomidorków koktajlowych i 3 cukinie.
anabuko1 09:26, 13 sty 2019

Takiej dokładnej statystyki warzywnej nigdy nie prowadziłam.
Ale fajny pomysł. Jak nie zapomnę to spróbuję cw tym roku zapisywać.
Zwlaszcza,że warzywnik będzie w nowym innym miejcu to jestem ciekawa. Jak I co mi tam urośnie.
Pozdrawiam
Doranma 21:39, 14 sty 2019

Gosialuk napisał(a)
Nawet coś takiego nie przyszło mi do głowy. Ale też prawienie uprawiam warzyw, w tym roku eksperymentalnie miałam 5 krzaczków pomidorków koktajlowych i 3 cukinie.

No i co? Nie zachęciłas się do dalszych eksperymentów?
Doranma 21:41, 14 sty 2019

anabuko1 napisał(a)
Takiej dokładnej statystyki warzywnej nigdy nie prowadziłam.
Ale fajny pomysł. Jak nie zapomnę to spróbuję cw tym roku zapisywać.
Zwlaszcza,że warzywnik będzie w nowym innym miejcu to jestem ciekawa. Jak I co mi tam urośnie.
Pozdrawiam

Ciekawa jestem Twojego nowego warzywnika, bo warzywniki uwielbiam
Gosialuk 23:15, 14 sty 2019

Raczej zostanę przy pomidorach koktajlowych.
Doranma 16:01, 15 sty 2019

Gosialuk napisał(a)
Raczej zostanę przy pomidorach koktajlowych.

Gosiu, nigdy nie mów nigdy