To duży teren, można tutaj zrobić prawie wszystko, tylko trzeba wiedzieć jakie się ma potrzeby. Przeczytaj tę książkę Na pewno przejaśni ci się w głowie i zaoszczędzisz 5 lat eksperymentów
Dziękuję za informację i drogowskazy. Chętnie poczytam. I wiosną zabieram się do pracy Za 2-3 lata (gdy skończę realizować swoje główne cele ogrodowe) będzie już coś widać. Mam w Was i wsparcie, i motywację, i inspirację. Pozdrawiam jeszcze zimowo
Nie jest jedynie istotne co tu posadzić (rabata jest za wąska i źle usytuowana), ale jak poprowadzić tę rabatę i jaka ma być jej szerokość
Trzeba zacząć od wytyczenia rabaty a dopiero planować co na niej posadzić i w jakim układzie i w jakiej ilości rośliny.
A jednak. Dwa krokusiki i jeden przebisnieg. Miejsce sloneczne, zasloniete od wiatru. I chociaz o 5, 6 rano drogi sa sliskie, wieczorami rowniez, to w dzien jest cieplutko. Nie wiem czy uda mi sie zrobic fotke, to kawalek od domu, postaram sie.
Ja ich Danusiu też nie zdążyłem zobaczyć, ale z tego co się orientuję to miały być z trenem lekko opadającym na podłogę. Mnie osobiście takie ułożenie zasłon bardzo się podoba z tym, że górą muszą być podciągnięte do samego sufitu i powinny mieć schowane żabki.