Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Grembosiowo 07:36, 20 sie 2014

Do góry
Grembosiu, Twój ogród jest przepiękny, ale to już wiesz Front mi się podoba, ale rozumiem zmiany, sam przez dwa dni rozkopalem pół ogrodu Trzymam kciuki
Ogród z lustrem 23:37, 19 sie 2014

Do góry
Danusiu - brakowało mi Twoich seriali Szpaler buków podsadzony hortensjami - ojjj już widzę to zestawienie za kilka lat Że o innych nie wspomnę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:24, 19 sie 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)
Sebek, jakie wymiary mają dwie strony tych rabat w alejce? Jak przegapiłam, a podawałeś, to sorry.

Nie podawałem...Musiałem się nieźle naszukać, by znaleźć to - czyli planik mniej więcej jak to wygląda

Jakieś 8 metrów długości, a szerokość różna, bo płot idzie pod skosem
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:09, 19 sie 2014

Do góry
Postąpiłbym tak jak pisze Ana - choć wg mnie oprysk florovitem może by pomógł, a na pewno nie zaszkodził - o ile go tam mają... Może wtedy chociaż liście nabrałyby ładniejszego koloru. Jeśli się nie da no to tylko woda, woda i woda - a w przyszłym roku dopiero dalsza zabawa z innymi czynnościami
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:01, 19 sie 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)

Bardzo, bardzo mi się podoba ta alejka bylinowa

Teraz nie powala, ale w przyszłym roku kto wie - może ja nawet stwierdzę, że jest OK? Teraz tylko trzeba mieć nadzieję, że to wszystko się przyjmie! Zwłaszcza graby i trawy, bo resztę przeżyję!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:59, 19 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No ja przeczytałem dwa razy, ale i tak trudno mi się połapać Szybko się z tym uwinąłeś. Ja tam uwielbiam rabaty bylinowe i jeszcze tak obfite, chociaż coś mi się wydaje, że w przyszłym roku też stwierdzisz, że za ciasno

Ja już wiem, że za ciasno, no ale trudno Gdybym chciał posadzić rośliny w odpowiednich odstępach to na większość brakłoby mi miejsca, a tak to duuużo się zmieściło
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:56, 19 sie 2014

Do góry
Sebek, jakie wymiary mają dwie strony tych rabat w alejce? Jak przegapiłam, a podawałeś, to sorry.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:54, 19 sie 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Wow, Sebek, ale zaszalałeś z tymi zmianami. Prościej byłoby napisać (i czytać): z flanki na flankę - jak to mawia Mała - Mi

W pewnym momencie brakło mi flanek Na szczęście sąsiadka zgodziła się trochę przygarnąć Choć i tak jeszcze mam pełną skrzynkę bylin, kilka żurawek oraz wykopaną bukszpanową obwódkę, z którą nie wiem co zrobić...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:54, 19 sie 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Bardzo, bardzo mi się podoba ta alejka bylinowa
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:46, 19 sie 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Próbuję się wczytać, ale mi nie wychodzi, druga próba nie zaliczona

Danusiu - odpocznij troszkę Sam nie wiem czy czegoś nie pomieszałem
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:45, 19 sie 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nie czytałam ze zrozumieniem , bo nieprzytomna jestem od kompa dziś.
Niebieskiego nie pokazałeś?

Niebieskiego już dawno nie ma... jest kolor błota
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:41, 19 sie 2014

Do góry
Wow, Sebek, ale zaszalałeś z tymi zmianami. Prościej byłoby napisać (i czytać): z flanki na flankę - jak to mawia Mała - Mi
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:41, 19 sie 2014

Do góry
jula81 napisał(a)
Sebek szaleje

Idzi jesień... po hortensjach widać. ech

Pozdrawiam

Nie tylko hortensje to sygnalizują - u mnie już berberysy zaczynają się powoli przebarwiać, kwitną wrzosy oraz co najważniejsze poranki i wieczory są zimne... Co dla roślin, które przesadzałem będzie dobre Najbardziej martwię się o trawy oraz lawendy...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:31, 19 sie 2014

Do góry
Na rabatach widać teraz dziury, ale uwierzcie mi, że wepchnąłem tam ile mogłem
Teraz podsumowanie
Róże rabatowe rosły za gęsto, więc je przerzedziłem, a trzy sztuki trafiły pod płot. Kocimiętka i trzykrotki rosnące obok poszły out - na ich miejsce trafiły irysy, orliki oraz naparstnice - oraz kilka kocimiętek dałem przy murku. Borówki dostały eksmisję i jeszcze nie wiem gdzie trafią - czekają w garażu...Lokum znalazła tam lawenda w ilości 3 sztuk, a w ich nogi posadziłem firletki. Na miejsce irysów przesunąłem piwonię, która dostała jako plecy siewki jeżówek. Przesadziłem również róże "The fairy", które teraz rosną tam, gdzie wcześniej były lawendy, piwonie i firletki. Za Fairy wcisnąłem jeszcze perovskię, kilka siewek jeżówek oraz firletki kwieciste - przed różami będą rosły bordowe żurawki. Przywrotniki i szałwia jedynie pozmieniały miejsca i teraz są ze sobą przeplecione, a nie rosną w szeregach jak wcześniej. Tam gdzie były orliki rosną teraz rozchodniki okazałe, za nimi irysy syberyjskie i floksy. Obok nich są teraz fiołki rogate i pierwiosnki w nich schowane

Teraz druga strona - o ile ktoś to w ogóle czyta
Carexy Amazon Mist poszły ciut dalej, a na ich miejsce sadzonki turzyc ptasie łapki Potem do jeżówek nic nie zmieniałem - sam nie wierzę w to co piszę, ale zostawiłem kawałek rabaty w spokoju! No dobra - będą zmiany, ale wiosną, bo na miejsce liliowców co rosną w gazonach pójdą kanny lub Zebrinusy )
Dalej były rozchodniki, jedna róża, perovskia, sadzonki żurawek, turzyc Ice dance, łan bodziszków, żurawek no i te nieszczęsne liliowce. W nogi kosmosów poszły ostróżki, przed nimi szałwia wymieszana z carexami AM. Jeżówki dostały w nogi bordowe żurawki, a obok nich umieściłem rozplenicę i perovskię. Za turzycami rosną teraz rozchodniki okazałe, a potem znów rozplenica (swoją drogą ciekawe czy przeżyją...). Za trawą posadziłem znów ostróżki wymieszane z różami rabatowymi i sadzonki jeżówek. Na końcu róże podsadziłem bodziszkami, a przed nimi rosną przywrotniki Koniec rabaty!

Aha - i jeszcze najważniejsze - pomiędzy to wszystko wsadziłem jeszcze 4 graby

Dodatkowo z frontowej rabaty wyciepałem purpurowe żurawki i wsadziłem tam Ice dance

O rany - ale się rozpisałem!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:13, 19 sie 2014

Do góry
Liliowce trafiły pod tuje - do tego kilka irysów i odętki Pociąłem wszystko bez litości - łatwiej się mi je przesadzało i jest większa szansa, że zniosą przeprowadzę Pomyśleć, że dostałem kilka sadzonek, a dziś uzyskałem ponad 30...

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:49, 19 sie 2014

Do góry

I dzisiejsze zdjęcia - było już ciemno i jakość zdjęć pozostawia wiele do życzenia - a rabaty też nie wyglądają najlepiej... Dzisiaj było o wiele ciężej, bo się rozpadało, ale gdy już tak mocno nie dawało z nieba to postanowiłem działać dalej - kaptur na głowę i jazda. O ile kaptur pozostał czysty to do szyi byłem cały w błocie Buty mi przemokły i teraz czarny frencz mam nawet za paznokciami u stóp Jak szaleć to szaleć Zdjęcia już po podlaniu całości i umyciu trawnika, który zamienił się w klepisko po zadeptaniu go błotem

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:46, 19 sie 2014

Do góry
Sebek szaleje

Idzi jesień... po hortensjach widać. ech

Pozdrawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:36, 19 sie 2014

Do góry
Ostatni widok na bylinówki przed zmianami

A tu podczas wykopów - na początki wszystko ślicznie układałem w doniczkach i skrzynkach, co by nie nabrudzić Nie wyszło...

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:47, 19 sie 2014

Do góry
Sebek,u mnie podobne widoki,wykopałam hosty,rozchodniki,liliowce
...czekam na c.d. Twojej demolki
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:02, 19 sie 2014

Do góry
Pozdrawiam serdecznie zaglądających U mnie od dwóch dni dużo się działo - ale skończyłem i chyba więcej takich zmian u mnie nie będzie! Już chyba dość, najwyżej lekkie przesadzanie A jak było wczoraj?

Reszta zdjęć później - czas coś zjeść
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies