Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grembosiowo

Grembosiowo

Sebek 07:36, 20 sie 2014

Grembosiu, Twój ogród jest przepiękny, ale to już wiesz Front mi się podoba, ale rozumiem zmiany, sam przez dwa dni rozkopalem pół ogrodu Trzymam kciuki
Sabina76 09:53, 20 sie 2014

Potuptałam sobie po Twoim ogrodzie..., zrelaksowałam się i mogę ruszać dalej do roboty Znalazłam wierzbę Hakuro - faktycznie mocno przycięłaś. Nie będę więc miała dla swojej litości. Szkoda, że temat zlewu nie wypłynął wcześniej, bo straszny miałam dylemat z tym i w końcu wzięliśmy srebrny z elementami nierdzewki. Masakra. Twój bardzo mi się podoba.

Pozdrowionka
Mala_Mi 07:52, 21 sie 2014

Ależ Ci wszytko wybujało.... roślinki widać, że u ciebie maja sie dobrze
Madzenka 18:49, 21 sie 2014

grembosia napisał(a)

Z tym zlewem wiąże ciekawa historiaTo czwarty zlew w tym domu, przypomnę, mieszkam rok...
Trzy poprzednie były białe, śnieżnobiałe, ale tylko na początku, bo miały kiepską powłokę i tam to dopiero było widac plamy od wody- różowe. Potem to już wszystko łapały, w żaden sposób nie dało się tego usunąc. Każdy następny przychodził z zapewnieniem, że powłoka poprawiona, jednak tak nie było. Po trzech próbach zdecydowałam się na czarny. Na tym nie widac plam, ale trzeba go wytrzec do sucha, czyści się bez problemu, właściwie brudu nie widac.

To ja zostanę przy moim metalowym wpuszczanym w blat... Ceramiczne w łazienkach wygladaja strasznie mimo stacji uzadatniania wody...aż strach się bać co sie dzieje w naszych przewodach pokarmowych...

Z poradami się polecam, jeśli tylko bedę w stanie pomóc
Agania 19:31, 21 sie 2014

Front i widok z tarasu masz przepiękny, wieczorkiem też jest bardzo klimatycznie, światło nocą odpowiednio dobrane robi cuda w ogrodzie, tobie się to udało i sztuką jest zrobić takie ekstra foty, pięknie Grembosiu

Ucałuj ode mnie małego Ignasia

U mnie też już klapa z pomidorkami, mus powyrywać....udają się tylko ogórki, cukinie, dynia, pory, papryka, cebulka dymka i zioła

Pozdrawiam
Tusiala 12:15, 22 sie 2014

Wieczorem to już zupełnie inny ogród: tajemniczy, cichy, romantyczny.
Tak czy inaczej, czy za dnia, czy w nocy jest przepięknie
Zachwyca mnie wejście do domu, taras, pergole, altana i piękne, bujne rośliny, które sobie cudownie radzą bez chemii
grembosia 19:24, 22 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)

To ja zostanę przy moim metalowym wpuszczanym w blat... Ceramiczne w łazienkach wygladaja strasznie mimo stacji uzadatniania wody...aż strach się bać co sie dzieje w naszych przewodach pokarmowych...

Tylko powiem Ci, że mając w starym domu zlew metalowy, musiałam go też wycierac do sucha, by wyglądał dobrze.
grembosia 19:34, 22 sie 2014

Na dowód, że moja turzyca buchanani jest źle wyeksponowana, pokażę fotki, które potwierdzają, że wygląda na zasuszoną trawę. Marzenka dobrze radzi, one to tylko z intensywnym pasem zieleni innych traw. Pomijam, że moje "kulki" bukszpanowe to mikrusy i w ogóle ich nie widac...
Dostaną eksmisję na "tyły", tylko gdzie?

grembosia 19:40, 22 sie 2014

Tutaj rozchodniki zrobiły się wielogatunkowe, a w zeszłym roku tak ładnie spójnie wyglądały, też trzeba to ujednolicic...

Natomiast w przedogródku zaczynają ładnie się przebarwiac.
grembosia 19:44, 22 sie 2014

Jedyna lilia z 6, pozostałe zżarły ślimaki...