Gosiu kaliny to przepiękne i różnorodne rośliny. Bardzo lubię je w ogrodzie.
Czeremchy mam 3 gatunki i wszystkie są piękne, ale ta najbardziej pospolita najładniej pachnie.
Dziękuję serdecznie !
Pomyślności w Nowym Roku
Izuś nigdy tam nie byłam, ale z pewnością zrobimy sobie wycieczkę w tym kierunku
Nasiona, trzeba zacząć myśleć co by tu wysiać. Już niedługo
Moja lista zakupowa miała być skromna, a jeszcze chyba nigdy takiej długiej nie miałam
Lilciu ciesze się bardzo
Teraz taki zastój ogrodowy to rozmowy kręcą się na innych rzeczach, ale też związanych z ogrodami. Szkółking mi się powoli śni po nocach ,a moja lista rośnie z dnia na dzień
W sumie ja nie narzekam na lokalizację jeżeli o zakupy ogrodnicze chodzi, zawsze coś upoluję.
Ja mam zeszyt, jestem starej daty. Dopisuję, skreślam i taki mam katalog. Ogólnie mam całkiem niezła pamięć do nazw i lokalizuję wszystko w swoim ogrodzie.
Bardzo dziękuję za życzenia i Tobie również niech ten rok przyniesie wiele fantastycznych chwil i spełnienie wszystkich zachcianek
Sylwuś w starym byłam tylko u Kapiasa, w zeszłym roku na święcie azalii był taki tłum w Pisarzowicach , że sobie odpuściłam Może w tym roku mi sie uda.
Po takiej rekomendacji bardzo chcę go zobaczyć
Masz rację to wielkie szczęście, takie uczucia w rodzinie
Krzewy kwitnące to moja wielka pasja, szczególnie te biało kwitnące. Jednak fiolety i róże też są mile widziane w moim ogrodzie
Ciekawa jestem co sobie zapisałaś
A tymczasem siedzę sobie jeszcze w tym tygodniu w domu, oglądam zdjęcia z ogrodu i pomyślałam sobie, że może w ramach ukoloryzowania naszej zimowej przerwy ogrodniczej zrobię jakiś skrócony przegląd ubiegłego sezonu.
Będzie miesiącami.
Kwiecień zaczyna się iryskami i krokusikami (niewiele ich u mnie, symbolicznie rzec można):