Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z wilkiem zamkn. 20:37, 08 lis 2018

Do góry
beata_m napisał(a)
naprawdę widać fajną jakość na zdjęciach, wiązanki też całkiem fajnie Ci wyszły

na tym ostatnim zdjęciu jak nie jesień - wszystko tak żywo zielone!!! Runianka pięknie Ci zarasta rabatkę

dziękuję Beatko cieszę się z tylu miłych słów
listopadowe pstryki zostawiam

Ogród z wilkiem zamkn. 20:35, 08 lis 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Malusi nie malusi, ale ślicznie ukształtowana koronaNo i czerwono listny Ciekawe jak się będzie przebarwiał

Fotki Raweny cuuuuudnePostępy w cykaniu już ogromne
Wiązanki bardzo pomysłowe i fajnie wyszły nie wiem czego Ty chcesz od tych swoich talentów, bo ja nie widzę niedomagań

Sylwuś dziękuję za tyyyyyleeee komplementów
strasznie marnie u mnie z wolnym czasem ....
judaszowiec -takie żółte plamki ma ....śliczniutki jest
nie wiem ,czy ma dobrą miejscówkę ....będę zimą kombinować....

Ogród w budowie - nieustającej 20:34, 08 lis 2018

Do góry
mira napisał(a)

Oczywiście zauważyłam tylko ostatnio tak się rozpędziłaś że nie zdążyłam jeszcze odpisać przepisów.

Zdopingowałaś mnie i obejrzałam - rewelacja - to jeszcze w zimie można oglądać jako lek z kolorami.
Ta ścieżka z nasturcjami - jej ciekawe czy Jasia widziała.
No i dalie oczywiście cudne i te irysy. Męczy mnie potrzeba stworzenia ścieżki z irysami.Zadziwia mnie ile tam pelargonii na rabatach.
No i wzdychałam do tych ogrodników mogły któryś na chwilkę u mnie podziałać bo te jesienne prace takie trochę łopata i taczki.

pozdrawiam

Jasia widziała tę ścieżkę na żwywo, choć nasturcje nie były kwitnące, bo byłyśmy w Giverny razem w czerwcu parę lat temu. A ja byłam też dziesięć lat temu w maju, na filmie jest pokazany w róznych porach roku.
Mam zdjęcie profilowe na werandzie domu Moneta.
Słynna ścieżka:

I niemniej słynny staw z nenufarami

Żywopłotki cisowe. 20:28, 08 lis 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Haniu, ja do Ciebie przyszłam. Mam od Ciebie dalię, której nie nazwałaś imieniem. Obserwowałam ją 2 lata i mam. Oto 'White Perfection', ta biała:

Ewo!

sprawdziłam w notatkach, miałam kupioną w 2010 r białą 'Fleurel' a kilka lat wcześniej
'Snowbound'

Porównywałam obie przez kilka lat, były zawsze takie same, później wiązałam tylko białe wstążki.
ale w 2015 r. miałam White Perfecton, ta karpa nie przechowała się.

dziś przyszły mi róże z jeszcze innej szkółki R. ceny były najniższe ale i krzewy są drobne.
Widzę po opakowaniu paczka mała, ilość duża ok 30 szt, było już ciemno kiedy odebrałam.
Rozpakowałam z paczki są owinięte folią, jutro zrobię zdjęcia.

Ciekawe jakie korzenie.
w tym roku mam z trzech szkółek wszystkie zakupione jesienią, będzie porównanie.

oby nie było tylko pomyłek, róze to nie dalie.

pisać nie umiem, padł mi dziś mój laptop i mam pożyczony.
Teraz muszę wybrać się po nowy zakup L. i nowe wgrywania och!
Ogród w budowie - nieustającej 20:23, 08 lis 2018

Do góry
Każdy kwiatek wzrusza i zwraca uwagę

Ogród w budowie - nieustającej 20:19, 08 lis 2018

Do góry
Astry jeszcze są.

Ogród w budowie - nieustającej 20:16, 08 lis 2018

Do góry
Róża, róża i też róża

Ogród w budowie - nieustającej 20:14, 08 lis 2018

Do góry
Trawnik wygląda szmaragdowo, dzisiaj został skoszony, chyba ostatni raz w tym roku.

Ładnie wzeszła posiana trzy tygodnie temu trawa, tylko liście trzeba zbierać.

Trochę wiosny także na Mordorze, bo zakwitły pierwiosnki

Ogród w budowie - nieustającej 20:06, 08 lis 2018

Do góry
W nowym warzywniku posadzone pod ścianą z obu stron koksy.

Już ziemia wyrównana pod nową szklarnię

Posadziłam zimowy czosnek, z czterech główek wyszły dwa rzędy. Sianie marchwi jeszcze czeka, jest za ciepło.

Teraz z utęsknieniem czekam na wiosnę

...uDany ogród 19:57, 08 lis 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Jest bosko Danuś zdjęcia po prostu rewelacyjne, nie jeden "profesjonalista" mógłby się od Ciebie uczyć cudnie pozdrawiam

Moniu dziękuję bardzo
Ja z chęcią wybrałabym się na jakieś szkolenie, ale u nas w okolicy nie ma żadnych kursów. dlatego dalej będę Was dręczyć moją radosną twórczością

Działka prawie w Borach Tucholskich 19:42, 08 lis 2018

Do góry
dokładnie 4 lata temu 8.11.2014r.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 19:36, 08 lis 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Fajnie, że mogłam troszkę pomóc i nowy plan powstał
Wychodząc z tarasu (tam pierwsza długa czerwona strzała) te dwie rabaty jakby są zamknięte, nachodzą na siebie i dopiero przechodząc trochę (tam gdzie druga czerwona strzała) dalej można zobaczyć przejście między nimi. Ważne, żebyś dobrze wybrała te trzy drzewa na tych dwóch rabatach, żeby to wyglądało harmonijnie.

Na moim planie zachwiałam Twoim ciągiem komunikacyjnym, ale uważam, że tworząc pokoje ogrodowe właśnie tak powinno być. Powinno zmuszać się idącego ogrodem do chociażby lekkiego zbaczania z prostej trasy. Jedyne proste trasy (chociażby widokowe, nie tylko fizyczne, po których się chodzi), które są interesujące w ogrodzie, to osie widokowe i te należy podkreślać
Tak sobie tu u Ciebie filozofuje na temat tworzenia ogrodu

Przy tej rabacie przy tarasie zostawiłaś dwa miejsca (różowe strzałki), które będą trudne do koszenia i myślę, że będą wyglądać trochę sztucznie. Dlaczego te miejsca?

Świetnie tymi długimi czerwonymi strzałkami wyjaśniłaś o co chodzi, na tym mi dokładnie zależało Kolumnowe drzewa i niskie obwódki chyba będzie ok?

Co do różowych strzałek muszę przemyśleć te ścieżki, ta boczna po lewej stronie prowadzi z tarasu do baseny ( jednak będzie duży basen 4.5 metrowy) a ta górną różowa strzałka prowadzi z krytego tarasu do ogrodu.
W weekend poukładam deseczki tam gdzie te nowe rabaty-wysepki i zobaczę jak to wyjdzie.
Wymarzony sielankowy ogród..... 19:33, 08 lis 2018

Do góry
Porządkowania ciąg dalszy u mnie kolejne miejsce naszykowane, tylko muszę troszku ziemi dowieźć i miskanty będę sadzić wiosnąąą, chciałam coś zimozielonego, ale eMuś musi mieć dostęp do ściany, a że wąsko, to padło na trawy, łatwiej później w razie czego uzupełnić
było

jest
...uDany ogród 19:31, 08 lis 2018

Do góry
ryska napisał(a)
Piękny ogród, piękne zdjęcia.

Reniu bardzo dziękuję!!

...uDany ogród 19:29, 08 lis 2018

Do góry
gosika67 napisał(a)
Fajnie ten sam zakątek oglądać różnymi porami roku.
Albo jak się zmienia.

Gosiu lubię takie porównania Człowiek jak codziennie patrzy na ogród nie widzi zmian. Jak zaczynam oglądać zdjęcia to widzę że wszystko urosło i jednak się zmienia

Wymarzony sielankowy ogród..... 19:27, 08 lis 2018

Do góry
Sylwuś
chcesz do przyszłego paleniska od wędzarni???...
...uDany ogród 19:27, 08 lis 2018

Do góry
Rosa napisał(a)

To zdjęcie wydaje się aż nierealne (weź Ty napraw ten swój aparat i nie wpędzaj nas w kompleksy ). Jest przecudne.
Piękne rośliny w pięknym ogrodzie skromnej Danusi robiącej mistrzowskie zdjęcia.
A pokażesz zdjęcia z ogrodu mamy?

Ewciu, bo ta jesień jest nieprawdopodobna Bardzo lubię okolice stawu.
Aż się zarumieniłam od tych komplementów, dziękuję serdecznie!
Nie ma co pokazywać, ale posprzątać trzeba było. Ogród nadaje się do kapitalnej przeróbki, ale póki co nie mam weny...

Kwiaty we włosach 19:22, 08 lis 2018

Do góry

Tak jak mówiłaś uplotłam warkocz i z tego perukowca zrobię kulkę n pniu

Kiedyś będzie tu ogród 19:21, 08 lis 2018

Do góry
Podkopałam połowę (całej nie wykopywałam bo ma pąki) i dokładnie przejrzałam korzenie i wybraną ziemię. Nic nie znalazłam.

Róża rosnąca niedaleko czysta. Żurawki rosnące obok wykopałam- nic nie znalazłam w korzeniach, liście czyste. Kurczę- zgłupiałam całkiem... Musowo muszę wziąć tą rabatę pod lupę...
Ogród w budowie - nieustającej 19:13, 08 lis 2018

Do góry
We wrześniu zakwitł mi irys, a teraz zakwitł liliowiec i nie jest to Stella del Oro, co byłoby normalne, bo one jeszcze mają kwiatki.

Calutkie lato kwitną mi białe cyklamenty gruntowe i nawet się rozrosły mimo suszy.

Szur, szur, szur pod nogami w sadzie

A wyżej są resztki owocków kiwi - pyszne i słodkie, chociaż już pomarszczone, było ich mnóstwo w tym roku, od końca sierpnia do teraz, bo mam trzy odmiany.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies