Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Typografia ogrodu 13:13, 06 lis 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Uroczy wianuszek.
Piękny i pomysłowy.
Ja też lubię minimalizm.
Za drzwiami do ogrodu... 12:13, 06 lis 2018

Do góry
Pogoda listopadowa nadal rozpieszcza,jest 18 stopni i świeci słoneczko
Nic dziwnego wiec,że nadal kolorowo,choć liści na drzewach coraz mniej.
Miło usłyszeć, że mój ogród cieszy czyjeś oczy

Aniu chyba spróbuję liście róż opylić tą mączką bazaltową,tylko myślę jak to najskuteczniej zrobić,bo mączlik żeruje na spodniej stronie liści,w dodatku przy ruchu rośliną chmary tych białych muszek unosi się w powietrzu.
Ogród w remoncie 12:12, 06 lis 2018

Do góry
Toszka napisał(a)
Ten cis to hicksii albo jego mieszaniec. Ja bym nie kombinowała z nim w przerabianiu go na niwaki, bo nigdy z niego nie uzyskasz tak ladnych chmurek jak z baccatą...ale...
jak rozumiem to cięłaś go tylko raz, tak?

I zadam pytanie, aby się upewnić czy dobrze rozumiem - chcesz z niego ładny walec, pionowy słup?

No raz, poprawię się w przyszłym sezonie, obiecuję. Po prawdzie to właśnie z tego powodu, że nie wiem co chcę jakoś mnie do tego cięcia nie spieszno było. No chciałabym coś na króciutkiej nóżce, forma... hmmm, najlepiej żeby pasowała do kulek
No zobacz, ździebełko podgoliłam mu dół

Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 11:27, 06 lis 2018

Do góry
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 11:25, 06 lis 2018

Do góry
Cisy mają się chyba dobrze
9
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 11:24, 06 lis 2018

Do góry
Jeżówki kończą sezon

A lawendy nadal piękne
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 11:23, 06 lis 2018

Do góry
Porcja listopadowych fotek
Ambrowiec już bez szaty

Rozplenice nadal piękne

Miskanty też

Działka prawie w Borach Tucholskich 11:21, 06 lis 2018

Do góry
Agata

poranek w ogrodzie - jeden z tych dla których nie wróciłem do miasta i bloków

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 10:32, 06 lis 2018

Do góry
Piękne słoneczne widoczki

Ogród w remoncie 10:00, 06 lis 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Pokażę Wam co mi po głowie chodzi. To tak na początek bo pewnie zaraz wszystko stanie na głowie.
Chyba lepiej będzie jak planowanie potraktuję całościowo tzn otoczenie ścianki jako całość i muszę brać też pod uwagę rabatę cypelkową. Tam wymyśliłam sobie coś takiego

Pod żywopłotem kaliny compakta,przy ściance z jednej strony Pissardii,z drugiej Ola.Pomarańczowe kółko na cypelku to jakieś drzewko,myślałam w pierwszej chwili o tym moim grujeczniku ale nie wiem bo reszta tej rabaty ma być taka czyli jakby trochę preriowa (z trzcinnikami,perowskią,stipą,lawendą) i ten grujecznik chyba nie koniecznie. Bezpośrednio przy ściance te białe kfiotki to annabelki. Na tym moje wypociny się kończą
Nie mam bladego pojęcia jak połączyć tę rabatę rozchodnikowo-rozplenicowo-hortkową,tę pod betonowym płotem omawianym cypelkiem,czyli co dać w okolicach tej starej Pissardii. Jakieś kulki mi się tam widzą.Nie mam co wykombinować z moimi cisami ,które mają być kulami,może je tam dać? Tylko jak to spiąć do kupy?

jak pod pissardii kule cisowe, to i jeszcze ghdzieś je trzeba powtórzyć- może pod Olą, na rogu czyli naprzeciwko okien z domu?
Ogród w remoncie 09:56, 06 lis 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Toszka, jak już wpadłaś to doradź mi proszę bo mam dwa cisy, zaraz wstawię zdjęcie, one rosną tak trochę kolumnowe, szerokie walce bym powiedziała. Ja na siłę chcę je wymodelować, żeby choć trochę przypominały owal, kulę, co się da. Jakbym je ogoliła od dołu(pnie mają porozwidlane) i zrobiła im czuprynki na górze tylko, miałoby to sens?
Zobacz

Już je kiedyś pokazywałam ale ciągle nie wiem co z tym fantem zrobić

a ile mają wysokości i szerokości? i jak od dołu wygladają
Ogród w remoncie 09:49, 06 lis 2018

Do góry
Toszka, jak już wpadłaś to doradź mi proszę bo mam dwa cisy, zaraz wstawię zdjęcie, one rosną tak trochę kolumnowe, szerokie walce bym powiedziała. Ja na siłę chcę je wymodelować, żeby choć trochę przypominały owal, kulę, co się da. Jakbym je ogoliła od dołu(pnie mają porozwidlane) i zrobiła im czuprynki na górze tylko, miałoby to sens?
Zobacz

Już je kiedyś pokazywałam ale ciągle nie wiem co z tym fantem zrobić
Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:43, 06 lis 2018

Do góry
zawitka napisał(a)
Czy ktoś zna nazwę tej rośliny i czy można ją przechować na drugi rok ????

Ja jej nie znam. Ale cudnie wygląda. Ja ja zabralabym do domu. Może akurat coś z niej przetrwaloby.
Gosia nazwę podała. Muszę o niej poczytać.
Dobrego dnia Japonii
Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:24, 06 lis 2018

Do góry
Czy ktoś zna nazwę tej rośliny i czy można ją przechować na drugi rok ????
Przerwa na kawę... 09:23, 06 lis 2018

Do góry
Z drugiej strony bardzo lubię na wiosnę takie przepakowane klimaty...
Pszczelarnia 09:07, 06 lis 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Co to za roslinka? Sporo tego na ugorach widzialam, nadaje sie na lake kwietna?
Ogród w remoncie 08:41, 06 lis 2018

Do góry
Pokażę Wam co mi po głowie chodzi. To tak na początek bo pewnie zaraz wszystko stanie na głowie.
Chyba lepiej będzie jak planowanie potraktuję całościowo tzn otoczenie ścianki jako całość i muszę brać też pod uwagę rabatę cypelkową. Tam wymyśliłam sobie coś takiego

Pod żywopłotem kaliny compakta,przy ściance z jednej strony Pissardii,z drugiej Ola.Pomarańczowe kółko na cypelku to jakieś drzewko,myślałam w pierwszej chwili o tym moim grujeczniku ale nie wiem bo reszta tej rabaty ma być taka czyli jakby trochę preriowa (z trzcinnikami,perowskią,stipą,lawendą) i ten grujecznik chyba nie koniecznie. Bezpośrednio przy ściance te białe kfiotki to annabelki. Na tym moje wypociny się kończą
Nie mam bladego pojęcia jak połączyć tę rabatę rozchodnikowo-rozplenicowo-hortkową,tę pod betonowym płotem omawianym cypelkiem,czyli co dać w okolicach tej starej Pissardii. Jakieś kulki mi się tam widzą.Nie mam co wykombinować z moimi cisami ,które mają być kulami,może je tam dać? Tylko jak to spiąć do kupy?
'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 08:31, 06 lis 2018

Do góry
bql3 napisał(a)

Co to jest, Janie?
Ogród to moja bajka 08:22, 06 lis 2018

Do góry
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 08:09, 06 lis 2018

Do góry
Kasya napisał(a)

[img

Cześć, zabrałam się za czytanie ale tak na szybko już mi coś wpadło w oko. Co to jest? Jakiś wilczomlecz? Cudny kolor
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies