Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:25, 29 sie 2018

Do góry
W ogrodzie jest kilka zbiorników wodnych - większych i mniejszych.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:23, 29 sie 2018

Do góry
Elementy żarna są w wielu miejscach.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:21, 29 sie 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

rewelacja tylko w ramki oprawic perfekcyjne tak samo jak kanciki ciete laserem

Dziekuje za porady salatowe i bukowe
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:19, 29 sie 2018

Do góry
Takie kamienne elementy można również zastosować w ogrodach w zupełnie innym stylu.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:14, 29 sie 2018

Do góry

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:13, 29 sie 2018

Do góry

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:11, 29 sie 2018

Do góry
Ok, obudziłam się Pokazuje dalej.

Ogród Muszelki 08:04, 29 sie 2018

Do góry
To na dzień dobry też coś zamieszczę

Kiedyś marzyłam, żeby stanąć w słoneczny, bezwietrzny dzień nad brzegiem Riffelsee i zobaczyć tę piękną górę wraz z jej odbiciem w tafli jeziorka. Udało się. Marzenia się spełniają

Dobrego dnia!

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:40, 29 sie 2018

Do góry
Trochę się ochłodziło więc można działać
ale żeby nie było tak fajnie i miło to wokół mnie nawet o godzinie 10 rano lata milion komarów - wczoraj jak już jeden wleciał mi do nosa skapitulowałam i poszłam do domu hahahahahaha

porządkuję warzywnik a w głowie tworzy się lista rzeczy do zrobienia.oj znowu ta lista będzie długa

przymierzam się do podcięcia wiśni, ale nie wiem czy się zbiorę bo będzie to nie lada wyczyn - złazić co chwila z drabiny i patrzeć czy równo ciachnęłam....ale wypadałoby je już zagęścić

Imperata cylindryczna - Imperata cylindrica 'Red Baron' 07:37, 29 sie 2018

Do góry
A_gawa napisał(a)

Czy to oznacza, że nie przepada za żyzną glebą?

U mnie rośnie w glinie i chyba w gruzie, ups
Lipiec

Sierpień, tu długo leżały na niej hortensje zanim znalazłam czas by je podwiązać

Mało wymagająca, piękna, szybko się rozrasta. Miałam tylko problem kompozycją na rabacie. Nie umiem dobierać towarzystwa do koloru czerwonego
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 07:33, 29 sie 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Jak pogrozisz paluchem to od razu się zbierze w sobie

Zostawiam przy okazji dla fanek LI dzisiejsze zdjątko

Piękny kwiat. Mam dwie szt Lavender Ice, przesadzana wiosną poszła do New Dawn. Wszystko fajnie, tylko obok rośnie Augusta Luise. I znów mam problem, bo mi się gryzie kolorystycznie. Augustę mam przez pomyłkę w zamówieniu, zostawiłam na próbę bo ma wielkie grono fanów na forum. Tylko nie umiem dobrać do niej innych róż.

Twoja LI rośnie w jakim towarzystwie?
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:28, 29 sie 2018

Do góry
Fuksja napisał(a)
Witam. U Ciebie jak zwykle cudnie.

Mam pytanie, czy na zdjęciu jest Pissardii czy Nigra. Czy są szczepione i jeśli tak to jak wysoko.

To nigra, nie jest szczepiona - chyba , bo jeśli z ziemi i z pnia wychodza mi gałązki z bordowymi listkami to chyba nie? muszę się iść przyjrzeć, ale nie kojarzę na nich miejsca szczepienia
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:24, 29 sie 2018

Do góry
lawenda001 napisał(a)

A co to jest za trawka?

To nie trawka to tawiszcze hahahahahaha

to ten sam, którego już podzieliłam i rośnie u mnie jak najęty
zakwitł po 2 latach od wsadzenia

sprawdzałam nazwy i to będzie albo amuri albo memory
Małymi krokami-Ogród Wioli 06:22, 29 sie 2018

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

matko,jak cudownie!
Wiola, techniczne pytanie: ile masz od pnia tuj do horrensji i ile od hortensji do brzegu rabaty? Moje mają za ciasno, na wiosnę będę sadzić. Czy może teraz? Jak radzisz?
Ogród, mydło i powidło. 06:17, 29 sie 2018

Do góry
katel napisał(a)
Trochę sierpniowych zaległych fotek:
Magnolia Iolante miała 2 przepięknie pachnące kwiaty a po wiosennym cięciu całkiem oszalała i ma metrowe przyrosty

Czyli cięcie jaj sprzyja...ładne ma kwiaty
to są wiosnne kwiatki .czy powtarza kwitnienie?
Malutki pod lasem 06:11, 29 sie 2018

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Strasznie mi głupio, u mnie tylu gości i tyle życzeń, a mnie brak. Przepraszam Was wszystkie bardzo i serdecznie dziękuję za wszystkie życzenia.

A jak mnie nie było, to trochę śmigałam tam gdzie tygryski lubią najbardziej

Moje ukochane Tatry
W tym roku M z córką poszli na Szpiglasowy Wierch ( już nie mogę się doczekać, aż Jasiek podrośnie i będziemy wszyscy chodzić )
Razem w czwórkę w tym roku byliśmy w Dolinie Chochołowskiej, poszliśmy też do Doliny Kościeliskiej (na szczęście tylko kawałek z tymi tłumami), potem ścieżką nad reglami do Doliny Lejowej. Pojechaliśmy też na Słowację, na spacer koronami drzew Super sprawa, polecam, fajne widoki, ale najlepsze jest na górze, na wieży widokowej. W środku wisi na wysokości 32 metrów siatka, po której można przejść, położyć się itd. Myślałam, że nie zrobi to na mnie wrażenia, w końcu chodzę po górach, jakiś ogromnych przepaści się nie boję, ale tu... siatka się rusza, ma duże dziury, ledwo raz po niej przeszłam, pokonałam swoje lęki, ale nie mogłam spojrzeć w dół Najodważniejszy był Jasio, super po tym śmigał

W dzień powrotu odwiedziliśmy jeszcze Pieniny: Czorsztym, Niedzicę i Szczawnicę Szkoda bardzo, że już po urlopie....

Ogrodowo niewiele się dzieje, serbów nie ma, bo tam gdzie miałam kupić te doniczkowane zaproponowano mi takie 150 cm kopane jesienią Poczekam i kupimy te większe od razu. Urlop mam okropny, bo na tej budowie codziennie od 7 do 17 jest taki hałas, że nawet na tarasie kawki wypić nie można
zamarzył mi się wyjazd w góry! Ostatnio jak byliśmy to byłam już w zaawansowanej ciąży i nigdzie nie chodziliśmy bo chyba bym urodziła ale teraz, można byłoby jechać w Sudety, Izerskie...ehh...mało człowiek podróżuje i nigdzie się nie było. Dzieci rosną,może dałoby radę a jak nie to w nosidło rozmarzylsm się

Aniu, gratuluję egzaminu zdanego!
Zdjęcie ogrodu cudne! Jak juki się chowają? Miałam swoje dwie posadzić w rabacie,ale zrezygnuje i posadzę je solo.
Miłego dnia
Małymi kroczkami do celu... 05:57, 29 sie 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Kasiu póki co kupiłam takie, u nas wybór już żaden, a szkoda pasowałoby mi jeszcze kilka paczek dokupić, ale może jeszcze będą.

Były jeszcze piękne takie malinowe, ale tylko jedna paczka, więc nie brałam jutro będę jeszcze w jednej B. może tam coś jeszcze będzie.

Sporo tulipanów będziesz miała w tym roku do sadzenia? Ja nie wiem czy kupię jakieś bo mam już wystarczająco ale za to marzą mi się czosnku ...różowe,białe, fioletowe.... W internecie zamówię
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 00:54, 29 sie 2018

Do góry
I na koniec widoczki hortensjowe:

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 00:49, 29 sie 2018

Do góry
Mariatheresia

The Sun and the Heart

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 00:47, 29 sie 2018

Do góry
Wildeve

Constanze Mozart

Geoff Hamilton

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies