Kiedyś marzyłam, żeby stanąć w słoneczny, bezwietrzny dzień nad brzegiem Riffelsee i zobaczyć tę piękną górę wraz z jej odbiciem w tafli jeziorka. Udało się. Marzenia się spełniają
Trochę się ochłodziło więc można działać
ale żeby nie było tak fajnie i miło to wokół mnie nawet o godzinie 10 rano lata milion komarów - wczoraj jak już jeden wleciał mi do nosa skapitulowałam i poszłam do domu hahahahahaha
porządkuję warzywnik a w głowie tworzy się lista rzeczy do zrobienia.oj znowu ta lista będzie długa
przymierzam się do podcięcia wiśni, ale nie wiem czy się zbiorę bo będzie to nie lada wyczyn - złazić co chwila z drabiny i patrzeć czy równo ciachnęłam....ale wypadałoby je już zagęścić
Piękny kwiat. Mam dwie szt Lavender Ice, przesadzana wiosną poszła do New Dawn. Wszystko fajnie, tylko obok rośnie Augusta Luise. I znów mam problem, bo mi się gryzie kolorystycznie. Augustę mam przez pomyłkę w zamówieniu, zostawiłam na próbę bo ma wielkie grono fanów na forum. Tylko nie umiem dobrać do niej innych róż.
To nigra, nie jest szczepiona - chyba , bo jeśli z ziemi i z pnia wychodza mi gałązki z bordowymi listkami to chyba nie? muszę się iść przyjrzeć, ale nie kojarzę na nich miejsca szczepienia
matko,jak cudownie!
Wiola, techniczne pytanie: ile masz od pnia tuj do horrensji i ile od hortensji do brzegu rabaty? Moje mają za ciasno, na wiosnę będę sadzić. Czy może teraz? Jak radzisz?
zamarzył mi się wyjazd w góry! Ostatnio jak byliśmy to byłam już w zaawansowanej ciąży i nigdzie nie chodziliśmy bo chyba bym urodziła ale teraz, można byłoby jechać w Sudety, Izerskie...ehh...mało człowiek podróżuje i nigdzie się nie było. Dzieci rosną,może dałoby radę a jak nie to w nosidło rozmarzylsm się
Aniu, gratuluję egzaminu zdanego!
Zdjęcie ogrodu cudne! Jak juki się chowają? Miałam swoje dwie posadzić w rabacie,ale zrezygnuje i posadzę je solo.
Miłego dnia
Sporo tulipanów będziesz miała w tym roku do sadzenia? Ja nie wiem czy kupię jakieś bo mam już wystarczająco ale za to marzą mi się czosnku ...różowe,białe, fioletowe.... W internecie zamówię