Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:14, 04 lis 2018

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu pięknie. Właściwie to mnie nie dziwią prace budowlane w Twoim wykonaniu bo to nie pierwszyzna dla Ciebie. Będzie wspaniały ten salon
U mnie też szał ale na szczęście już koniecRoboty ciężkie zakończone i teraz tylko dopieszczanie. Buziaki

Ale Ci dobrze, choc ja tez już kończę etap realizowany wyłącznie przeze mnie Jeszcze malowanie zostało bo salon chce w szrościach lub chłodnych beżach
Wczoraj udało mi się połozyć warstwę cieniutkiego tynku bo klej wysechł, teraz ściana jest do malowania

A co lepsze - z resztek bloczków Darcia zbudowała minecraftową kaczkę To dopiero połączenie pasji mamusi i dobrej zabawy dziecka
Mokradło... i mój ogród 08:52, 04 lis 2018

Do góry
Ewilena napisał(a)
Cześć, jesteś prawdziwa różaną królową. Właśnie miałem pytać jakie róże masz, a tu znalazłem listę.. rety piękności. Druga sprawa to catalpa. Jak ci się sprawuje? Przepięknie się u Ciebie prezentują. Boskie. A twój buk Purple fountain szybko rośnie?

Witaj, bardzo mi miło. Catalpy to moja trudna miłość. Uwielbiam je wiosną i na początku lata. Piękne są wtedy Przycinam je po zimie, bo dość blisko je od siebie posadziłam. Wady: liście pojawiają się późno i niestety ścina je pierwszy mróz. Młode drzewa mogą przemarzać, a raz silny wiatr złamał mi jedną koronę na pół. Najgorszy jest jednak dla mnie mączniak, grzyb z którym walczę co roku.

Do buka nie mam zastrzeżeń. Mam go już prawie 10 lat. Rośnie raczej wolno:

I z tej strony:

By zrobił się "grubszy" na wiosnę go troszkę podetnę.
Skąpana w słońcu 08:50, 04 lis 2018

Do góry
róża Charles de Nervaux

CDN
Skąpana w słońcu 08:45, 04 lis 2018

Do góry

Róża Bremer Stadtmusikanten

Małymi krokami-Ogród Wioli 08:40, 04 lis 2018
Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Mglisty poranek,widok z okna....

Przepięknie u ciebie, a na tym placyku posadziłabym piękne drzewo jak tak patrzę , ale to raczej placyk wypoczynkowy tak mi się tylko pomyślało
...uDany ogród 08:36, 04 lis 2018

Do góry
pestka56 napisał(a)
U nas dziś znowu siąpi Całe proso rózgowate wyległo. A liście mokre.

Moje pytanie o wysokość i skos ma uzasadnienie w połączeniu z wysokością ścianki kolankowej. 5 m to nie jest dużo, to oznacza niskie pomieszczenia bardzo niskie. Dla mnie to jest większym problemem do rozwiązania niż sama powierzchnia. Skos dachowy przy niskiej ściance kolankowej urywa mnóstwo powierzchni. Dlatego pisałam o takiej nawet 150 cm wys. co też nie jest super w tym przypadku, ale zawsze coś.
Widziałam na portalu architektonicznym ciekawie zbudowane domy, w taki sposób, że problem wysokości mogłoby to rozwiązać i oszukać na plus w wysokości. Ale tu znowu ja się nie znam na przepisach.
Poszukam tych domów, bo może jednak to się da wykorzystać.

Kasiu u nas wczoraj cały dzień padało, dzisiaj pełne zachmurzenie, ale jeszcze nie pada.
Lubię deszcz, mogę wtedy odpocząć i planować na spokojnie. Dzisiaj tylko wyskoczę po obiadku na sesję do ogrodu. Takie zmoczone liście też maja urok

No niestety wysokość domu może mieć do 5m. Na poddaszu będzie sypialnia, ale chyba dla wnuków. Wczoraj tak siedzieliśmy ze znajomymi i analizowaliśmy nasz plan. Doszliśmy do wniosku, że wybudujemy domek sezonowy, a przeprowadzimy się dopiero za kilka, a może kilkanaście lat. Będę mogła spędzać tam całe lato, weekendy i wolne
Ten domek musi mi się podobać także od zewnątrz, a tak wysoka ścianka kolankowa powoduje, że domek z tradycyjnego zaczyna być nowoczesny
Czas pokaże

Skąpana w słońcu 08:29, 04 lis 2018

Do góry

Bouquet Parfait

Skąpana w słońcu 08:26, 04 lis 2018

Do góry

róża Mariatheresia

...uDany ogród 08:24, 04 lis 2018

Do góry
Rosa napisał(a)
A ja idę na brydża potrenować mózg. Miłego wieczoru wszystkim życzę i o poranku wpadamy do Danusi na filiżankę kawy (_)? i oglądanie ogrodu w jesiennej szacie .

Ja nie umiem grac w karty, ani w szachy...szkoda to miła rozrywka.
Zapraszam na herbatkę!

Skąpana w słońcu 08:17, 04 lis 2018

Do góry
Kasiu, Dorotko, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa

ciąg dalszy sierpnia

Róża Chantal Merieux

...uDany ogród 08:15, 04 lis 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
fajne plany na wieczor. Ja wlasnie pieke jablecznik. Polowe zabiore jutro do kosciola

Izuś było bardzo sympatycznie I powstały palny na Sylwestra

Działka prawie w Borach Tucholskich 06:24, 04 lis 2018

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Kasya mam coś takiego chyba mieszanka himalajskiej trochę wyszczuplona

Hmm...duże przyrosty ma wszystkie...
A czy próbowałeś jakiejś sośnie uszczykiwac przewodnik, co się wtedy dzieje ? Czy pojawiają się 2 czy tylko skraca się przyrost ?
B&B czyli betonowa Bawaria 23:24, 03 lis 2018

Do góry
Figaro napisał(a)
Wklejam bo chce pokazac ElzbietaFranka.

Zrob jeszcze fotke co tam posadzilas i jakiej wielkosci te biale kamiorki.
Ladny kontrast.
Za drzwiami do ogrodu... 23:16, 03 lis 2018

Do góry
Dzisiaj podczas obchodu ogrodu zauważyłam że dwie róże rosnące bok siebie mam zaatakowane przez mączlika.Kiedyś miałam go na kapustach ozdobnych i jarmużu(już nie sadzę),nie sądziłam że może atakować też róże.Rosną tam w pobliżu jeszcze inne,muszę jakoś skutecznie zadziałać aby muszki nie zaatakowały innych.Myślicie że na początek oberwać różom te liście,te róże są nie duże to dałabym radę, ale nie wiem czy to ma sens, bo przy najmniejszym ruchu,wiele z tych muszek odlatuje.Czyli potraktować od razu opryskiem?.
Takie polecane- Confidor 200 SL (preparat stosuje się w rozcieńczeniu 0,8 ml/l wody) lub Mospilan 20 SP (jedno opakowanie 2,5 g/6 l wody).Może ktoś miał do czynienia z mączlikiem ,podobno trudna z nim walka

A z milszych rzeczy w ogrodzie:

B&B czyli betonowa Bawaria 22:51, 03 lis 2018

Do góry
Wklejam bo chce pokazac ElzbietaFranka.

Ptasi gaj 22:50, 03 lis 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Wiosna 2015 r. Z tylu za altanka sterta gruzu przesypana ziemia.

Ja mam tez tym sposobem porobione. Jakbys chciala zobaczyc to poszukam i pokaze. Dobrze ?
RODOS - trochę inaczej 22:32, 03 lis 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Wszystkiego najlepszego Imienniczko, spełnienia marzeń ogrodowych wszelakich

Dziękuję Ci bardzo. Piękne życzenia i zdecydowanie będę się starać aby się spelnily. Tobie życzę aby Twój ogród i życie omijaly wszelkie kataklizmy zarówno pogodowe ja i inne.
Za drzwiami do ogrodu... 22:26, 03 lis 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Często zaglądam do Twojego ogrodu. Jest piękny, radosny, a Twoje ozdoby dodają smaczku
Pozdrawiam

To tak jak ja do Twojego
Miło że tak odbierasz mój ogród,tworzę go z radością...

Kamienny ogród patykiem malowany 22:08, 03 lis 2018

Do góry
To mam nadzieję, że i dzisiaj zajrzysz Wszystkiego naj naj naj
Ukojenie 22:07, 03 lis 2018

Do góry
Totalnie na dobranoc. Zasuszony juz wianek ktory zrobilam jakis miesiac temu. Z sucholusek i zatrwianu, hortensji anabelle i hortensji teller.

Za rok absolutnie robie wianek z kwiatow hortensji teller - teraz ma przepiekne blekitne 'przecierki'/na zdjeciu wyszly lila-fiolet.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies