Hej, to jest strona południowa ? dobry pomysł z poszerzeniem, ja lubię trawy to bym tam coś trawiastego dałado tego może być szałwia, kocimiętka, jeżówki, przetacznik .co do bodziszka czy jarzmianki to nie wiem czy dadzą radę w pełnym słońcu .
Powiem ci że to nawet niezły pomysł z taka listą w pliku w komputerze, ja to w zeszycie zapisywałam co mam, a i tak nie wszystko zapisałam, bo zapomniałam jak się nazywało i etykiety wyrzuciłam a nawet nie wiedziałam że miłorząb masz? A żurawki co tak ogólnikowo? widziałam u ciebie niezłą kolekcjęPerovskie super,ja mam jedną sztukę i tak się rozrosła że już towarzyszek jej nie będę dokupywaćTo ja teraz uroczo się pożegnam
Kochana moja, ożankę i Ice Dance mam Myślałam też o przetaczniku i liatrach. Jutro (po śladach Łukasza) wybieram się do bylinowego, zobaczę co mają z bylinek i jakie mają trawki. Chodziła mi po głowie jakaś niska rutewka, ale czy takie będą?
Obawiam się że jarzmianki na mojej "patelni" sobie nie poradzą.
Och, gdyby każdy kto do mnie zagląda zechciał napisać tak jak Ty, jak to widzi, to byłoby mi łatwiej.
Buziaki wirtuozie.
ta malenka rabatke mozna obsadzic hostami, zurawkami, kopytnikiem (vide przedogrodek Tess), zadbac o rodka, bo cos kiepsko wyglada, uformowac w walec cisa co nada mu cywilizowany wyglad, mozna dosadzic formowane cisy, mozna smialo carex Ice dance, Silver Sceptre, na wiosne czosnki ozdobne - roslin lubiacych cien jest sporo i sadzac je plamami mozna uzyskac wspanialy, caloroczny efekt.
Ewunia jak już kiedyś pisała wirtuoz kompozycji ze mnie żaden, ale choćby tak dla zabawy... Chyba coś takiego bym wykombinowała: (od lewej) między tymi różami od tyłu, od strony płotka dałabym ożanki. Pomiędzy tą środkową, a ostatnią różyczkę z tyłu oprócz ożanki wcisnęłabym chyba jeszcze jakąś wyższą trawkę.Bardziej z przosu pomieszałabym jarzmianki z jakimiś delikatnymi , niewysokimi trawkami (może jakaś niska rozplenica? Rabatkę ciut bym poszerzyła tak, żeby zrobić pasek z bodziszka (nie wiem jakiego, bo się nie znam ), a drugi pas z Ice Dance. Ale to tak na luźno i dla zabawy i do serca bym sobie tego nie brała .
Jest szansa też sie załapać na zawilce? Mam białe , co kwitną na wiosnę , lub jakies inne rosliny np turzyce ice dance, czyściec, liliowce pomarańczowe z biało-zielonym liściem, kocimiętki itp
Takie podsumowanie chciałam Ci kiedyś pisać, bo one zupełnie inne są w dotyku, ale nie miałam siły
Silver chyba lepiej dIelic dość często, bo u mnie w tym roku jest paskudna, bezładnie zarośnięte poletko, do tego jakaś karłowata sie zrobiła. Nie wiem, czy dalej ja chce
A będzie tam miała cień? No niby budleję masz wielką.
Dzieli się wszystkie z w/w.
Trawy dzieli się wiosną. Rzeczywiście karpy miskantów są wielkie. Trzeba się namęczyć czasem, by je wykopać. A dzielić trzeba nożem a jak wielka karpa, to i siekiera się nada
Wyjaśnienie: Tarasu z drewna jeszcze niema, ale juz zamówione,ściana przy tarasie z płyt narazie jest brzydka betonowa, będzie tez obłożona drewnem.W ogóle to niewiem czy kostką 10 x 20 obłozyć dookoła czy tylko takie kwadraty jak na inspirach.
To jest kwadrat 1,20 x 1,20 gdzie ma być wiśnia z Ice dance
Tess czy mogę Hosty Patriot (chyba dobrze napisałam) posadzić pod Budleją?
Jak często się dzieli trawy i jak to się robi? Tyle ich posadziłam i zaczynam się martwić. W zeszłym roku na próbę posadziłam Rozplenicę Hameln i już spora urosła. Chciałam ją przesadzić, ale nie byłam w stanie jej wykopać tak jest mocno zakorzeniona.
Mam trawy :
Trzcinnik Overdam
Caree Ice Dance
Carex Ever Gold
Carex The Beatles
Miskant ML
Red Baron
Rozplenice Hameln
a wracając do przydługawego już tematu ICE DaNCE ....
tak dla wszytskich którzy mają dylemat Pomacałam u Kasi Silvery i...
są mięciutki i bardziej wiszące z tego powodu niż ICE DANCE który ma ostre i sztywne liście. Poproszę jeszze o potwierdzenie tej obserwacji i zamkniemy temat
choć nadal nie wiem co to jest ta zielona...