I to moje nieszczęsne przedpłocie do zrobienia
Muszę zerwać darń chwastowiska, oczyścić obrzeża bo zarosły, dodać kompostu i coś posadzić. Chcę miskanty jak u Edytki przed nimi chyba trawnik. Jak myślicie?
Ogrodzenie w trakcie powstawania ☺
I te kubły...nie mam gdzie ich postawić, więc stoją przed ogrodzeniem.
no własnie tam jest tyle wszystkiego: bardzo :tłusta grabowa, skarpa i stare lipy, że własnie mi się wydaje, że cos bardzo neutralnego tam byc powinno.
Może tak: żółte to ławka - na osi, pod lipami, jakaś kostka? na jej poziomie cis ale jedynie zrównany z ławką, dywan z irgi, a niej pojedyńcze chyba seslerie jednak (bo mam je w podjeździe a rozchdniki mam tylko na tyłach) i swobodnie rzucone kamienie na dojście?
I moja nowa ukochana rabata: wjazowa różana ☺
Może na zdjęciach nic specjalnego ale na żywo te róże mnie zachwycają. Jak brzozy za nimi urosną a całkiem z tyłu za nimi, rodki i sosenki, bedzie cudnie
Buksy po fryzjerze. Pozostałe na innych rabatach też ogolone, oprócz giganta staruszka. Dla niego muszę poświęcić całe popołudnie. Wszystkie malutkie gąsieniczki, które znalazłam były martwe ☺
Posadziłam dzisiaj piwonie Krinkled White
Cudna jest, mam nadzieje ze. dobrze ja posadziłam i ze zakwitnie
To piwonia od laurowisni, dziekuje raz jeszcze, bardzo się cieszę
Kocham , kocham chyba wszystkie kwiaty,
Ale są , takie , które jeszcze bardziej kocham
No właśnie póki sil starczy. bo są dni,że zużycie materiału mojego się odzywa mocno w kręgosłupie