(...) i łukiem zakończone wejście do tej części ogrodu. (...)
Przeszperałam albumy i znalazłam Takie małe porównanie, jak wyglądał 20 lat temu a jak teraz i to ujęcie z tego samego miejsca Te nogi na pierwszym zdjęciu to ja z lalą, nie zwracać uwagi
a to smakołyki dla drobnego ptactwa
Łupiny kokosa wypełniam takim farszem lub podobnym. Tu akurat taki mix: smalec, słonecznik, pestki dyni, płatki owsiane, orzechy, siemię lniane, jarzębina suszona, suszone winogrona.
okryłam jeżówki świerkiem boję się o nie.
Tak. Przed zimą po jesiennej wertykulacji trawnika. Ja mieszam obornik z kompostem 1:3 i tą mieszanką przesypuję cały trawnik. Robię dosiewkę i na wiosnę mam znowu fajny trawniczek. Wygląda to tak: Trawnik właściwy. Po mechanicznej wertykulacji. Po zgrabieniu filcu. 25 taczek kompostu z obornikiem Po mulczowaniu.
Pokażę Wam jeszcze to samo miejsce o tej samej porze roku 8 lat temu
Przepis na pyszny piernik cioci Zosi 3/4kg mąki 4 duże (L) jaja 1 kostka margaryny(rozpuścić i przestudzić) 2,5 szkl.cukru(1 szkl.upalić,zalać ciepłą wodą, dobrze wymieszać i wystudzić drugą szklankę cukru dodajemy do ciasta) 2 łyżeczki sody przyprawa do piernika 1szkl.kwaśnej śmietany 2 łyżki kopiaste dżemu ( najlepiej powidła) powidła - kładziemy wzdłuż po łyżeczce powideł na wierzchu surowego ciasta ( pójdzie cały słoik) Zaczynamy od rozpuszczenia cukru i oddzielnie margaryny, Gdy wystygną dodajemy wszystkie pozostałe produkty. Dobrze mieszamy i wlewamy do dwóch wąskich foremek ( dłuższych niż do keksów). Na koniec kładziemy po łyżce powidła. SMACZNEGO. P.S. Ładnie, świątecznie udekorować.......
Grudzień w ogrodzie nie wygląda jak grudzień.
Przedtem były niuanse, teraz większe fragmenty
Mam do was pytanie: jaką farbę do malowania doniczek kupić? Kupiłam ładne doniczki, cena promocyjna to od razu się skusiłam, a tu klops, pod wpływem wody pleśnieją i farba z nich odpada. Wygląda to tak:
Zoju widać, że sezon ogródkowy skończony u Ciebie, bo piękną tworzysz biżuterię pozdrawiam