Neil Lucas też u mnie się powoli zbierają. Kupiłam 2 szt i dosyć ładnie rosły u mnie w zeszłym roku. Wiosna tego roku bardzo słabo wyszły źdźbła i wykopałam obydwa posadzilam w jednej donicy. Wydaje mi się, że odzyskały energię.
On ma bardzo ładne liście. jestem nimi zachwycona.
Wiosna przesądze na dobre słoneczne miejsce.
Z tymi trzcinnika mi to różnie bywa. Mam 3 szt i rosły w jednym miejscu nie za bardzo słonecznym. W zeszłym roku ekspert... I wysadzilam 2 szt w słoneczne miejsce i dobra ziemię. Wzrost przerósł moje oczekiwanie obecnie bez kwiatostanów ok 1.50 cm. jestem bardzo ciekawa jak będzie się przebarwiał jesienią na nowej miejscówce.
Ja dzisiaj zamowiłam miskanta "Silver Charm" - 2 szt i palczatka Chameleon
Witaj Syreno
Dawno Cię nie było. Bardzo się cieszę, że wróciłaś do tego opuszczonego, przez Ciebie, wątku.
Mam w ogrodzie kilka sztuk Green Jewel, które mi o Tobie przypominają.
Przyłączam się do próśb o zdjęcia.
Dzisiaj mało pracy a więcej rozmyślania. Mam duży dylemat co do rabaty północnej pod sypialnią przechodzącej we wschodnią ciagnącą sie wzdluż pokoi dzieci. Pan projektant rozrysował łuk północny (o najwiekszej głębokości 4,25m), który potem przechodzi w zaledwie wąski pasek 50cm wzdluż wschodniej ściany.
Te 50cm to za mało. Mąż zaproponował żeby cały ten bok uczynić rabatą przechodząca w to północne półkole. Wówczas jej głębokość byłaby prawie 2,75m i 3,75 tam gdzie budynek ma wykusz. Połączyłam to promieniem 3,4m (taka bylaby najwieksza głębokość rabaty północnej). I nie wiem czy to nie za wielkie. Czy moze wzdluz podjazdu dac pasek trawnika np.na szerokość 2kosiarek? Na razie wyszło mi coś takiego (wersja że caly wschód to rabata):