Co do kuleczek, ostatnio widziałam chyba taki ligustr, miał zielone kuleczki, nawet narwałam w Nadarzynie...koło Warusa, ale w końcu wywaliłam, bo za dużo już mam tych wianków
Miałam plan żeby schować, wiedziałam kiedy mróz nadejdzie, ale zostawiłam celowo - patrzę na nie i to mi jest potrzebne. W garażu też nie byłoby gwarancji na dobre przetrzymanie. Dlatego tak zdecydowałam, te gruntowe kwitnące - okryłam.
Ja też czekam na wiosnę i to bardzo !
Ale uwielbiam też i ten czas kiedy palą mi się lampeczki na choince ,na dworze mrozik a ja czytam sobie jakąś fajna lekturkę przy koniaczku lub herbatce a na bufecie palą mi się lampioniki Gram sobie kolędy na keybordzie albo czytamy z małym różne zimowe opowieści
Jest coś magicznego w tej atmosferze Świątecznej,którą sobie z chęcią troszke przedłuże do Trzech Króli,póki się choinka nie posypie
U Was też dzisiaj chyba na minusie, ale i tak cieplej, dlatego serdeczności i ciepła życzę. Okrywałaś coś? A czy u ciebie w ogóle coś kiedykolwiek wymarzło? Ciekawi mnie to.
Teraz to bym radziła wytrząsnąć te stare igły, które skupiają się w takich "kołtunach" - niech spadną i zbierz je ile się da. Nie pryskaj, bo to nic nie da. Może w tych starych igłach są jakieś formy larw, czy jaja, więc jeśli je usuniesz to tylko na dobre wyjdzie.
A może to spadanie igieł związane jest z zagęszczeniem i to po prostu musi być. Nowe igły są zdrowe?
Ten świerk jest podatny na przędziorka. dlatego nie lubię i nie sadzę już tych świerków.
Danusiu, a może właśnie wypada usuwać, jako niezgodne z regulaminem? Wiem, że odkopanie wszystkich jest nierealne, ale może usuwać te, na które napotkasz? Nie wiem, jak to wygląda technicznie, stąd być może moja sugestia okaże się nietrafiona.
Przeczytałam wpisy, to samo chciałam napisać forumowiczów przybywa, problem się powtarza co rok.
Często przeglądam całe wątki bardzo, bardzo przeszkadzają wklejane kartki świąt wiosennych i zimowych, powtarzające się życzenia po wątkach.
Częściej musimy poruszać ten problem, kto dobrze zrozumiał, apelować po swoich wątkach.
Nikt nie powinien czuć urazy, a serdeczne życzenia w specjalnych wątkach powinny być odebrane serdecznie.