Teraz to bym radziła wytrząsnąć te stare igły, które skupiają się w takich "kołtunach" - niech spadną i zbierz je ile się da. Nie pryskaj, bo to nic nie da. Może w tych starych igłach są jakieś formy larw, czy jaja, więc jeśli je usuniesz to tylko na dobre wyjdzie.
A może to spadanie igieł związane jest z zagęszczeniem i to po prostu musi być. Nowe igły są zdrowe?
Ten świerk jest podatny na przędziorka. dlatego nie lubię i nie sadzę już tych świerków.
Danusiu, a może właśnie wypada usuwać, jako niezgodne z regulaminem? Wiem, że odkopanie wszystkich jest nierealne, ale może usuwać te, na które napotkasz? Nie wiem, jak to wygląda technicznie, stąd być może moja sugestia okaże się nietrafiona.
Przeczytałam wpisy, to samo chciałam napisać forumowiczów przybywa, problem się powtarza co rok.
Często przeglądam całe wątki bardzo, bardzo przeszkadzają wklejane kartki świąt wiosennych i zimowych, powtarzające się życzenia po wątkach.
Częściej musimy poruszać ten problem, kto dobrze zrozumiał, apelować po swoich wątkach.
Nikt nie powinien czuć urazy, a serdeczne życzenia w specjalnych wątkach powinny być odebrane serdecznie.
Gdy rejestrowałam się w czerwcu tego roku na tym forum, faktycznie czytałam "Ważne informacje dla wszystkich" jednak Świąteczny nastrój mi się udzielił i o tym wpisie zapomniałam.
"Przypominajkę" dostałam dopiero 28 grudnia, chyba że było coś wcześniej i nie zauważyłam
Nie mniej błagam "pogaduchy" zostawcie na naszych wątkach, bo tak jak ktoś już pisał "tworzą klimat tego forum". Jeśli ktoś nie chce komentarzy do swoich wpisów (na swoim wątku) to niech o tym napisze np. na pierwszej stronie. Są też "wizytówki ogrodów" i tam nie ma komentarzy. Również są przecież wątki ściśle fachowe, dotyczące np. chorób roślin, polecanych lub nie polecanych roślin, i tam przeważnie trzymamy się tematu.
Jeśli trwa budowa nie ma lepszego wyjścia, jak poczekać na jej zakończenie Dopiero potem wyrysować układ rabat i wkleić tutaj Albo już planować, ale z robotą poczekać.