Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:56, 30 gru 2015

Do góry
Można dosypać, ale jak nie dasz rady to dosyp jeszcze liści zebranych gdzieś po ogrodzie, albo zgrabionych igieł spod tui czy czegoś.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:55, 30 gru 2015

Do góry
Witek namawia żeby do Trzech Króli postała, ale ja wolę wyprzedzać i czekać na wiosnę już od pierwszych dni w roku. Poza tym już się sypie.

Jeszcze jeden powód - choinka zasłania ciemierniki na stole
Świerk - choroby i szkodniki świerków połączony 10:51, 30 gru 2015

Do góry
Jeszcze tutaj są lepsze zdjęcia

Obejrzyj dokładnie grafiki, może już ktoś miał taki problem.
Świerk - choroby i szkodniki świerków połączony 10:49, 30 gru 2015

Do góry
Teraz to bym radziła wytrząsnąć te stare igły, które skupiają się w takich "kołtunach" - niech spadną i zbierz je ile się da. Nie pryskaj, bo to nic nie da. Może w tych starych igłach są jakieś formy larw, czy jaja, więc jeśli je usuniesz to tylko na dobre wyjdzie.

A może to spadanie igieł związane jest z zagęszczeniem i to po prostu musi być. Nowe igły są zdrowe?

Ten świerk jest podatny na przędziorka. dlatego nie lubię i nie sadzę już tych świerków.

Popatrz po tych grafikach, może znajdziesz coś podobnego. Czekamy, co powie Mazan.
Składanie życzeń świątecznych 22:45, 29 gru 2015

Do góry
Dla przypomnienia tym, którzy nieuważnie czytają, fragment postu Danusi z czwartej strony.
Gardenarium napisał(a)

Proponuję jak co roku:

- nie wklejać życzeń w pojedynczych wątkach
- wklejać życzenia w dziale "Rozmowy", gdzie z okazji każdych życzeń tworzę specjalny wątek. Wklejamy życzenia tam tylko raz Wątek jest przyklejony na górze, nietrudno go znaleźć.
https://www.ogrodowisko.pl/forum/30-pogaduszki

- osoby, które chcemy osobiście uhonorować specjalnym życzeniem - wysyłamy im na prywatną wiadomość
- wysilmy się nieco dobierając zdjęcie, aby było przynajmniej ładne i na temat.
- wkleić do regulaminu zakaz wklejania życzeń na wątkach ogrodowych. Na pw można wysyłać ile tylko dusza zapragnie
(...)
Sprawa setek na wątkach:

- wprowadzić zakaz składania życzeń z okazji setki

Zalety tego działania

- czytelność forum
- oszczędność czasu, przecież wklejenie 500 życzeń kosztuje niemało czasu. Ja nie jestem w stanie nadążyć nad wklejaniem.
- przyjemny odbiór forum w okresie świąt
- oszczędność miejsca na serwerze
- brak "pustych" postów

Składanie życzeń świątecznych 22:36, 29 gru 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Co roku forumowiczów przybywa, nowe osoby widząc "stare" życzenia, bo nie wypada usuwać... myślą, że tak trzeba i sytuacja co roku się powtarza

A ja co roku mam się za swoje dyskutując i apelując. Nie da się tego uciąć w jeden rok.

Danusiu, a może właśnie wypada usuwać, jako niezgodne z regulaminem? Wiem, że odkopanie wszystkich jest nierealne, ale może usuwać te, na które napotkasz? Nie wiem, jak to wygląda technicznie, stąd być może moja sugestia okaże się nietrafiona.
Składanie życzeń świątecznych 22:35, 29 gru 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Co roku forumowiczów przybywa, nowe osoby widząc "stare" życzenia, bo nie wypada usuwać... myślą, że tak trzeba i sytuacja co roku się powtarza

A ja co roku mam się za swoje dyskutując i apelując. Nie da się tego uciąć w jeden rok.

Przeczytałam wpisy, to samo chciałam napisać forumowiczów przybywa, problem się powtarza co rok.
Często przeglądam całe wątki bardzo, bardzo przeszkadzają wklejane kartki świąt wiosennych i zimowych, powtarzające się życzenia po wątkach.

Częściej musimy poruszać ten problem, kto dobrze zrozumiał, apelować po swoich wątkach.
Nikt nie powinien czuć urazy, a serdeczne życzenia w specjalnych wątkach powinny być odebrane serdecznie.
Ogródek Ewy 22:15, 29 gru 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kora gorzej izoluje, ziemia jest zdecydowanie lepsza, ale jak nie masz nic innego to na ziemię daj korę. Nie zakwasi, bo na wiosnę ją zdejmiesz.

Danusiu, bardzo dziękuję za dobrą radę, w przyszłym roku zadbam o swoje róże staranniej (jeśli przetrwają)

Pierwsza oficjalna wizyta szefowej w moim wątku.
Składanie życzeń świątecznych 22:08, 29 gru 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Szefowa założyła w odpowiednim czasie stosowny wątek, nowy i powiadomienie o nim każdy raczej ma

Gdy rejestrowałam się w czerwcu tego roku na tym forum, faktycznie czytałam "Ważne informacje dla wszystkich" jednak Świąteczny nastrój mi się udzielił i o tym wpisie zapomniałam.
"Przypominajkę" dostałam dopiero 28 grudnia, chyba że było coś wcześniej i nie zauważyłam
Nie mniej błagam "pogaduchy" zostawcie na naszych wątkach, bo tak jak ktoś już pisał "tworzą klimat tego forum". Jeśli ktoś nie chce komentarzy do swoich wpisów (na swoim wątku) to niech o tym napisze np. na pierwszej stronie. Są też "wizytówki ogrodów" i tam nie ma komentarzy. Również są przecież wątki ściśle fachowe, dotyczące np. chorób roślin, polecanych lub nie polecanych roślin, i tam przeważnie trzymamy się tematu.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:54, 29 gru 2015

Do góry
Przybyło, ale wczoraj ubyło, bo wpychałam podwójne wypełnienia i musiałam zmniejszyć ilość. Muszę jeszcze dokupić 10 wypełnień.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:49, 29 gru 2015

Do góry
Jeśli trwa budowa nie ma lepszego wyjścia, jak poczekać na jej zakończenie Dopiero potem wyrysować układ rabat i wkleić tutaj Albo już planować, ale z robotą poczekać.
Ogródek Ewy 20:45, 29 gru 2015

Do góry
Kora gorzej izoluje, ziemia jest zdecydowanie lepsza, ale jak nie masz nic innego to na ziemię daj korę. Nie zakwasi, bo na wiosnę ją zdejmiesz.
Morze woni i kolorów... 20:34, 29 gru 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A co to się stało, że nie wklejasz tych cudownych zdjęć? Na ostatnich ogród jakby śródziemnomorski

Notoryczny brak czasu
Wolę spędzać wolne chwile na podglądaniu ogrodów forumowiczów
Pozdrawiam Danusiu.
Morze woni i kolorów... 20:32, 29 gru 2015

Do góry
A co to się stało, że nie wklejasz tych cudownych zdjęć? Na ostatnich ogród jakby śródziemnomorski
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:47, 29 gru 2015

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:45, 29 gru 2015

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:44, 29 gru 2015

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:43, 29 gru 2015

Do góry
Jeszcze raz choinka, po 2 stycznia rozbieram

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:42, 29 gru 2015

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:41, 29 gru 2015

Do góry
Ciemierniki zostały, najwyżej na wiosnę będą nowe.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies