Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "AngelikaX"

Na zielonej... trawce :) 13:17, 22 mar 2018

Do góry
Makao_J napisał(a)
U mnie na razie pąki są pozamykane i małe więc nic nie tnę. Bałam się o graby które rok temu wsadziłam że nie przetrwają zimy ale widzę też pąki są więc nie mogę się doczekać aż ruszą.

Widoki za oknem typowo zimowe - brrrr no ale jeszcze 2 miesiące zima może się pokazywać.

Mam nadzieję że choć latem nie będzie tak mokro jak w ostatnich latach bo wyautuję niektóre róże

Ja nic do deszczu latem nie mam, niech pada, ale może w nocy co? Jak wszyscy (no dobra większość) śpi, a w dzień słoneczko poproszę i tak całe lato

Moje anabelle to już nie pączki a stożki mają
Na zielonej... trawce :) 13:15, 22 mar 2018

Do góry
Asia rozejrzyj się za lepsza ceną Ja w swoim miejscowym CO kupuje go za 34zł/5kg

Hmmm ale jak policzę te Twoje 100kg w sezonie to i tak robi się 680zł... ups moje 3 opakowania w sezonie to 100zł zaledwie to pewnie tyle co Twoje waciki
Na zielonej... trawce :) 11:06, 22 mar 2018

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Tak Kasiu, od początku sezonu - zaraz po wertykulacji. Opakowanie jest na 500m2 i faktycznie tak mi wychodzi, wiaderko starcza na dwa razy - mój trawnik ma 250m2. Nawożę średnio co 4-6 tygodni. Wychodzi ok 4-5 nawożeń w sezonie - ostatnie robię nie później niż do połowy sierpnia.
Nie stosuję innych nawozów

kurcze przyjmując że mam trawnik na połowie działki potrzebowałabym 20 kg na raz. czyli 100 kg na sezon czyli...770 zł. no dobra zacznę chyba od Yary Vila. może wystarczy choć na waciki
Ogród z wilkiem zamkn. 09:06, 22 mar 2018

Do góry
AngelikaX napisał(a)
I u Ciebie już pracowicie Dzieję się, a to lubię

też to lubię ale ogólnie zimno jeszcze -chciałam drzewka przesadzać ,ale mówią ,że jeszcze za zimno i trzeba poczekać
Lawendowy zawrót głowy 08:50, 22 mar 2018

Do góry
Cześć Jolu witam się wiosennie
Ogród Mirelli 08:49, 22 mar 2018

Do góry
Cześć Mirella wiosna w ogrodzie daje już pierwsze znaki?
Coś jeszcze, coś więcej... 08:47, 22 mar 2018

Do góry
I ja dołączam do zachwytów nad wiankiem pod szkołą syna przy czasie zerknęłam na telefonie, no boski jest! A teraz wracam pochwalić
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 08:46, 22 mar 2018

Do góry
Przyszłam dekoracje wiosenno- swiąteczne pochwalić... wianek na drzwiach cudny!
Ogródek Iwony II 08:44, 22 mar 2018

Do góry
Jaki słodki wianeczek ja jakoś nic na te święta w tym roku nie wyciągam, zresztą jakoś średnio je lubię... ogrodowo wiosennie już u Ciebie... chyba pójdę wypatrywać u siebie pierwszych krokusów
Ogród z wilkiem zamkn. 08:42, 22 mar 2018

Do góry
I u Ciebie już pracowicie Dzieję się, a to lubię
Na zielonej... trawce :) 08:40, 22 mar 2018

Do góry
Wczoraj pociachałam resztę hortek... moje anabelki mają już naprawdę spore pąki,aż mnie zaszokowały, wiosna faktycznie przywitała - czas nawóz do nich zakupić
Na zielonej... trawce :) 08:39, 22 mar 2018

Do góry
Fajnie, dziękuję Ci bardzo i czekam na wieści
Anulajda w raju 08:38, 22 mar 2018

Do góry
Aniu czytam o perypetiach zakupowych... ach te baby tak już mają (wiem po sobie ) naklikają, a potem drapią się po głowie jaką wersje przyjąć... u mnie się sprawdza wersja na zbiorowe zamawianie dla siostry, szwagierki itd
Na zielonej... trawce :) 08:34, 22 mar 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
hej .......musze też ten nawóz zakupić ,bo u Ciebie trawnik jest idealny
a jak tam pawilon ?

W grudniu nawet zielony był... po mrozach jest idealnie... sianowaty

Pawilon na finishu... czeka na nocne temperatury dodatnie, czyli płytki, kleje i te sprawy
Na zielonej... trawce :) 08:32, 22 mar 2018

Do góry
MonikA napisał(a)

hehe to tak jak u mnie ale nie przejmuj się wiosna znów nas pochłonie

Coś mi się zdaję, że z zdwojoną chęcią podłubie w ogrodzie uciekając od gruzowiska w domu... albo odwrotnie... tak mnie pochłonie, że nosa nie wyściubie
Na zielonej... trawce :) 08:30, 22 mar 2018

Do góry
anetta napisał(a)
Ja chyba trafiłam na jakiś felerny siewnik bo jak rozsialam to dopiero było nierownomiernie z jednej strony więcej sypie A z drugiej mniej.

Zerknij w dziurki, może z jednej strony są zapchane?
Na zielonej... trawce :) 08:30, 22 mar 2018

Do góry
Iwonka napisał(a)

Witam po moim zimowym marazmie Mam nadzieję, że dzisiejsze mrozy jakoś ominą nasze wiosenne zapędy ogrodowe - też dużo traw i wrzosów już przycięłam. Piękne hiacynty u ciebie. Nie wiem, czy Andzeliko pisałam Ci, ale jesienią odkurzacz ogrodowy nisamowicie mi pomógł. Daj jeszcze znać po wiosennych porządkach, jak sprauje ci się odkurzacz do kostki Zazdroszczę nowego pawilonu. Mnie chyba czeka remont altany, ale to trochę taki relikt z ubiegłej dekady i nie wiem, czy nie byłoby lepiej zbudować wszystko od nowa...

Cześć Iwonko, fajnie że już po tej zimie co nie?
Cieszę się, że odkurzacz usprawnił prace co do zamiatarki to mogę też polecić - ładnie ogarnia Jesień i zimę w sumie też była u mnie w użyciu

Pawilon cieszę się, że na końcówce... wczoraj nawet przymierzałam się przy pogadance z eMem gdzie zasiądę na narożnej kanapie i widok na ogród był całkiem całkiem

Na zielonej... trawce :) 08:26, 22 mar 2018

Do góry
Makao_J napisał(a)
Hejka hejka.

Hej Aniu - witam się już wiosennie teoretycznie, w praktyce za oknem... hmmm mało zachęcająco
Na zielonej... trawce :) 08:24, 22 mar 2018

Do góry
Balea napisał(a)
Witaj Angeliko,

dopiero niedawno temu odkrylam ten forum a dopiero wczoraj twoj watek.

Prawie caly dzien spedzilam, zeby przeczytac te wszystkie 600 stron

Twoj ogrod jest poprostu przepiekny, masz naprawde swietny gust. Nie moge sie napatrzec.

Chcialam sie zapytac, czy pawilon juz skonczony? Nie moge sie juz doczekac, jak bedzie wygladal, choc moge sie domyslec, ze napewno wspaniale.

I czy masz jakies nowe ogrodowe plany na ten rok?

Pozdrawiam Cie serdecznie z niemiec

Balea

Witam Cię serdecznie

Ojej cały??? No powiem szczerze podziwiam, że Ci się chciało

Dziękuję - niezmiennie takie wpisy dają mega pozytywnej energii do działania w tym moim ogrodzie chce się wciąż i wciąż

Pawilon jest na takim etapie na jaki pogoda pozwoliła, czyli stan "zamknięty". Wypatruje braku minusowych temperatur nocnych, ponieważ zostało tylko położyć płytki, wygipsować ściany i położyć tynk z zewnątrz... więc mały przestuj na razie

Co do planów ogrodowych na ten sezon jako takie są, ale bez specjalnej spiny - dodać w gaikach brzozowych element zimozielony - w większym trzy żywopłoty bukszpanowe prowadzone w łuki, w mniejszym w formie kul.
Za moment remont parteru, więc ogrodowo z doskoku raczej będę

Pozdrawiam serdecznie
Na zielonej... trawce :) 08:18, 22 mar 2018

Do góry
Tak Kasiu, od początku sezonu - zaraz po wertykulacji. Opakowanie jest na 500m2 i faktycznie tak mi wychodzi, wiaderko starcza na dwa razy - mój trawnik ma 250m2. Nawożę średnio co 4-6 tygodni. Wychodzi ok 4-5 nawożeń w sezonie - ostatnie robię nie później niż do połowy sierpnia.
Nie stosuję innych nawozów
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies