Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

kasja83 18:35, 21 mar 2018

Angeliko a z tym Agrecolem-Efekt Dywanowy to jedziesz od początku sezonu??Czy na początek coś innego?MOżesz skrobnąć coś więcej??Ile dawek na sezon?
AngelikaX 08:18, 22 mar 2018

Tak Kasiu, od początku sezonu - zaraz po wertykulacji. Opakowanie jest na 500m2 i faktycznie tak mi wychodzi, wiaderko starcza na dwa razy - mój trawnik ma 250m2. Nawożę średnio co 4-6 tygodni. Wychodzi ok 4-5 nawożeń w sezonie - ostatnie robię nie później niż do połowy sierpnia.
Nie stosuję innych nawozów
Magleska 08:21, 22 mar 2018

hej .......musze też ten nawóz zakupić ,bo u Ciebie trawnik jest idealny
a jak tam pawilon ?
AngelikaX 08:24, 22 mar 2018

Balea napisał(a)
Witaj Angeliko,

dopiero niedawno temu odkrylam ten forum a dopiero wczoraj twoj watek.

Prawie caly dzien spedzilam, zeby przeczytac te wszystkie 600 stron

Twoj ogrod jest poprostu przepiekny, masz naprawde swietny gust. Nie moge sie napatrzec.

Chcialam sie zapytac, czy pawilon juz skonczony? Nie moge sie juz doczekac, jak bedzie wygladal, choc moge sie domyslec, ze napewno wspaniale.

I czy masz jakies nowe ogrodowe plany na ten rok?

Pozdrawiam Cie serdecznie z niemiec

Balea

Witam Cię serdecznie

Ojej cały??? No powiem szczerze podziwiam, że Ci się chciało

Dziękuję - niezmiennie takie wpisy dają mega pozytywnej energii do działania w tym moim ogrodzie chce się wciąż i wciąż

Pawilon jest na takim etapie na jaki pogoda pozwoliła, czyli stan "zamknięty". Wypatruje braku minusowych temperatur nocnych, ponieważ zostało tylko położyć płytki, wygipsować ściany i położyć tynk z zewnątrz... więc mały przestuj na razie

Co do planów ogrodowych na ten sezon jako takie są, ale bez specjalnej spiny - dodać w gaikach brzozowych element zimozielony - w większym trzy żywopłoty bukszpanowe prowadzone w łuki, w mniejszym w formie kul.
Za moment remont parteru, więc ogrodowo z doskoku raczej będę

Pozdrawiam serdecznie
AngelikaX 08:26, 22 mar 2018

Makao_J napisał(a)
Hejka hejka.

Hej Aniu - witam się już wiosennie teoretycznie, w praktyce za oknem... hmmm mało zachęcająco
AngelikaX 08:30, 22 mar 2018

Iwonka napisał(a)

Witam po moim zimowym marazmie Mam nadzieję, że dzisiejsze mrozy jakoś ominą nasze wiosenne zapędy ogrodowe - też dużo traw i wrzosów już przycięłam. Piękne hiacynty u ciebie. Nie wiem, czy Andzeliko pisałam Ci, ale jesienią odkurzacz ogrodowy nisamowicie mi pomógł. Daj jeszcze znać po wiosennych porządkach, jak sprauje ci się odkurzacz do kostki Zazdroszczę nowego pawilonu. Mnie chyba czeka remont altany, ale to trochę taki relikt z ubiegłej dekady i nie wiem, czy nie byłoby lepiej zbudować wszystko od nowa...

Cześć Iwonko, fajnie że już po tej zimie co nie?
Cieszę się, że odkurzacz usprawnił prace co do zamiatarki to mogę też polecić - ładnie ogarnia Jesień i zimę w sumie też była u mnie w użyciu

Pawilon cieszę się, że na końcówce... wczoraj nawet przymierzałam się przy pogadance z eMem gdzie zasiądę na narożnej kanapie i widok na ogród był całkiem całkiem

AngelikaX 08:30, 22 mar 2018

anetta napisał(a)
Ja chyba trafiłam na jakiś felerny siewnik bo jak rozsialam to dopiero było nierownomiernie z jednej strony więcej sypie A z drugiej mniej.

Zerknij w dziurki, może z jednej strony są zapchane?
AngelikaX 08:32, 22 mar 2018

MonikA napisał(a)

hehe to tak jak u mnie ale nie przejmuj się wiosna znów nas pochłonie

Coś mi się zdaję, że z zdwojoną chęcią podłubie w ogrodzie uciekając od gruzowiska w domu... albo odwrotnie... tak mnie pochłonie, że nosa nie wyściubie
AngelikaX 08:34, 22 mar 2018

Magleska napisał(a)
hej .......musze też ten nawóz zakupić ,bo u Ciebie trawnik jest idealny
a jak tam pawilon ?

W grudniu nawet zielony był... po mrozach jest idealnie... sianowaty

Pawilon na finishu... czeka na nocne temperatury dodatnie, czyli płytki, kleje i te sprawy
Kawa 08:37, 22 mar 2018

Angie ok
jak zejdzie snieg i rozetki jeszcze trochę przybiorą na masie
będę wykopywać
dam ci znać