Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Anulajda w raju 15:46, 11 lip 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
O jaaa, fatalna pomyłka.
I tak Aniu masz pięknie.
Mi wreszcie też udało się przyciąć bukszpany.

No fatalna bardzo a jeszcze ten kolor czerwony którego nie lubię
Zdolna jesteś Iwonko że jesteś już poja mam jeszcze sporo do cięcia ale i tak mniej niż w zeszłym roku bo odeszły mi te buksy co chorowały wiosną ich na razie nie ruszam no i niektóre cisy mają bardzo króciutkie młode przyrosty to też odpadają
Na huśtawce miło płynie czas... 14:31, 11 lip 2017

Do góry
Iwk4 napisała
Martynka, ja w zeszlym roku tak przesadzalam różę. Do dziś jest kiepska. Nigdy więcej.

Masz rację, to nie był najmądrzejszy manewr. Długo się zbierał. Właaśnie otwiera dwa pączki, ale widać, że marne. W dodatku pasowałobymi ją jednak w inne miejsce dać, ale daruję sobie. Nie będę jej męczyć.
Za to zastanawiam się kiedy jesienią przesadzić inne. Czy wtedy, gdy będę sadzić z gołym korzeniem nowe. Bo przecież, owszem, epidemia różyczki u mnie nadal jest
Moje małe królestwo 14:28, 11 lip 2017

Do góry
olga80 napisał(a)
Aniu pomidorków mam 25 krzaków więc spokojnie będziesz mogła się częstować

Tereniu, a jak gęsto sadziłaś w tunelu?
Malutki pod lasem 14:25, 11 lip 2017

Do góry
Aniu, kuj żelazo. Może kupicie drugi.
Pokazesz jeszcze lawendę ze stipą? Uwielbiam to połączenie i sama nie mam...
Anulajda w raju 14:07, 11 lip 2017

Do góry
O jaaa, fatalna pomyłka.
I tak Aniu masz pięknie.
Mi wreszcie też udało się przyciąć bukszpany.
Od planów do... spełnienia marzeń 14:00, 11 lip 2017

Do góry
Cześć Aniu, dziękuję za wizytę u mnie.
Odpisałam na twoje pytanie.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6594-ogrodek-iwony-ii?page=766#post_3

Czy gdzieś planowałaś takie zestawienie?
Pokazesz, jak zagospodarowałaś rabatę przed domem?
Ogródek Iwony II 13:10, 11 lip 2017

Do góry
ania_wesola napisał(a)
Iwonko czy w donicach przy tarasie masz jeszcze to zestawienie berberysa z miskantem. Widziałam w innym wątku (Umiejętne zestawianie roślin, zgrane duety - wyłącznie przykłady kompozycji) i jestem ciekawa jak takie zestawienie sprawdziło się u Ciebie

Aniu, witaj. Niestety w drugim sezonie Gracilimusy zmarzły po trudnej zimie. Na dodatek w tym czasie Toszka pisała o złym sąsiedztwie roslin. I tak miskanty i berberysy, to złe sąsiedztwo. Zatem nie dosadzałam. Berberys się pięknie rozrósł i zajął całe miejsce. Podsadziłam tylko zurawką. Mi się se berberysy w polączeniu z czerwonymi różami obok też bardzo podobają. Gotki za tydzień. Nie mam chwilowo dostępu do zdjęć.
Ogródek Iwony II 13:10, 11 lip 2017

Do góry
Łucjo, oczywiście
Zaraz sobie zapiszę, by nie zapomnieć
Na huśtawce miło płynie czas... 09:26, 11 lip 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Szybki obchód dzisiaj, bo jeszcze praca czeka.

Pashmina zachwyca, uwielbiam! Jest taka, jak na zdjęciach w necie, jest cudna.

Zapuszczam się juz dlugo na nią. Zapisalam, by kupic sobie do donicy. Przed dom Oczywiście na wiosnę.

Martynka, ja w zeszlym roku tak przesadzalam różę. Do dziś jest kiepska. Nigdy więcej.
Ogródek Iwony II 09:18, 11 lip 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Super wyszły te roszady na rabacie z trzcinnikami. Bardzo ładnie wszystko. Maki kojarzyłam tylko takie zwykłe z pola, a Twoje ciekawe są. Mieliście dziś ładną pogodę; u nas leje cały dzień.

Martynko, co do pogody, to mam opóźnienie z odpowiedzią. Wczoraj lalo mocno i burza była. Podlalo ogród.
Zajęć mam ostatnio mnóstwo, staram się wszystko ogarnąć. Ogrodowo przycięłam wreszcie bukszpany i pielę. Intensywnie.
Maki, jak chcesz, zbiorę ci trochę nasion. Potem same się bedą wysiewać.
Ogródek Iwony II 08:55, 11 lip 2017

Do góry
bacowa napisał(a)
Doczytałam że róże RU kupiłaś.Mam ją , fajna, kwiat duży, kolor taki koralowy. Niestety co roku mi przemarza, ale i co roku na wysokośc 1,5m wyrośnie. Gdzieś na forum widziałam piękny krzaczek tej róży.

Rozwinął się u ciebie kwiat szałwii muszkatołowej ?, i jak ci się podoba ?

U Gosi byłaś i nic się fotami nie chwalisz ?

Tak, kwiat bardzo mi się podoba. Pachnie, to kolejny plus. Z przemarzaniem mnie Ewa zmartwiłaś, ciekawa jestem, jak się u mnie zadomowi.
Z szałwi się cieszę, jedna roslinka, a kwiatów sporo. Robi ładną plamę na rabacie. U Gosi fotek nie robiłam. Nawet aparatu nie zabrałam. Wizyta była przy okazji, szybko i lecielismy dalej. Za to podobalo mi się, jak stipa pozerała róże. To było morze stipy. Moze Gosia by wstawila fotkę
Ogródek Iwony II 08:46, 11 lip 2017

Do góry
Margo napisał(a)
Iwonko, dziękujemy za wizytę i roślinki
Bluszcz już posadzony, ilość idealna, normalnie jakbyś wiedziała ile dokładnie potrzeba
Mam nadzieję że z remontem zdażyliście ?
Pozdrawiam serdecznie

Gosiu, remont trwa. Więc czasu mam mało. Ale wszystko, co bylo zaplanowane na sobotę, zrobione.
Przepraszam, ze tak nagle wpadlismy do Ciebie. Za to miło spędziłam czas i twoj ogród bardzo mi się podoba. Bardzo. Zazdroszczę ci tej przestrzeni, ktorą u mnie skradł budynek gospodarczy. Bo powierzchniowo mamy chyba podobne działki.
Zapomniałam ci ukopać zurawkę krwistą. Następnym razem dostaniesz
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 09:18, 08 lip 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Masz piękną lawendę. Ja mam trzy odmiany. I jedna mnie nie zachwyca. Aniu, napisalam na pv.

Właśnie odpisałam. Lawendę mam piękną to prawda, dwie odmiany. Jedna jest ciemniejsza i ta bardziej mi się podoba. Obydwie bezproblemowe.

Madżenie ogrodnika sezon 2017 00:47, 08 lip 2017

Do góry
Moja MW też jakaś niemrawa. I też odpoczywa.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 22:54, 07 lip 2017

Do góry
Masz piękną lawendę. Ja mam trzy odmiany. I jedna mnie nie zachwyca. Aniu, napisalam na pv.
Ogródek Iwony II 20:25, 07 lip 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, u mnie niedaleko w szkółce po 10 zł. Naprawdę ją byś chciała?

Ooo super, jeśli możesz podać mi namiar na tę szkółkę to bardzo chętnie zamówię u nich tę różę. Jest obłędna. U nas w okolicy nie ma takich szkółek a na targach pytałam się na każdym stoisku z różami i nie mieli.
Ogródek Iwony II 09:55, 07 lip 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Iwonka jeżówki też przesadzałam i nic im nie jest. Teraz róża czeka na nową miejscówkę.

W zeszłym roku miałaś piękną czerwoną różę - która to jest?

Mirelko, nie wiem, o której myślisz.
Montany przy tarasie

Moonstaead Wood burgundowa

Synusiowa - biedronkowa NN

I ta, co wyżej wstawiłam fotki
Ogródek Iwony II 09:42, 07 lip 2017

Do góry
Anusia napisał(a)
Montana cudowna. Jest nie dostępna u nas. Przyjdzie mi ją zakupić przez internet. Piękne rabaty.

Aniu, u mnie niedaleko w szkółce po 10 zł. Naprawdę ją byś chciała?
Ogródek Iwony II 09:31, 07 lip 2017

Do góry
Koniec kawy, trzeba iść popracować w ogrodzie. Miłego pielenia

Ogródek Iwony II 09:27, 07 lip 2017

Do góry
Nie pamiętam nazwy tej róży.
Ładne, zdrowe dwa krzaczki. Ulubienice e-Ma Faceci kochają odcienie czerwieni. Bynajmniej mój
Inny odcień czerwieni, niż u Montany.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies