Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anulajda w raju

Anulajda w raju

anulajda 13:12, 11 lip 2017

kasia_c napisał(a)
A i na wiosnę na pewno będę podglądać cięcie. Też mam sporo Twoich odmian i nie wiem jeszcze którą jak ciąć.

Kasiu ja z cięciem róż do przykładu chyba nie jestem dobra i nie chciałabym mieć Twoich na sumieniu bo swoje mogę mieć ja tnę róże późną jesienią
anulajda 13:37, 11 lip 2017

MirellaB napisał(a)
Aniu,a może róże nie są pomylone tylko zmieniły kolor? Moja Piano w zeszłym roku taka jaka być powinna czyli czerwona (właśnie dla tego koloru ją kupiłam), a w tym roku wiśniowo-fioletowa

Pięknie u Ciebie jak zawsze, ale Lavender tym razem najbardziej mi się podobają

Mirelko aż tak róże koloru nie zmieniają sama zobacz,czekam jeszcze na drugi obok krzak i będę reklamować hurtem bo jeszcze w różach Voyage mam pomyłkę na jedną żółtą buu...

Lavender też nie skromnie przyznam że się mi podoba
anulajda 13:39, 11 lip 2017

Kokesz napisał(a)

Aniu co to za odmiana żurawki?

Georgia Peach
MirellaB 13:45, 11 lip 2017

anulajda napisał(a)

Mirelko aż tak róże koloru nie zmieniają sama zobacz,czekam jeszcze na drugi obok krzak i będę reklamować hurtem bo jeszcze w różach Voyage mam pomyłkę na jedną żółtą buu...

Lavender też nie skromnie przyznam że się mi podoba

Maszz rację, aż tak nie powinny zmienić koloru

Iwk4 14:07, 11 lip 2017

O jaaa, fatalna pomyłka.
I tak Aniu masz pięknie.
Mi wreszcie też udało się przyciąć bukszpany.
anulajda 14:30, 11 lip 2017

Zagajanka napisał(a)

Jestem bardzo ciekawa, jak ten szpaler będzie u Ciebie wyglądał nawet już w przyszłym roku Mam jeden krzaczek i jest cudowny, a co jak jest ich tyle obok siebie!

Zostawiłaś na te Larissy trochę miejsca? U mnie ona po dosyć mocnym cięciu wiosennym znowu ma chyba z 1,5 m na szerokośc. Potwór

Też jestem ciekawa już teraz po roku mnie cieszy, a ten zapach ))

Raczej tak tam gdzie pędy kierują się w stronę słońca ma jeszcze sporo miejsca, niektóre sztuki w plecach mają miskanty to tam się nie pchają,już w zeszłym roku pokazała co potrafi jeszcze widać korę to nie jest żle
anulajda 14:44, 11 lip 2017

AngelikaX napisał(a)

Boskie kadry Bukszpanowy zywoplocik cięty jak od linijki kostrzewa też fajnie wygląda w doniczce... konwalniki masz wypaśne - ilu letnie one?
Róże chwalę zbiorowo... bo niewiem które foto zacytować Novalis ma piękny niespotykany kolor

Buziak za pochwały konwalniki rosną tam trzeci rok
anulajda 15:27, 11 lip 2017

tulucy napisał(a)
Przywitam się w Twoim raju

oglądałam po cichu, ale... czasem trzeba coś napisać, bo się człek udusi.

Podziwiam za konsekwencje i masowe ilości jednej odmiany. Pięknie wyglądają w takiej masie... u mnie pojedyncze pstynki. Ale chyba Larissy jeszcze dosadzę, mam mieć trochę wolnego w tym miejscu. 10 na pewno nie zmieszczę, ale w sumie z 5 dam radę. O ile wytrwam w postanowieniu jednej odmiany...

Witaj Łucjo Pojedyncze sztuki też są ok mam i ja takie ale w większość to po kilka sztuk jednej odmiany mam,niektóre te same w kilku miejscach nawet przez co obserwuje gdzie im lepiej jest.
Larissa piękna jest nie łapią ja żadne choróbska a nawet mszyce jej nie lubią
Dla Ciebie żebyś wytrwała w postanowieniu choć jednej sztuki

anulajda 15:46, 11 lip 2017

Iwk4 napisał(a)
O jaaa, fatalna pomyłka.
I tak Aniu masz pięknie.
Mi wreszcie też udało się przyciąć bukszpany.

No fatalna bardzo a jeszcze ten kolor czerwony którego nie lubię
Zdolna jesteś Iwonko że jesteś już poja mam jeszcze sporo do cięcia ale i tak mniej niż w zeszłym roku bo odeszły mi te buksy co chorowały wiosną ich na razie nie ruszam no i niektóre cisy mają bardzo króciutkie młode przyrosty to też odpadają
tulucy 17:36, 11 lip 2017

Aniu dzięki, wytrwam pewnie, bo już ją mam i to jak na mnie w obfitości 2 sztuk... jako jedną z niewielu. Właśnie zaczyna kwitnąć, sadziłam wiosną.