Asiu mi się ta wersja bardzo podoba. Do tego tak jak na twoim rysunku-różne rozmiary kulek- środkowa z tyłu największa, z prawej- średnia i lewa dolna- najmniejsza. To nadaje trochę dynamizmu rabacie i ciut więcej miejsca na wypełniacze.
Ale najważniejsze, że trzy kule wchodzą.
Planuję zrobić (jak co roku) spis nasion, które zebrałam z działki. Zrobię z podziałem, jakie kiedy wysiać. Myślę, ze ułatwi mi to wiosenne rozpoczęcie sezonuWczoraj byłam na działce, trochę ogarnęłam ale tonę w workach z liśćmi
Kompostowy "przepych"
"Ogarnięta " rabatka
Na ostatnich zdjęciach jako obwodka rośnie trzmielina w dwóch rzędach (dwa kolory). Chciałabym zacząć ją formować na mimi żywopłot ale nie wiem jak za to się wziąć. Moze ktoś z was to robił, poproszę o wskazówki. Czy powinnam zaplątać odrosty, a może dać im jakiś stelaż....?
Widoki na wyjściu, wiosna i latem ot zielony, a jesienią zaczyna od ciemnych brązów i przechodzi w żółcie i czerwienie rewelacyjny, oby urósł duuużo w górę
Osakazuki w jedną chłodną i wietrzną noc stracił sporo liści [1sze zdjęcie] a garnet przybrał barwę bardziej intensywną, bardziej czerwoną niż bordową.
Jeśli jest to fuzaryjna zgorzel traw to co mam zrobić? Pisałem już w tym temacie w tej sprawie parę stron wcześniej bodajże i tak jak wspomniałem Pani Danuta poleciła saletrę albo Topsin. Nie wiem tylko co mogę zrobić dzisiaj, w listopadzie? Spryskać to tym Topsinem czy odczekać do wiosny? Żebym tylko miał co ratować i nie musiał zakładać trawinka od nowa, bo poświęciliśmy jemu naprawdę mega dużo czasu.
Występuje w tym miejscu dużo takich czerwonych, różowych nitek (zabarwione źdźbła trawy w tym kolorze).
Dzisiaj widzę także, że pojawiła się jakaś pleśń na trawie
Wyrwałem tez trochę trawy, jest sucha a korzenie nie są czarne
Mija kolejny piękny jesienny dzień. Piękna pogoda i piękne święto.
Z okazji święta 100 lat niepodległości naszej Ojczyzny życzę wszystkim Ogrodowiczanom wszystkiego co najpiękniejsze.
Zobacz Aniu, mój pierwszy zamysł był właściwie taki
Podobnie co?
Tyle, że później spodobała mi się propozycja Pszczółki z umieszczeniem poduchy na rogu tej rabaty i powtórzenie tego po drugiej stronie tego przejścia czyli pod śś. I w ten sposób tylko tak te trzy cisy zmieścił by się .