Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 08:25, 30 kwi 2014

Do góry
Jaki stan? Kiedy ruszasz?
co tam zaplanowałąś?
Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem 08:24, 30 kwi 2014

Do góry
jak robicie walec?

Machaj do mnie bo ja z tamtych okolic
Kraina Czarów w fazie projektów 08:22, 30 kwi 2014

Do góry
Uracz nasz jakimiś czdjęciami
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:17, 30 kwi 2014

Do góry
Tu Danusia pisała https://www.ogrodowisko.pl/watek/1390-ogrod-warzywny-warzywnik-kolezenskie-porady?page=12
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:17, 30 kwi 2014

Do góry
olu ja nic nie polecam bo ja dopiero zaczynam swoją przygodę i ze szklarnią i z warzywami, ja tylko mogę czytać , uczyc się od mądrzejszych i doświadczonych oraz cieżko pracowac na efekt.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:00, 30 kwi 2014

Do góry
CO DO CYLINDRÓW:
Wyczytałam na mądrych forach że:
· cylindry szybciej się ogrzewają i przez to pomidory mają ułatwione pobieranie fosforu
· Turkucie podjadki się co najwyżej odbijają od osłonek i zostawiają w spokoju moje pomidory, paprykę... Mało tego, nawet ogórki rosną sobie u mnie w osłonkach, bo raczej by nie dotrwały do zbiorów.
· Poza tym, górna połowa cylindra pozwala mi ocenić, jaką ilością wody mam podlać krzak pomidora- po prostu leję na full, a nadwyżka i tak pójdzie obok
· pomidory rosnące w pierścieniach rozwijają znacznie lepiej system korzeniowy i wcześniej wchodzą w okres owocowania. Flance o wiele szybciej startuja po wysadzeniu (ziemia w cylindrze szybciej sie ogrzewa) i szybciej owocuja
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:42, 29 kwi 2014

Do góry
Alicjo - Alex ma rację, doniczki robił mój em.
wreszcie wróciłaś babo!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:42, 29 kwi 2014

Do góry
Wilcza góro, Beatko, Alex, Tessiu, - pozdrawiam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:39, 29 kwi 2014

Do góry
Mirela - szołot mom, pomidory tyż
Ino stipy ni mom
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:05, 29 kwi 2014

Do góry
http://www.pinterest.com/nickgardenguy/espalier/

odpowiem wieczorkiem
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:25, 29 kwi 2014

Do góry
Aguś- czy papryki też sadziłaś w cylindrach?

jak zaczyna kwitnąć w doniczce to trza pilnie wysadzać?
czy da radę przetrzymać bo kurcze przymrozki zapowiadają
A miało być tak pięknie.... 00:00, 29 kwi 2014

Do góry
Malkul- Ja też czekm z niecierpliwością aż zakwitną te dzwonki, będę pukała do Ciebie żebyś pooglądała

Mala_Mi - moje byy po zimie niemal nie naruszone,może dlatego tak bujnęły.

kaisog1 - przyznaję się bez bicia,chyba muszę się leczyć
Bogdziu -granulki czekają w pogotowiu
Irenko- może trochę marudzę,ale moja wyobraźnia inne obrazki mi pokazywała zimą
agam - Dzięki za wyjasnienie,bo ja już pół internetu przewaliłam i szukałam tej janiny
Odmiany żonkili nie potrafię powiedzieć,nie zapisałam, ale kiedy kupowałam było zaznaczone pachnące i pachną ślicznie.
agata19762 -kolory ciekawe,ale już mam plan że muszę dokupić jasnych, zbyt ponure mi się wydaja.
paniprzyrodo - zrobimy machniom
Tess- dzięki za info a czy gruntowe tez do takich się sadzi ?
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:10, 28 kwi 2014

Do góry
Marzenka, Ewa z Hortensji, Irenka Miłek, Gosia -Malkul, Tosia, Ewa -Katowice i Ewa z Wilczej, Dorota i Agata

Bardzo dziękuję, że zaglądacie do mnie, mimo, że ja coraz mniej mam czasu na zaglądanie na forum.
Przesyłam Wam serdeczne pozdrowienia.

Dziś po deszczu zbierałam ślimaki w ilościach hurtowych. Jakieś odmiany sado-maso, bo wchodziły nawet na kłujące iglaki. Najgorsze są pomrowy, których nie znoszę. Dobrze, że nie brzydzę się żadnych robali.

Acha, dostałam lilie wodne w prezencie od Bogdzi Kochana,bardzo Ci dziękuję. Już je posadziłam w stawie.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:12, 28 kwi 2014

Do góry
Anita, jutro podobno ma być ładnie (dziś było pochmurno, mgliście, bo w nocy popadało nareszcie, a ciepło jest, więc paruje), więc zamierzam porobić trochę fotek młodym listkom. Buki mają takie świetnie owłosione na tym etapie.

Justyna, cieszę się, że coś to dało. Mi się bardzo podoba ta sesleria.

Madżen, za rok będą okazałe. W tym muszą zmężnieć, ale ładnie przyrastają.

Jotka, dzięki za głos. Już widzę pozytywy po pierwszym podlewaniu. Specjalnie sadzę częśc tak a część normalnie, żeby zobaczyć różnicę w plonach.

Juzia, no ale dodałabyś coś jeszcze, niż tylko pozdrawiam

Magda70, ale te 5 szt to i tak prawie 100% więcej niż w ub. roku? To jesteś lepsza od nas

Paulina, w tym roku 7, a za rok 14

Malkul, ta wielka sałata, to nie jest od początku produkowana przez mnie, kupowałam małe sadzonki na rynku. Moja ta po lewej.

Ewalm, tak to jest nierówno na tym świecie.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:16, 28 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Agatko-dziekuje już zajrzałam do Ciebie a masz gdzieś fotkę całego drzewka? ma jeden pień czy to rodzaj krzewu?
pokaż proszę

Wstawię u siebie, nie wygląda jeszcze ładnie, kupiłam go jako małą rozkrzewioną sadzonkę, ale mi się umyśliło zrobić z niego małe drzewko z kulistą koroną i tak walczę któryś rok, bo klon chce się krzewić i trudno jest mi wyprowadzić ładny pień. Zdaje się odwrotnie niż Ty.
Grubej dyni zmagania z naturą 10:43, 28 kwi 2014

Do góry
Oj my akurat przed trawnikiem ejstesmy, juz się boimy że to będzie bardzo ciężka i żmudna robota. A że też jesteśmy uczuleni na "idealność" lekko nei będzie
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:41, 28 kwi 2014

Do góry
Agus dzięki za info w sprawie mrówek.
MAtko jaką ty juz asz wilkoą tą sałątę
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:26, 28 kwi 2014

Do góry
Oj Bogdziu, co Ty mówsz!
Jakie żarty?
Mam szczerą nadzieję że to Ty teraz zażartowałaś, bo absolutnie nikt tu nie zaruje.
Przecież to tylko powód do dumy być i pkazać swój ogród w Mai.
Każda z nas o tym marzy, każda by chciała i w sercu głąboko każda z nas marzy o tym.

Jak mogło ci coś takiego przejść prze myśl? Strasznie mi przykro się zrobiło że tak to odebrałaś!

Jeśli czymś Cię uraziłam to naprawdę wybacz, choć z ręka na sercu przyznaję że nawet mi to przez myśl nei przeszło.
Ogród niby nowoczesny ale... 22:10, 27 kwi 2014

Do góry
tusiawka napisał(a)
Super te wielkie gabiony.
Wszystko co szare lubię .

Ja też jak na razie....ciekawe co będzie za kilka lat...
stychaz napisał(a)

No nie mogę
Podglądam regularnie ale kompozycja w doniczce - Magda Mistrzostwo Pięknie z tym szarym odcieniem donicy i tarasu.
Ślicznie masz

Justyś....dzięki. Kompozycja to troszkę dzieło przypadku....kupiłam bratki, miałam trawki z którymi nie wiedzialam co zrobić....więc wcisnełam razem do doniczki i rośnie...

noemi napisał(a)
Jest pięknie , te szarości są niesamowite. Madziu gratuluję

dziękuję Madziu

malkul napisał(a)
Świetna będzie ta ściana Gabion-Zywopłot
miłego napełniania hehehehe

Ta....wiesz coś na ten temat co nie?! hehehehe
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:00, 27 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Agniecha npisze prosbe tylko nei wiem o której Bogdzi mówisz o tej słynnej ostatnio Pani z telewizji z rododendronami w tle?

Mój tydzień w Tv sie skończył mam nadzieje ze przestaniecie ze mnie zarty sobie robic.
Powojniki na gabionach fantastyczny pomysł.Pozdrawiam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies