Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kraina Czarów w fazie projektów

Kraina Czarów w fazie projektów

polinka 12:10, 29 kwi 2014

Ala Nareszcie wróciłaś Cieszę się bardzo.
Kryzysy każdego dopadają, mój psiak tak jak w tamtym roku był w miarę grzeczny tak w tym zadomowił się chyba już na dobre i pokazuje na co go stać. Spacery między kwiatami to już normalka dla niego, połowę ogrodu znów mam ogrodzoną sznurkami. Podobno jest środek do pryskania na rośliny, który odstrasza psy. Czy skuteczny sprawdzę za dwa tyg.ponieważ u nas nigdzie nie mogę go dostać.
Czekam z niecierpliwością na zdjęcia. Pewnie bluszcz ładnie się rozrósł
AlicyaLK 12:23, 29 kwi 2014

polinka napisał(a)
Ala Nareszcie wróciłaś Cieszę się bardzo.
Kryzysy każdego dopadają, mój psiak tak jak w tamtym roku był w miarę grzeczny tak w tym zadomowił się chyba już na dobre i pokazuje na co go stać. Spacery między kwiatami to już normalka dla niego, połowę ogrodu znów mam ogrodzoną sznurkami. Podobno jest środek do pryskania na rośliny, który odstrasza psy. Czy skuteczny sprawdzę za dwa tyg.ponieważ u nas nigdzie nie mogę go dostać.
Czekam z niecierpliwością na zdjęcia. Pewnie bluszcz ładnie się rozrósł

Polinko no mój pies to sznurki ma gdzieś, przeciska się pod siatką, pomiędzy drewnianymi ogrodzeniami, Trzeba po prostu zrobić na nią szczelne i wysokie ogrodzenie, co niestety odbierze trochę uroku. Wszystko u mnie sobie powolutku rośnie. Ja mam wszystko z opóźnieniem ze względu na zacienienie ogrodu. Na razie w zasadzie kwitną sobie tulipki, żurawki bujnęły po zimie, hortensje się zagęściły. Zrobię w weekend przy lepszej pogodzie jakieś foty, to tu wrzucę

W planach na razie mamy położenie płyt ażurowych pomiędzy podjazdem a wejściem do domu (rabatki niestety się nie sprawdziły, piesa tam biega ciągle z nosem i kopie , tak więc będą płyty ażurowe i karmik ościsty). Następnie wykopujemy korzenie po ściętych drzewach, bo w zeszłym roku nie zrobiliśmy całości, tak jak chciałam no i lecimy z koksem dalej, czyli przechodzimy na bok domu z rabatami

Mam nadzieję, że w weekend znajdę trochę czasu (ostatnio w pracy mam sajgon) i znajdę czas na wyrysowanie nowych planów Gatunkowo w zasadzie niewiele się zmieniło, ale w kwestii nasadzeń są zmiany
aleksandra_g 21:40, 29 kwi 2014

kochana! co do kryzysów to mogę przybić pionę! i to wysoką! fajnie, że wróciłaś no i czekam na rewolucję
AlicyaLK 21:58, 29 kwi 2014

aleksandra_g napisał(a)
kochana! co do kryzysów to mogę przybić pionę! i to wysoką! fajnie, że wróciłaś no i czekam na rewolucję

ohhh życzyłabym sobie rewolucji
aleksandra_g 22:01, 29 kwi 2014

na pewno coś się będzie działo
regli 23:43, 29 kwi 2014

Wreszcie jesteś Już miałam sms-y słać z tęsknoty Z psem kicha Kiedyś czytałam jakieś porady na niegrzeczne psy. Muszę poszukać.
malkul 08:22, 30 kwi 2014

Uracz nasz jakimiś czdjęciami
AlicyaLK 08:43, 30 kwi 2014

Zdjęcia będę robić w weekend chociaz nie ma za bardzo czym się chwalić u mnie nie ma takich cudów jak u Ciebie
gusiarz 22:45, 30 kwi 2014

Ala... skąd ja znam szalone psy . Mój Tomik też nieźle szalał, trochę poniszczył, potargał, porywał buty... i wydawało się, że tylko łańcuch nas uratuje... ale rzut oka szkoleniowca...najpierw kastracja, potem szkolenie... i nie ten chłopak .
Czasem jeszcze ucieka za bramę, ale gdy pomacham jego talerzem do frisbee momentalnie wraca . Z twoją psiunią też będzie dobrze... może potrzeba fachowej porady?
AlicyaLK 23:01, 30 kwi 2014

No może j masz rację. Ona jest znajda, ale już jako dorosły psiak. Pewnie ma swoje traumy Ona ma mnóstwo energii, po długim wybieganiu i tak chce jeszcze biegać po ogrodzie i jak ją cos najdzie, hakas frustracja, że nie obszczekała wystarczająco długo jakiegoś psa to zaczyna kopać, czasem znów coś wywącha i też zaczyna ryć. A gdzie jeździliście do trenera?