Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Glina i zielsko 20:01, 10 mar 2024

Do góry
Magleska napisał(a)
Lidka brawo Wy perfekcja w każdym kącie
teraz już możesz leżeć i podziwiać

Chociaż coś czytałam ,że jakieś tetrisy bylinowe masz w planie ?

Tak ale to tak już na spokojnie.
Chce posadzić szałwie zamiast lawendy na dereniowej. Dodam tym szałwiom seslerię.

Przesadze tujki danice co mam na obwódkach pomiędzy derenie.

I coś tam jeszcze upcham w sezonie żeby gęsto było. Wtedy mniej pielenia. Za zadarniacz będą tu floksy różowe i dokupie białych.

Na razie kupiłam tylko szałwie i 1 bodziszka rozanne.
Bylinowa łąka 20:01, 10 mar 2024

Do góry
Bylinowa łąka 19:59, 10 mar 2024

Do góry
W sobotę rano było u mnie -4. Zrobiło się biało. Szkód nie stwierdziłam. Już w piątek wieczorem trawa skrzypiała pod butami.
Wymarzony sielankowy ogród..... 19:42, 10 mar 2024

Do góry
A w ogrodzie zostały do cięcia hortensje bukietowe a później sprzątanie na rabatach, ale musi jeszcze chwilkę poczekać bo prawa ręka na razie ma chwilkę odpoczynku... Ale już zieleniutko się powoli robi

Zimowy Wysiew / Winter Sowing 19:40, 10 mar 2024

Do góry
A tu styczniowe. Po tych mrozach odkryłam je już i się zastanawiam czy nie pikować. Pewnie w tygodniu się za to zabiorę.

Zimowy Wysiew / Winter Sowing 19:38, 10 mar 2024

Do góry
Moje wysiewy. Stan 08.03.2024 r.
Jakby ktoś rozpoznał co to może być, to będę wdzięczna za informację. Widzę, że takie samo coś siałam jesienią i w styczniu. Chyba na wszelki wypadek gdyby ten jesienny wysiew się nie powiódł.
W doniczkach z siewu jesiennego. Widzę, że coś wschodzi jeszcze. To ostatnie to może być sparceta siewna. Ona wcześniej wzeszła i większość siewek wymarzła.

Edit Na tym zdjęciu rozpoznałam ostróżeczkę. Fajnie
Wymarzony sielankowy ogród..... 19:36, 10 mar 2024

Do góry
Margo2 napisał(a)
Monia, znasz może nazwy tych ciemierników?

No niestety, kupowałam jako ciemierniki orientalne, nazw nie było, a szkoda, może się rozsieją

Coraz więcej zielonego na rabatach

Wymarzony sielankowy ogród..... 19:33, 10 mar 2024

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Wszystkie ciemierniki masz cudne. Trudno wybrać tego naj.
Gratuluję pozyskania przebiśniegów. Oby szybko przybrały na masie.

Haniu no mam nadzieję, że ładnie będą przyrastały

Wymarzony sielankowy ogród..... 19:31, 10 mar 2024

Do góry
Alija napisał(a)

Wszystkie ciemierniki piękne, ale ten po prostu zjawiskowy.

Zgadzam się a jedne jeszcze się nawet nie rozwinęły

Wymarzony sielankowy ogród..... 19:30, 10 mar 2024

Do góry
April napisał(a)
Rewelacyjne ciemierniki. Normalnie kusisz, chyba wyruszę na zakupy, choć już jednego w tym roku kupiłam. Ale może trafią mi się podobne do twoich

Jola cudne są więc kuszę z premedytacją w tamtym roku dostałam od Sylwii siewki, mam nadzieję, że w przyszłym roku zakwitną, bo cieszą bardzo teraz, gdy tego koloru jeszcze nie ma aż tyle
A te zwykłe to sieją się u mnie jak głupie

Wymarzony sielankowy ogród..... 19:25, 10 mar 2024

Do góry
Magleska napisał(a)
Monia śliczne ciemierniki

w donicach sadzisz te przebiśniegi ?

też muszę sobie je kupić -mam jedną malutką kępę i jakoś wcale nie przyrasta ...może miejscówkę im muszę zmienić

Buziaki

Na razie w donicach, bo będą na jarząbkową sadzone, a tam czeka mnie w tym sezonie parę zmian, jak skończę to pójdą bezpośrednio do ziemi na razie na dereniowej w tych donicach trafiły ja kochana miałam 3 sztuki cebulek w tym roku pojawiła się czwarta po dwóch latach

Wymarzony sielankowy ogród..... 19:21, 10 mar 2024

Do góry
Waclaw napisał(a)

Tak, cudny

Wacław, uroczy ten ciemiernik, jeszcze jakby te główki tak im nie wisiały, no ale cóż i tak cieszą

Wymarzony sielankowy ogród..... 19:19, 10 mar 2024

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Wszystkie cudne
A u mnie na wsi jest tyle pierwiosnków że szok
Tylko słyszałam ,że one jak się je przeniesie z takiej dzikiej rozsady to zginą

A to ciekawe. Justyś jeszcze raz dzięki za sansewierie posadzone i cieszą oczęta

Krokusiki jeszcze z dzisiaj
Wymarzony sielankowy ogród..... 19:16, 10 mar 2024

Do góry
antracyt napisał(a)

Ten jest cudny

Też chyba najbardziej go lubię za te obrzeża widziałam siewkę, ale teraz po przymrozkach to zbrązowiała i jestem ciekawa czy przetrwa.

Z dzisiaj focia
Wymarzony sielankowy ogród..... 19:14, 10 mar 2024

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Och, jestem zachwycona twoimi cudnymi ciemiernikami. Masz piękne odmiany

U mnie na razie tylko 1 kwitnie.
Widzę ,że wszystkim się udzieliło dzielenie , kupowanie i sadzenie przebiśniegów

Dziękuję Aniu mam nadzieję, że też fajnie te ciemierniki się rozsieją a przebiśniegi to taka chciejka już od dawna i w końcu choć trochę ich mam

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 19:12, 10 mar 2024

Do góry
Nowe ciemierniki

Wymarzony sielankowy ogród..... 19:11, 10 mar 2024

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Och ta wiosna Przebiśniegi się pięknie rozrastają. Pozdrawiam Moniś

Gosiu, ależ dobrze cię widzieć mam nadzieję, że w tym sezonie no uda się spotkać mam nadzieję na rozrośnięcie tych przebiśniegów buziaczki
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 19:11, 10 mar 2024

Do góry
Rząd drzew po drugiej stronie podjazdu takie chucherka ze nie widac

Jaszczurka nie przetrwała zimy...

Wymarzony sielankowy ogród..... 19:09, 10 mar 2024

Do góry
Makao napisał(a)
Fajny pomysł z tymi przybiśniegami. Nie wiedziałam że można je kupić w necie takie kopane. Też zbieram się do zakupu.

Można, można kupiłaś? Ja już wcześniej się nad tym zakupem zastanawiałam i w tym roku już nie odpuściłam mam nadzieję, że ładnie się rozprzestrzenią

Za drzwiami do ogrodu... 18:56, 10 mar 2024

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Aniu śliczne masz przebiśniegi, a krokusową rzeczkę mamie pokazywałam, bo jej się taka żółta zamarzyła i ma plan sadzić jesienią.
Taras widzę już wykończony i udekorowany w sam raz na spotkania.
U mnie dziś -4 i biało. Ale to ostatni taki zapowiadany duży minus. Wiadomo, że prognozy swoje, a życie swoje i to się może zmienić, ale na razie cieszę się tym.

Mam tam posadzoną mieszankę krokusów i kwitną kilkoma etapami, zmienia się kolorystyka. Też jestem urzeczona, co roku tak samo mnie zachwyca, albo i bardziej, bo krokusików przybywa
Taras już zdążyłam zagracić ozdóbkami, ale stoją tam też `tymczasowo ozdoby ogrodowe, nie wyniesione jeszcze po zimie. Na tarasowe posiedzenia jeszcze za chłodno, jeszcze nie było otwarcia nowego sezonu tarasowego. Spotkanie było domowe, ale spacer po ogrodzie obowiązkowo się odbył
U nas też były przymrozki, nawet chyba więcej niż -5. A teraz znów mają być deszcze!? Mam nadzieję, że strat nie ma, przynajmniej nie widzę. Warzywniak trochę przykryłam włókniną, bo tam już sporo zielonego
Zdjęcia przed nakryciem:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies