Bardzo mnie cieszy, że hortensje udane bo termin wysyłki był późny, zawsze szkoda straty roślin. Delikatna - masz na myśli love you kiss? Jeśli ta to cieszę się niezmiernie bo u mnie kwitła tylko dwa sezony - przemarza, a jest naprawdę bardzo wdzięczna.
Cudne nowości. Deep Purple pasowałaby, myślę, do Rotschwanz, która u mnie ma za ciemno i słabuje, może by skroić taki duet?
Też mam coś tam z linii everbloom, ale nie doczekałam kwitnienia na tegorocznych pędach - może mam za ciemno, a może pomylone odmiany? Och, jakżeż brakuje mi czasu, aby pochylić się nad każdym moim kwiatkiem ;(
W trawach Twoje hortensje wyglądają przepięknie. W jakich trawach? Stanowisko masz dla nich cieniste czy słoneczne?
Ogólne widoczki zacienionego zakątka. Walczę tutaj z mchem tzn w sezonie sypię nawóz antymech florovitu, a na zimę wapnuje, ale on i tak zwycięża. Na wiosnę go wertykulatorem wykończę
Kiełkuje mi pomysł, by po obu stronach bramy wjazdowej posadzić dwa drzewka liściaste, po jednym z każdej strony, bo jakoś tu pusto. Pomyślałam o klonach szczepionych na pniu (Globos, coś tam...) lub bukach kolumnowych... Potrzebuję głosów doradczych, by do wiosny wyklarował się już konkretny pomysł...Pomożecie? Przepraszam za jakość zdjęć, ale ogólny zarys widoczny...
na pierwszym zdjęciu wiosna, na drugim lato.
Zaraz Ci poszukam
Oni nie mieli wyjścia, musieli posadzić...my byłyśmy ZAJĘTE...sobą
Laguna jest i z prawej, i z lewej. Tylko z lewej młodsza sadzonka i gorszej jakości. Chociaż już zaczyna gonić tamtą.
Ta duża ma 3 lata i jest od Chodunowej, ale już tam nie kupuj. Dziewczyny bardzo narzekały w tym roku na Rosarium. W przyszłym roku, na wiosnę, będziemy najprawdopodobniej kupować wysyłkowo z RosaĆwik z Bogusią, możesz się dołączyć.
Jeszcze Giardinę zobaczyłam po drodze u siebie, jak Ci Laguny szukałam. Piękna róża, jeszcze zdrowsza, ale drugie kwitnienie ma dużo mniej obfite. Rośnie u mnie przy tarasie...jak na drożdżach. Mam ją rok, już ma ze 4 metry...
Jeżyny zaraz nawet w nalewce będą wspomnieniem, nawet tu się już kończą
Dziękuję Naszło mnie na zmianę koloru włosów, tak stopniowo to robiłam i teraz mam jeszcze jaśniejsze
Sylwio, mi również, ale nie zdziwisz się chyba, że chcę trochę, no może trochę więcej pozmieniać na jednej z nich. Na drugiej również systematycznie dodaję kolejne byliny.
Moja Sibrica nie świeci tak jaskrawo, buuu, czemu? Czyżby oszukany dereń? A metkę ma nawet
Haniu, dziękuję za nfo o cyprysikach, zdecydowanie muszę je jednak przesadzić, lepiej teraz póki są jeszcze niezbyt duże.
I mus dokupić penisów, w sensie jakiegokolwiek, bo nie mam . Mam szukać jakichś konkretnych odmian? Pięknie sie wybarwiają, a teraz każdy kolor mocno wskazany.
Pochwal się co tam uwędziłaś pysznego? Ja nabyłam mały szybkowar żeby zjeść trochę "zdrowszej" wędliny, dobre chociaż tyle
Witaj Filomeno, a ja ich nie znałam, w moich stronach rodzinnych nie występowały, myślę, że będą krócej kwitły. Jak tak o nich piszesz, to koniecznie muszę go przesadzić w dłużej trzymającą wilgoć część rabaty.
Hortensje wszystkie ślicznie kwitły, także ta bardziej delikatna, dwie będę przesadzać na wiosnę na docelowe miejsce.
Dla Ciebie moje nowości, kwitnące na jednorocznych pędach, pierwsza, nie mogę odszukać nazwy.
Druga z serii Everbloom, miała być biała, zakwitła w pierwszym roku tak jaskrawym niebieskim kolorem, że chciałam się jej pozbyć. Poprawiła się jednak i niech tak zostanie.
Ostatnia Deep Purple, bardzo mocny nasycony kolor.
No piękne te twoje rabaty.świetnie skomponowane. I te trawy przepiękne.
Czytam o problemach z kręgosłupem. To uciążliwe. . I mnie ostatnio daje w kość . Już chodzę do masazysty.
Zdrówka Gosiu