Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gosiniak"

Igiełkowy ogródeczek 18:53, 27 lut 2013

Do góry
Bogusiu- również pozdrawiam, liczę że jutro będzie trochę słońca, bo dziś znów nie było, ale coraz cieplej za to
Igiełkowy ogródeczek 18:51, 27 lut 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Obetnij liscie brązowe i poczekaj bo wypusci nowe też tak miałam rok temu i marudziłam, że nie zakwitnie a zakwitła, nawozem ją póżniej wzmocnij. Pozdrawiam "igiełkowo-szyszkowo"

Danusiu dziękuję za rady, na pewno się zastosuję i piękny obrazek, wiesz jak mnie złapać za serceo
Igiełkowy ogródeczek 18:48, 27 lut 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)

A wcześniej zapasy w kisielu o stanowiska dyrektorskie

Oj co się tu będzie działo, tyko do 22 trzeba poczekać...hihi
Igiełkowy ogródeczek 18:47, 27 lut 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Śliczna ta jukka ktos mi dał malutką, miała być taka, ale póki co jest tylko zielona.

Jak kupiłam pierwszą to też bardziej paskowana była, a te co rosną to już od niej sadzonki i jakoś tak do końca wybarwić się nie mogą.
Igiełkowy ogródeczek 18:45, 27 lut 2013

Do góry
asc napisał(a)
Czytałam.. paluch jest

Wygląda jakby go ktoś drzwiami przydusił...hihih, tylko ten uśmieszek coś mi nie pasuje, w każdym bądź razie ja nie przydusiłam, u mnie drzwi otworem dla gości stoją
Działka prawie w Borach Tucholskich 18:41, 27 lut 2013

Do góry
Hej, przyszłam zapytać, czy masz jakąś sosnę wydmową już, bo nie pamiętam, tak mnie zachęciłeś że już szykuję w myślach miejsce, nie mogę się zdecydować Chief Joseph czy Taylor's Sunburst.
Igiełkowy ogródeczek 17:52, 27 lut 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Gosia myślałem że dostałaś taką ekstra odmianę , poczekaj jeżeli zaczną brązowieć to obetnij te liście i albo zostaw albo przesadź a w to miejsce Pinus contorta ‚Chief Joseph' -szykuje się na nią lub na 'Frisian Gold'

O widzisz i już propozycje, od razu mi weselej
Igiełkowy ogródeczek 17:48, 27 lut 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)

Poczekaj, przyjdzie słonko to może listki się bardziej zazielenią, czy ona pierwszy rok u Ciebie zimuje?

To jej drugi rok, pierwsza jukka którą kupiłam wydała nowe pokolenie, sama kwiatu nie wypuściła bo zachciało jej się w październiku kwitnąć i niestety nie zdążyła, za to wypuściła sporo sadzonek i to jest jedna z nich,
resztę sadzonek przesadziłam na podwyższone rabaty. Zeszłą zimę przeżyły, ale takich przebarwień nie było.
U mnie ciężka ziemia, a zima wyjątkowo wilgotna u mnie była może to jej zaszkodziła, te na murkach nie mają takich liści. Poczekam zobaczymy, dzięki za zainteresowanie
Igiełkowy ogródeczek 16:55, 27 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Czyli bez walki się nie obędzie
Zeta gdzie jesteś zaprowadź tu porządek?
Zeta nawet nie wie że szkółkę otworzyła, ciekawe co będzie jak po pensję wszyscy przyjdą...hihih

A wcześniej zapasy w kisielu o stanowiska dyrektorskie
Działka wkoło Lubczyka :) 14:53, 27 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Co do realizacji ogrodów Danusi masz tutaj, jeśli nie widziałaś:
ogród z lustrem
zimozielony-ogrod-przy-bialym-domu
ogrod-na-piaskachlink text
ogrod-z-wodospademlink text
Pozdrawiam

Gosia witam i dzięki za linki do Danusiowych realizacji-one wszystkie są piękne! Troszkę mi podcięłaś tym skrzydła, bo jak sobie pooglądałam te duże okazy roślin, a ja tu się cieszę z nazbieranych gałązek cisa, który nie wiadomo czy się nawet ukorzeni ;p Ale trzeba być dobrej myśli

Igiełkowy ogródeczek 14:29, 27 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)

Ale ona normalnie nie ma takich liści- powinna mieć tylko przy brzegach żółte, to po zimie tak dostała i czuję że będzie z nią źle za jakiś czas

Poczekaj, przyjdzie słonko to może listki się bardziej zazielenią, czy ona pierwszy rok u Ciebie zimuje?
Igiełkowy ogródeczek 14:19, 27 lut 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Gosia zostaw nawet bez kwitnienia jest ekstra - forma i kolorki

Zbyszek ale ona chyba tak przemarzła, że żółte liście się zrobiły, wiem że ładnie teraz wygląda, ale mam złe przeczucia, chyba wilgoć jej zaszkodziła
Przypuszczam że te liście wszystkie do wycięcia będą

A tak wyglądała w sierpniu:

I ta sama odmiana na podwyższonej rabacie we wrześniu i sierpniu, teraz wygląda podobnie:
Igiełkowy ogródeczek 14:16, 27 lut 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)

Ale piękna, bardzo lubię jukki, a ta ma cudne liście. Bardzo ładna, będę czekać na kwiat.

Ale ona normalnie nie ma takich liści- powinna mieć tylko przy brzegach żółte, to po zimie tak dostała i czuję że będzie z nią źle za jakiś czas
Igiełkowy ogródeczek 13:38, 27 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Zeta nawet nie wie że szkółkę otworzyła, ciekawe co będzie jak po pensję wszyscy przyjdą...hihih

A po co ma wiedzieć?? Im mniej wie tym bardziej szczęśliwa
Igiełkowy ogródeczek 13:37, 27 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)

I moja kolorowa jukka- pewnie za wilgotno ma albo przemarzła, stawiam na to drugie, na podwyższonej rabacie takie same mają się lepiej, będę musiała ją zastąpić czymś innym chyba, bo nim się zregeneruje, to kwiatów nigdy się nie doczekam

Ale piękna, bardzo lubię jukki, a ta ma cudne liście. Bardzo ładna, będę czekać na kwiat.
Igiełkowy ogródeczek 13:29, 27 lut 2013

Do góry
Działka wkoło Lubczyka :) 13:23, 27 lut 2013

Do góry
Co do realizacji ogrodów Danusi masz tutaj, jeśli nie widziałaś:
ogród z lustrem
zimozielony-ogrod-przy-bialym-domu
ogrod-na-piaskachlink text
ogrod-z-wodospademlink text
Pozdrawiam
Krowy, staw i my... 13:14, 27 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
O palma ci rośnie, ale fajnie

Ciekawe jak długo jeszcze u mnie wytrzyma nigdy nie miałam palmy.
Igiełkowy ogródeczek 13:07, 27 lut 2013

Do góry
Madzia Zecia na pewno na ciebie zagłosuje a ona właścicielka więc ma głos podwójny
Niech już będzie i tak byś wygrała Pani dyrektor
Krowy, staw i my... 13:03, 27 lut 2013

Do góry
O palma ci rośnie, ale fajnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies