Wygląda jakby go ktoś drzwiami przydusił...hihih, tylko ten uśmieszek coś mi nie pasuje, w każdym bądź razie ja nie przydusiłam, u mnie drzwi otworem dla gości stoją
Hej, przyszłam zapytać, czy masz jakąś sosnę wydmową już, bo nie pamiętam, tak mnie zachęciłeś że już szykuję w myślach miejsce, nie mogę się zdecydować Chief Joseph czy Taylor's Sunburst.
To jej drugi rok, pierwsza jukka którą kupiłam wydała nowe pokolenie, sama kwiatu nie wypuściła bo zachciało jej się w październiku kwitnąć i niestety nie zdążyła, za to wypuściła sporo sadzonek i to jest jedna z nich,
resztę sadzonek przesadziłam na podwyższone rabaty. Zeszłą zimę przeżyły, ale takich przebarwień nie było.
U mnie ciężka ziemia, a zima wyjątkowo wilgotna u mnie była może to jej zaszkodziła, te na murkach nie mają takich liści. Poczekam zobaczymy, dzięki za zainteresowanie
Gosia witam i dzięki za linki do Danusiowych realizacji-one wszystkie są piękne! Troszkę mi podcięłaś tym skrzydła, bo jak sobie pooglądałam te duże okazy roślin, a ja tu się cieszę z nazbieranych gałązek cisa, który nie wiadomo czy się nawet ukorzeni ;p Ale trzeba być dobrej myśli
Zbyszek ale ona chyba tak przemarzła, że żółte liście się zrobiły, wiem że ładnie teraz wygląda, ale mam złe przeczucia, chyba wilgoć jej zaszkodziła
Przypuszczam że te liście wszystkie do wycięcia będą
A tak wyglądała w sierpniu:
I ta sama odmiana na podwyższonej rabacie we wrześniu i sierpniu, teraz wygląda podobnie:
Czyli bez walki się nie obędzie
Zeta gdzie jesteś zaprowadź tu porządek?
Zeta nawet nie wie że szkółkę otworzyła, ciekawe co będzie jak po pensję wszyscy przyjdą...hihih