ha! M mnie ubije nie spytał, zrobił i afera będzie. A jak mu wytłumaczyć dlaczego?
Ja wiem że między deska a folią jest wtedy przestrzeń na skraplanie ale czy tony ziemi i tak nie zmiazdza tej przerwy?
kocimiętka w ciągu trzech dni potroiła swoja wielkość, uwielbiam ją! jedyny minus to srylion siewek...
magnolia Aleksandrina najważniejsze że przezimowała!
i aktualna królowa czyli amanogawa
brzóski posadzone, z tyłu widac placyk na ognisko. jednak na tą chwilę tyle zrobimy. wędzarnia i altana moze kiedyś :/
i dereni elegantisima 5 kupiłam ale i tak pusto na rabatach, chwasty tylko widać
też tak pomyślałam...niewiem jak ostatecznie zrobią, ja tylko zapowiedziałam ze jak coś to oni będą wyjmować całą ziemię i szczelnie siatke zakładac jak się okaże że nornica mi marchewki wpierdziela
ojej no to znam oczywiście
skrzynie zbite, liczę na to że w sobote będziemy je zasypywać
tylko czy ta folia nie powinna być odwrotnie??dziobami do desek??
właśnie nie zawsze łapie,ja stosuję co tydzień opryski eko. liczę ze dadzą radę sesleria tez ma być ale raczej każda kępa i trzcinnika i seslerii ma być w takiej odległości żeby żwir byl widoczny
One właściwie spierają się na warstwie kamieni, w narożnikach mają pale, które są wbite w ziemię na głębokość ok 20 cm.
Siatka na nornice dolega do desek.
Witaj Aniu,
Skrzynie stoją na ziemi, ale od spodu wywinęliśmy tą folię kubełkową, która jest też wyłożona od środka.
Ja nic na nornice nie daje, bo pewnie wiele osób wkurzę tym wpisem, bo nie mam żadnych takich lokatorów jak nornice i krety, więc siatki nie zakładałam, ale jak ktoś ma takich bywalców to lepiej założyć. Choć według mnie jak nornica będzie na głodzie to i od góry wejdzie.
Mój pies robi u mnie też za kota i nic mu nie umknie
bo u mnie znowu przewałka z teściem który koniecznie chce ustawić skrzynie na płytach żeby tak wody nie dostawały od ziemi..ale wtedy jest szpara między deskami a siatką na kreta bo płyty tylko na rogach. no i próbuję mu to wytłumaczyć że to sensu nie ma..
mówię Ci ręce opadają