Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Anitka 07:48, 26 kwi 2018

m_gocha napisał(a)
Anitko! Słów mi brak aby wyrazić swój zachwyt Nawet nie wiem które zdjęcie mogłabym zacytować bo wszystkie piękne i piękne zakątki pokazują.
Oglądając Twój ogród czuję że taki styl ogrodu mi najbardziej odpowiada - chyba już ktoś powiedział wcześniej - ogród klimatyczny . Przynajmniej jego namiastkę chciałabym mieć u siebie...
Aż by się chciało zasiąść z kawką na Twoim tarasie i rzec: chwilo trwaj wiecznie!
Kącik z brzozami cudny. Jakie to są brzozy?
Piesio superowy

Zapraszam na taras na kawkę. To ja go ostatnio tak nazwałam po wpisie Ewelinki, bo cały czas dumałam jaki ja mam styl ogrodu i ona mnie natknęła swoim wpisem.
Na pewno osiągniesz taki klimat u ciebie, a tak naprawdę to już taki masz.
Trzy to brzozy takie pospolite tylko w jednej doniczce rosły. A ta pośrodku to 'Youngii' bardzo wysoko szczepiona.
Piesio daje wiele uśmiech i radości.
Anitka 07:50, 26 kwi 2018

Gosialuk napisał(a)
Anitko ja też pozachwycałam się wczorajszą porcją zdjęć. Już nie będę się powtarzać, ale przyłączam się do wszystkich ochów i achów. Szczególnie spodobało mi się oddzielenie warzywnika i kącik z ławeczką zacytowany przez ankę_

Ten kącik to mój ulubiony w ogrodzie.
Anitka 07:52, 26 kwi 2018

abiko napisał(a)
Ja się tak zastanawiam po licho jechałyśmy do botanika, jak ładniejsze widoki są u ciebie, o ilości tulipanów nie wspomnę
Miło było Cię poznać osobiście, niesamowicie ciepła istotka jesteś

Możemy następnym razem u mnie się spotkać
Też się bardzo cieszę, że poznałam część grupy Małopolskiej. A fajna ta nasz grupa jest bardzo
Anitka 07:53, 26 kwi 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Pieję z zachwytu nad Twoim ogrodem, jak zawsze gdy zajrzę i niesamowicie spodobał mi się kącik z ławeczką i podusiami w kamiennej altance

A to tylko kilka poduszek położone
Anitka 07:58, 26 kwi 2018

anna_t napisał(a)
Cześć Anitko
wieczorem zapoznam się z Twoim watkiem a powiedz mi teraz Twoje skrzynie stoją bezpośrednio na ziemii czy na jakiś płytach betonowych też?
masz folie kubełkową w środku?i na nornice coś?

Witaj Aniu,
Skrzynie stoją na ziemi, ale od spodu wywinęliśmy tą folię kubełkową, która jest też wyłożona od środka.
Ja nic na nornice nie daje, bo pewnie wiele osób wkurzę tym wpisem, bo nie mam żadnych takich lokatorów jak nornice i krety, więc siatki nie zakładałam, ale jak ktoś ma takich bywalców to lepiej założyć. Choć według mnie jak nornica będzie na głodzie to i od góry wejdzie.
Mój pies robi u mnie też za kota i nic mu nie umknie
Anitka 08:03, 26 kwi 2018

Milka napisał(a)
Cudowne łany tulipanów, ale cieszą, tylko potem te liście mnie wkurzają....
pies zwariowany, świetny
Lubię wszystkie twoje zakamarki

Pies naprawdę jest szalony i wiele radości daje.
Wiem, wiem, że to już minus duży tulipanów. U mnie byliny mam nadzieje pochłoną część tych liści. Bodziszek już przygotowuje się na ich "pożarcie".

Anitka 08:09, 26 kwi 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Piesa masz słodkiego, teriery są niesamowicie żywiołowe, ale jaki pies taka Pani, super z Ciebie Kobietka

Sylwia, on jest nie do zdarcie, a już ma latek siedem. Ja już nie nadążam za nim
Anitka 08:18, 26 kwi 2018

W poniedziałek cały dzień się zapowiadało na deszcz, nawet w oddali błyskawice było widać i jak już straciłam nadzieje, że coś popada to w nocy obudził mnie odgłos padającego deszczu. Ale to i tak kropla w morzu potrzeb.
Tulipanom jak i innym roślinom jest to teraz bardzo potrzebne.

Anitka 08:24, 26 kwi 2018

Uwielbiam przywrotnika po deszczu. Szukam teraz polecanego prze Ewę przywrotnika epipsila takiego niższego i bardziej zwartego. Jak ktoś wiem gdzie można kupić to proszę o namiary.

Agania 08:28, 26 kwi 2018

Anitka napisał(a)
Tulipany skąpane w porannych promieniach słońca.

Anitko pięknie jest u Ciebie o każdej porze roku i dnia, drzwi wow
Piesa super, masz z nim ubaw

Gdzie kupowałaś kamień na murki...proszę o info na pw.

Masz Elatę czy Everillo...chodzi mi o trawkę z pierwszego zdjęcia, już jest naprawdę piękna i ładnie wybarwiona