Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

abiko 10:34, 10 kwi 2018

Gosia a ogórecznik się wysieje, czy muszę go szukać co roku.. bo chyba jakoś go u mnie nie widać.
Wendy79 10:37, 10 kwi 2018

abiko napisał(a)
Gosia a ogórecznik się wysieje, czy muszę go szukać co roku.. bo chyba jakoś go u mnie nie widać.

U mnie się sieje na potęgę, ale teraz też go na razie nie widać.
abiko 10:41, 10 kwi 2018

Wendy79 napisał(a)

U mnie się sieje na potęgę, ale teraz też go na razie nie widać.

Hmm no to czekam, chciałam go przesadzić go warzywniaka, ale coś go nie widzę lub co możliwe pomylę z chwastem i wyrwę
tulucy 22:54, 10 kwi 2018

On mi bardziej ogórki przypomina zawsze, i zawsze się zastanawiam sklerotycznie, co w tym miejscu robią ogórki i to jeszcze na dokładkę samosiejki
Jana 23:16, 10 kwi 2018

Czekam Gosiu na Twoje fotki i aż się boję Twoich wysiewów , tego ogromu
Urszulla 04:20, 11 kwi 2018

Siedzisz w ogrodzie? Choć zobacz w wolnej chwili co wyprawiam w tym roku

A siewy idą do przodu. Jeszcze połowy nasion nie wysiałam. Obawiam się że Werbena hastata da plamę. Za to drżączki mam aż nadto w tym roku a pamiętasz w zeszłym były nici
kasja83 07:55, 11 kwi 2018

m_gocha napisał(a)
O punkcie nasycenia mówi prawo malejącej użyteczności krańcowej

Prawo malejącej użyteczności krańcowej jest wyjaśniane faktem, że wraz z pojawieniem się kolejnej zasianej/obsadzonej doniczki, potrzeba siania/obsadzania jest coraz bardziej zaspokajana. Prawo zakłada, że w którymś momencie kolejne zasianie/obsadzenie doniczki dostarcza coraz mniejszej przyjemności (w porównaniu z tymi które zasiewało się na początku). Zatem jest taki punkt (indywidualny dla każdego ), gdzie obsianie/obsadzenie kolejnej doniczki przynosi zerową przyjemność a nawet może przybrać wartości ujemne. Tyle teorii

Chciałabym zobaczyć te 83 doniczki!

Jakie tu prawa natury się serwuje....szok
tulucy 23:42, 17 kwi 2018

Gosia ta rudbekia od Ciebie to ona wieloletnia? Jakoś byłam przekonana, że roczna, a ona przezimowała
Monia81 09:54, 18 kwi 2018

Gosiu napiszę jeszcze u Ciebie o tych malinkach
Ja mam maliny tak posadzone, że pomiędzy rzędami mam 1,20 zostawione odstępu i teraz eMuś mi glebogryzałką przejeżdża a to co zostanie do plewienia w malinkach, to bardzo szybko mi idzie... nie mam niczym je podsypane, jesienią daję im tylko kompostownika i to wsio... pozdrawiam
sylwia_slomc... 10:28, 18 kwi 2018

Gosia pokaż co działasz, jak rabaty teraz wyglądają W sprawie malin to jedyne miejsce gdzie ściółkuję raz w roku skoszoną trawą, chwasty tłumi nim maliny rusza , a potem już taki cień robią, że chwasty same tłumią. Moim zdaniem to wystarcza, żeby mieć dobre plony i nie przedzierać się w chwastach do owoców