Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Na zielonej... trawce :) 20:29, 17 sie 2018

Do góry

Na zielonej... trawce :) 20:25, 17 sie 2018

Do góry
Taras

Na zielonej... trawce :) 20:21, 17 sie 2018

Do góry

Blaski i cienie nowego życia 20:18, 17 sie 2018

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Masz racje Ula, że to jest piękne, że roślinki nam się kojarzą z osobami, nam niedawno niespodziewanie zmarł najserdeczniejszy przyjaciel co mu ogrod w gorach pomogłam zrobic, ukorzenił mi hortensje dwie swoje i teraz codziennie patrząc na nie mysle o nim, mam jeszcze kilka innych roslin od niego i nie tylko i je traktuje jak relikwie. Mam też Twoje trawki Ula Elaty z nasion wysiałam i mam kilka siewek chcesz może? Masz reke do takich malenstw to moze Ci sie uda Najwazniejsze w tym naszym ogrodniczkowaniu by to lubieć i masz racje Ty jesteś przykładem tworzenia czegoś z niczego i jak wielką siłe i radośc daje Ci ogród Pozdrawiam

Elaty mam dwie. Jedną nie wiem skąd a drugą kupiłam w tym roku. I co ciekawe jak kupiłam elatę i posadziłam koło tej rosnącej to dopiero zaczęłam przyglądać się ich podobieństwu. Uwierzysz w taki cyrk
gdybym wiedziała że mam elatę to bym tej drugiej nie kupowała. A ja ciągle myślałam że ta pierwsza elata to hakone od Gosi. Więc się dowiedziałam tym sposobem, że hakone zimy nie przeżyła. U mnie hakone nie znalazły się narazie. Od kilku lat próbuję.

Coś z niczego to taka trochę przenośniaLista kupionych roślin jest taka mniej więcej jak tych co do mnie przywędrowały różnymi drogami. Generalnie nauczyłam się rozmnażać roślinki
Mam powtarzalność w ogrodzie w różnych kombinacjach.

A jak już do mnie zaglądasz to może rozpoznasz jaka to odmiana hortensji. Długi kwiatostan i dwa rodzaje kwiatów: płodne i płonne (chyba tak to się mówi), czerwonawe łodygi proste i strzeliste.

Na zielonej... trawce :) 20:15, 17 sie 2018

Do góry
Porobiłam kilka fotek...

Front

Na zielonej... trawce :) 20:10, 17 sie 2018

Do góry
Elinka napisał(a)
Angela kiedy Ty nawozsz ostatni raz nawozisz trawe letnim nawozem ? bo sie zastanawiam czy sypac ostatni raz czy poczekac i jesiennym pamietam ze s czerwcu nawozilysmy w tym samym czasie ja w lipcu tez dawalam w polowie a Ty?
bt the way remoncik wyszedl super a kuchnia rzeczywiscie hakby tez w nim brala udzial jak nowa.buziaki

Ostatni raz nawoziłam w ubiegłym tygodniu, wcześniej początek lipca...

Foto z dziś, dorobił się kancików

Rozplenica japońska - Pennisetum alopecuroides 19:51, 17 sie 2018

Do góry
Hej dzięki za zainteresowanie. Nie chciałaby ścinać ich całościowo tylko "kotki" aby się nie rozsiewały .Ale właśnie te kłoski to cała ozdoba tych traw

Dodam jeszcze że z jasnokremowych robią się takie jasnobeżowe i prawie odrywają się od pędu. Może ktoś..... coś...... Proszę podpowiedzcie co z tym zrobić. A może nie ma się czym martwić i te kłoski są.....puste?
Ogród w dolinie 19:39, 17 sie 2018

Do góry
Mąż dziś popełnił taką konstrukcję, dziecko wniebowzięte
Działeczka Asi :) 19:33, 17 sie 2018

Do góry
Po drodze z pracy mam B. Zaszłam i...

Jutro jeszcze zapoluję na Exotic Emperor
To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:22, 17 sie 2018

Do góry
Martek, to podszywające się pod frezję, to liliowiec Stella de oro. Kupiłam w zeszłym sezonie jedną doniczkę, podzieliłam kłącze i czekam na obwódkę.
Jego zaleta jest bardzo długie kwitnienie i ponad przeciętna estetyka liści (w porównaniu z innymi liliowcami). Na frezje się nie porywam- to wyższa szkoła jazdy.
A co do oazy, to powtarzam od kilku lat- wiek 50+ jest dla kobiety idealny. Zdrowie jeszcze dobre, dzieci odchowane. Pozostaje tylko cieszyć się życiem i pielęgnować wszystkie swoje pasje poza szewską.

Sezon 2017 u Hanusi 18:57, 17 sie 2018

Do góry
W tym roku jak nigdy brak u mnie cynii ubiegłoroczne lato nie sprzyjało dojrzewaniu i pozyskaniu nasion ha trudno
Hanuś pozdrawiam jeszcze wakacyjnie
Komendówka 18:31, 17 sie 2018

Do góry
Przyzwyczajamy powolutku Flipka, Boi sie wody

Komendówka 18:23, 17 sie 2018

Do góry
Samiczka tygrzyka coś złapała

dziwoląg

Komendówka 18:17, 17 sie 2018

Do góry
Już nie ogarniam co pokazywałam, wybaczcie

Komendówka 18:10, 17 sie 2018

Do góry
Taaakie wieczory. Przysiadających się pozdrawiam szczególnie serdecznie

Komendówka 17:42, 17 sie 2018

Do góry
Dziekuję Zoju!

Rzeczone dobre uczynki

Ranczo Szmaragdowa Dolina 17:05, 17 sie 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Patrząc na to zdjęcie coś mi się wymyśliło.
Mając takie miejsce chciałabym taras w kształcie żaglówki.
Popłynęłam

Ciekawy, bardzo zadbany ogród. Czuje się w nim przestrzeeeeeń.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:59, 17 sie 2018

Do góry
roma2 napisał(a)
Aj! Wszystko mi się podoba! Ja w szkółkach nie byłam od maja. Byłabym, ale nie widziałam sensu kupowania czegokolwiek. Ze względu na pogodę. Za rzadko jestem by zadbać. Ale, ale, Haniu miłość do przyszłego domu w przszłym ogrodzie zwyciężyła ze strachem prowadzenia samochodu. Kulam się , sama!!!
Edytuję, bo zapomniałam napisać, iż czytając uważnie Twoje rady, wysiałam chyba z końcem lipca rzodkiewkę. I mam! Dałam też dzieciom i siostrze. Radocha z rzodkiewki może nie wszystkich przekonuje, ale mnie tak.

Za jazdę samodzielna wielkie brawa. Do dziś pamiętam jaka to dla mnie była trauma.
Udanych wysiewów gratuluję. U siebie nie siałam z powodu suszy.

Klonik ściętolistny i ussuryjski (na zdjęciu w lewym rogu)

To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:50, 17 sie 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
A u Hani jak zawsze bujnie
Haniu powiedz mi nasiona dyni się suszy i na wiosnę do gruntu? Czy teraz takie świeże do ziemi?

Bujam się wciąż, to i bujnie wokół.

Nasionka dyni wydłubuje się przy okazji jej konsumpcji, układa na tacce i suszy na słoneczku. Potem wsadza się je do gruntu ok. 15 maja następnego roku. W tym roku siałam odmianę hokkaido. Dojrzewa wcześniej niż ta olbrzymia i ma więcej owoców (choć drobniejszych). Dla mnie to optymalne rozwiązanie, bo za jednym zamachem te olbrzymią trudno zagospodarować.

Minimalistycznie dla odmiany.
Prosa kwitną.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:44, 17 sie 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)

2 razy??? Tylko??? Przyłączam się do podziwiania .

Potrzebowałam roślin na cypelek po wywaleniu stamtąd jałowców. Minimalistycznie sadziłam.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies