Mam ją drugi rok dostałam nasiona z O Posiałam w ciepłym i słonecznym miejscu zimą nawet okryłam obie białą i różową. Różowa była rok więc zebrałam nasiona a może się przydadzą i b dobrze zrobiłam bo tej zimy zmarzły. Tej wiosny wsiałam i rosną co i jak będzie nie wiem są małe nie kwitną.
Natomiast biała daje czadu a do tego mam sadzonki które zostały w ziemi i tez będą kwitnąc. Wysokość jej u mnie jest różna
Też nie wiedziałam ze można ją rozsadzać z korzenia Spróbuję taką metodą .
Ja mam 3 te krzewuszki. Rosną rozrzucone na basenowej. Rosną przy nich różności . Seslerie skalne/ heufleriany, bodziszki, fiołki, wielosiły, żurawki ale też małe tawuły. Tu masz fotkę jednej z nich.
Ja sadziłam krzewy tak, by w okresie wiosennym, gdy wszystko wycięte nie było pusto na rabatach. Bo one nawet w stanie bezlistnym są widoczne i wraz z zimozielonymi tworzą szkielet rabat.
Gosiu miło było Cię gościć Dziękuję za roślinki i relację zdjęciową Lubię oglądać ujęcia różne od moich Mam nadzieję, że uda się nam jakoś wybrać w Twoje strony
Wstawię jeszcze na pamiątkę wspólne zdjęcie
Ławka skrzypem porasta. Miał być placyk z płyt, ale tych wybranych już nie produkują.
Będzie żwir, niestety nie mogę wybrać odcienia. Wszystkie kamienie są za jasne, za ciemne, za pstrokate.
Albo ja maruda
No więc mamy skrzyp