Podczas mojej nieobecności na rabacie bylinowej grasował kret, zrył wszystko. Straciła jedną jeżówkę bladą, albo coś jej zeżarło liście i została podkopana od dołu. Wykopałam same korzenie i wsadziłam do ziemi, liczę na cud chyba
Róże już kwitną, pierwsza zawsze jest u mnie MW.
Uwielbiam tą kocimiętkę, rozmnażam ją bez opamiętania
Bylinówka się zagęszcza, widać efekty rycia kreta
Piwonie też już tuż tuż.
Rabata cienista/leśna mimo braków bardzo ją lubię. Nowa jarzmianka mnie zauroczyła.
Fotki wieczorne po powrocie do domu, za niczym tak nie tęskniłam jak za ogrodem
Trawa nie koszona, chwasty nie wyrwane, mąż się cieszył, że raz padało i nie musiał podlewać a ogród potrzebuje miłości i czułości i opiekuna. Na szczęście wróciłam
Jejku nie było mnie aż miesiąc, zaległości w wątkach mam gigantyczne
Wrzucę trochę kwietniowo - majowych fotek bo zaraz czerwiec.
Jeszcze kwiecień, wszystko wygląda jak w maju.
Kukliki to moja nowa miłość, będę powiększać kolekcję bo są niesamowicie urocze. Na początku maja wyjechałam na tydzień, a po powrocie nie mogłam uwierzyć własnym oczom. Ogród w ciągu tygodnia spuchł i wybuchnął kwieciem.
Przegapiłam w usuwaniu niektóre podagryczniki i teraz kwitną.
Dzięki temu zawitała do mnie pszczolinka zdaje się napiaskowa.
I na koniec dzisiejszego obchodu penstemon.
Diamond Eyes
Olivia
Jacqueline du Pre
Munstead Wood ( przesadziłam blisko Olivii, rozdziela je świecznica, która w tym roku jest monstrualna i znów szykują się wykopki)
Dzień dobry,
Mam pytanie do Pani Danusi, mianowicie chciałem zapytać o szkółki roślin, które Pani poleca (Jestem ze Śląska - dokładnie Jaworzno; zdaję sobie sprawę, że być może nie ma Pani wiedzy na temat dobrych szkółek z zadbanymi cisami hicksii na Śląsku, ale w takim razie chciałbym, jeśli to możliwe uzyskać namiar na Pani dostawcę) -> byłem w paru rozejrzeć się jak wyglądają Cisy hicksii ale są bardzo bardzo małe -> widziałem u Pani dorodne okazy -> czy mógłbym poprosić o namiary szkółki z której Pani je ma?