Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

Margo2 22:44, 19 paź 2024

Jest moc.
Przepiękne kolory. Tak naprawdę to dopiero teraz Twoje drzewka sa najbardziej widoczne.
A ja jeszcze wrócę do kotów. Troszeczkę musze je usprawiedliwić, a raczej ich właścicieli
Nigdy wcześniej nie miałam kota. Zawsze psy.
Dopóki nie wprowadził się do nas poprzedni kot. Sam się wprowadził.
I dopiero wtedy zrozumiałam dokładnie różnicę między posiadaniem kota i psa.
Pies zazwyczaj robi to co my chcemy, kot chodzi swoimi ścieżkami.
I sama stwierdzam, że najgorsze w kocie jest to, że kota nie utrzymasz w jednym miejscu. Niestety przez te swoje umiejętności skakania, łażenia po drzewach jest nie do opanowania.
Bardzo, ale to bardzo bym chciała, że mój nie wychodził poza obręb działki. Niestety wychodził. W domu nie miałam sumienia go zamykać, szczególnie, że uwielbiam latem mieć otwarte drzwi tarasowe, to nawet byłoby to niemożliwe.
Dlatego mój kot chodzi na sznurku. Ale mam w związku z tym wyrzuty sumienia, że go ograniczam.
No, ale boję sie, że zginie pod kołami, tak jak to zrobił ten poprzedni.
Nie wiem jak to zrobiła Aprilka, że jej koty trzymają się działki. Nawet kupiłam elektycznego pastucha, tylko nie ma kto go rozłożyć
TAR 22:45, 19 paź 2024

TAR 22:48, 19 paź 2024

TAR 22:50, 19 paź 2024

Judith 22:51, 19 paź 2024

Absolutnie zachwycające! . Wszystko!
TAR 22:53, 19 paź 2024

koniec
TAR 22:54, 19 paź 2024

mrokasia napisał(a)
Ej, tak się nie robi! Tyle fot a ja już w łóżku i tylko telefon do oglądania.
Ładne masz przebarwienia. U mnie dopiero zaczynają.

Kasiu, jutro sobie calosc obejrzysz, nie znikna Niestety kilka klonow sie nie przebarwilo, zalatwily je deszcz i silne wiatry w naszej okolicy, listki wyschły
TAR 22:56, 19 paź 2024

Magara napisał(a)
Tarcia, same śliczności w tym słońcu pokazujesz
Cieszmy się takimi widokami, listopad za pasem, pewnie już niewiele takich fajnych dni nas czeka

P.S. Co robisz z kortenową misą na zimę?

Korzystalam z okazji. Dzis robilismy ogienek i kociolek, byli sasiedzi. Takie wspolne zakonczenie sezonu ogrodowego. Jutro posadze koncowki do zadolowania i zostana mi jedynie cebulki i posprzatanie ogrodu.

Mise zostawiam na rabacie, spuszczam wode i tyle.
TAR 22:59, 19 paź 2024

Margo2 napisał(a)
Jest moc.
Przepiękne kolory. Tak naprawdę to dopiero teraz Twoje drzewka sa najbardziej widoczne.
A ja jeszcze wrócę do kotów. Troszeczkę musze je usprawiedliwić, a raczej ich właścicieli
Nigdy wcześniej nie miałam kota. Zawsze psy.
Dopóki nie wprowadził się do nas poprzedni kot. Sam się wprowadził.
I dopiero wtedy zrozumiałam dokładnie różnicę między posiadaniem kota i psa.
Pies zazwyczaj robi to co my chcemy, kot chodzi swoimi ścieżkami.
I sama stwierdzam, że najgorsze w kocie jest to, że kota nie utrzymasz w jednym miejscu. Niestety przez te swoje umiejętności skakania, łażenia po drzewach jest nie do opanowania.
Bardzo, ale to bardzo bym chciała, że mój nie wychodził poza obręb działki. Niestety wychodził. W domu nie miałam sumienia go zamykać, szczególnie, że uwielbiam latem mieć otwarte drzwi tarasowe, to nawet byłoby to niemożliwe.
Dlatego mój kot chodzi na sznurku. Ale mam w związku z tym wyrzuty sumienia, że go ograniczam.
No, ale boję sie, że zginie pod kołami, tak jak to zrobił ten poprzedni.
Nie wiem jak to zrobiła Aprilka, że jej koty trzymają się działki. Nawet kupiłam elektycznego pastucha, tylko nie ma kto go rozłożyć

Kolory teraz sa obledne ale i tak wole wiosne
W filozofie kociego zycia nie wchodze, mnie po prostu wkurza ze zrobily sobie u mnie wyhodek. Powykladalam wszedzie kulki zelowe odstraszajace plus kulki brosa i psiknelam odstraszaczem w moje zrębki oraz nakrylam je brezentem i przycisnelam kostkami brukowymi. Wyglada srednio ale co poczac?
TAR 23:00, 19 paź 2024

Judith napisał(a)
Absolutnie zachwycające! . Wszystko!

nooo wiosny chce