Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Za drzwiami do ogrodu... 00:13, 05 paź 2018

Do góry
Adela napisał(a)
Kolory jesieni bardzo urocze, zwłaszcza w słońcu.
Powojniki ślicznie kwitną. Basia z Warmii poleciła mi jeszcze „Comtesse de Bouchaud”. Kupiłam we wrześniu, jest malutki, ale cały obsypany kwiatami. Zobaczę, jak się spisze za rok.
Aniu, jak będziesz odwiedzała rodzinkę w BB, to mam nadzieję, że znajdziesz czas, żeby do mnie wpaść? Zapraszam

Sprawdziłam Comtesse...dzięki za polecenie...godny uwagi,jak we wrześniu jeszcze kwitł
Może w przyszłym roku w końcu jakoś uda się nam wybrać w tamte strony,już chyba trzeci rok krzyżują się nam plany A chciałabym przy okazji odwiedzić ogrody Kapiasa więc musimy zorganizować kilkudniowy wyjazd,u rodziny miałabym bazę wypadową.Adelo bardzo dziękuję Ci za zaproszenie, będę miała w pamięci( może przy okazji...)
A do mnie też zapraszam...
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:09, 05 paź 2018

Do góry
mirkaka napisał(a)
Hortensje masz cudne, ja też je lubię
A sadzonki ode mnie rosną? Gdyby nie to zrobię nowe
Mireczko dzięki za odwiedziny Wiem, że lubisz hortensje, bo to u Ciebie zawsze podziwiam szczególnie piękne ogrodówki.
Sadzonki od Ciebie rosną. Jeszcze nie miały kwiatów (pamiętam, że ktoś u Ciebie pisał, że otrzymane od Ciebie sadzonki jeszcze mikruski a już mają pierwsze kwiaty). Nie wiem czy dobrze ale zostawiłam je zasadzone w donicy i myślę, że pierwszą zimę u mnie spędzą w nieogrzewanym domku narzędziowym. Tam przechowuję te ogrodówki które rosną w dużej ocynkowanej balii przed domem. Obsypane na maksa kwieciem

Niewiele w takim kolorze kwiatów u mnie ale może kiedyś... Wiem, że ty już przekonałaś się

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 23:40, 04 paź 2018

Do góry
basia3012 napisał(a)
Wydaje mi się Gosiu, że na przesadzanie krzewów to bardzo dobry czas bo ziemia jeszcze nagrzana latem. Tylko, że dzień krótki. Ale będzie jeszcze krótszy .
Pozdrawiam
Basiu niestety u mnie zimnica. Praktycznie codziennie rano przymrozki. Z sadzeniem ustawiam się na sobotę Ma być ładnie, słonecznie i ciepło. Oby tylko nagle nie przyszło załamanie pogody.
Ten wiąz polny Jacqueline Hillier cudny! Przyznam, że gdybym go spotkała to chyba długo bym się nie musiała zastanawiać nad jego kupnem Twój piękny wielopniowy a wydepilowane nóżki dodatkowo dodają mu urody
Zawilce zostawiam.
Moja działka na Dębowym Lesie 23:17, 04 paź 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Jakie to ładne.
Moja działka na Dębowym Lesie 23:08, 04 paź 2018

Do góry
Moja działka na Dębowym Lesie 23:05, 04 paź 2018

Do góry
Adela napisał(a)
Czarodziejka i zaczarowany ogródek. Wszystko w nim wyczarujesz

Oho,, ho.. Elu fajnie tak byłoby móc czarować.To ogród do końca listopada chociaż zaczarowałabym.A może jeszcze coś
Dziękuję

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:03, 04 paź 2018

Do góry
Pozdrawiam wszystkich zaglądających

dobrego ogrodniczkowania - ciepło się robi - jak fajnie

pozdrawiam
Z ogródka na wsi 22:54, 04 paź 2018

Do góry
I jeszcze takie coś...

I koniec...
Moja działka na Dębowym Lesie 22:53, 04 paź 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
I po to warto mieć swój ogród i zbiory zawsze świeże i swoje.

Aniu dzięki nazwie poszukałam w innej szkółce takiej gipsówki jak Twoja i przyjechała do mnie z Lublina. Długo szukałam, aby ją kupić, ale w stacjonarnych punktach u nas nie było. Bardzo się cieszę, że wreszcie jestem posiadaczką różowej pełnej gipsówki.

Też tak uważam, że chociaż troszkę swoich warzywek i owoców też zawsze warto mieć.
I lepiej smakują i lepiej je się docenia
Ano widzisz.Ale to dzięki Ani-anpi mamy nazwę.Bo ja ją miałam NN.O patrz, to blisko mnie znalazłaś ją

To fajnie ,ze ją masz, aby lanie i dobrze przeżyły zimę.Czego ci życzę

Z ogródka na wsi 22:51, 04 paź 2018

Do góry
Taki był winobluszcz dwa tygodnie temu...teraz pewnie w pełnej jesiennej krasie...

Taka rdzawa piękność...okazało sie ze jest więcej sztuk w tym kolorze...białe też są

No i żółte...zostaną ale pójdą do warzywnika...
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:48, 04 paź 2018

Do góry
vita napisał(a)
Jak grujecznik zrzucił już liście, jest wilgotno, a idzie ciepło to nie może być inaczej- poczujesz go! Ja wczoraj pomimo paskudnej pogody pracowałam w warzywniku, i dobre dwie godziny zastanawiałam się co to tak lekko przypalonym cukrem niesie? Bardzo przyjemnie. A to grujecznik do mnie zagadywał

A z tymi begoniami, co to tak Ci się podobają, to nie z zielonych pędów wiosną rozmnażanie? Cóż, wracają stare 'dobre czasy', kiedy piwnica i garaż w szwach pękały od wszelkiego dobra.

To muszę po grujecznikiem popodlewać żeby wilgotno było - dziś mimo durnego wiatru przez chwilkę w okolicy grujecznika wkopywałam nowe roślinki - bodziszki i pierwiosnki - tam nie bardzo podlewałam - masakra jak sucho
oj boję się wiosny....

a może Ty masz rację trzeba z zielonego popróbować
stare czasy wracają - ludzie trawniki zamieniają na warzywniki ...szok

serduszka dla Ciebie
Z ogródka na wsi 22:46, 04 paź 2018

Do góry
Nówka z nasion zawitła...cieszę sie bo mocny róż...

Hortki...w pełni jesienne

Abisyński w końcu zaszczycił swym kwitnieniem...chyba rezygnuję z mieczykow...na rzecz lilii i dalii

Działka prawie w Borach Tucholskich 22:43, 04 paź 2018

Do góry

była susza a na moim piaseczku jabłka 14-10cm średnicy
po pierwszym podebraniu zostało jeszcze tyle na drzewie

Ogród Małej Mi 2017 22:38, 04 paź 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Wczoraj rano... dziś już beznadziejnie ..ale za to podlewało...

Boskie światło na fotach!

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 22:36, 04 paź 2018

Do góry
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 22:36, 04 paź 2018

Do góry
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:33, 04 paź 2018

Do góry
Alicja169 napisał(a)
ładne te begonie, które prezentujesz: też będę próbowała przezimować, bo szkoda wyrzucać, może się uda i w przyszłym roku będą znów nas cieszyć swoją urodą

naprawdę warto przechować co się da - uda się to ok nie to trudno - potem tyle wydatków jest a przecie ogrodnik chytry jest na wiosnę na wszystko

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 22:33, 04 paź 2018

Do góry
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:31, 04 paź 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Miro, do czasu wiosny - stawiania cebulowych - będziemy miały już stoły. A jak już będą to się gdzieś ustawi.

Stół zastawiony w ogrodzie ... . Lubię martwe natury.

To by super było - nie wiem jak mogłam o tym wcześniej nie pomyśleć - pokazywałaś nieraz stoły w ogrodzie i już wtedy miałam zajawkę w głowie i dopiero w tym roku mnie pikło

ja też lubię a doniczki to moja słabość

ja mi się ta z begonią rozwaliła i rano to odkryłam to w ciągu dnia tak mnie jakoś sama droga pokierowała do kwiaciarni gdzie kiedyś widziałam doniczkę co mi się podobała, potargowałam się i kupiłam

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 22:30, 04 paź 2018

Do góry
Świetna pogoda dzis była, kilka fotek szybko cykniętych około południa.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies